Haber Eski Android Uygulamaları, Android P Güncellemesi ile Çalışmayabilir

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Eski Android Uygulamaları, Android P Güncellemesi ile Çalışmayabilir

Geliştiriciler, Android P Geliştirici Önleme sürümü üzerinde, minimum API Versiyonu adı ile yeni bir destek sınıfı dosyasını ortaya çıkardı. Gerekli API sınıfı seviyesini desteklemeyen uygulamalar için şöyle bir uyarı gösteriliyor:
"Bu uygulama, Android'in eski bir sürümü için geliştirilmiş ve uygun şekilde çalıştırılamıyor. Güncellemeleri kontrol etmeyi deneyin veya geliştiriciyle iletişime geçin. "



Android P işletim sisteminde ayarlanan mevcut minimum API sürümü 17'dir, bu da Android 4.2 Jelly Bean sürümüne denk geliyor. Bunun Android P'nin son sürümünde sadece bir uyarı olarak kalıp kalmayacağı henüz belli değil. Belki de uygulamaların çalışmasını da engelleyebilir.

Google, Play Store'da bulunan uygulamaları güncel hale getirme konusundaki kararlılığını daha önce ortaya koymuştu. Bu şekilde, Google Play Store'a eklenen en yeni uygulamaların Android P üzerinde çalışması sağlanabilir. Bu sayede mevcut olan uygulamalar da bir şekilde güncellenmektedir zorunda kalacak.

Daha önce Apple da benzer bir hamle yapmış ve IOS işletim sisteminin eski versiyonları için geliştirilen uygulamaların çalışmasını engellemişti. Bu noktadan sonra Apple, güncellemeye uygulamaları Appstore'dan kaldırarak tüketicilere en yeni uygulamaların sunulmasını sağlamıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman


Baydırman

Baydırman

Moderator
Önemli olan yeni telefonlar değil eski telefonlar. Yeni telefonlar her türlü destek alır.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Neyini dert ediyonuz bunun? Zaten eski telefona Android p yüklense de işe yaramaz ki.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 484994 ve TheNightMare.
Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Ben bu google mantığını anlamadım gitti. Sürekli bir acelecilikle sürüm yükseltme yapılıyor duruyor ama gerek bazı telefon üreticileri, gerekse kullanıcılar bundan doğru düzgün nasibini alamıyor. Piyasa android telefon çöplüğüne döneli çok oldu. Şimdi de bu önleme girişimi. Garip garip işler.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt