ERMENİSTAN dedikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dexter88

dexter88

Üye
    Konu Sahibi
ERMENİSTAN dedikleri
Ermenistan --------------------- Türkiye

Nüfus:3.230.100----------------- Nüfus: 71.517.100
Yüzölçümü:29.743 km²------------------ Yüzölçümü:814.578 km²
Arkadaşlar aşağıdaki bit gibi turuncu alan Ermenistan...
Bizim yüzölçümümüzün 28 de biri...
Nüfusu yaşlı...
Toprakları verimsiz...

Düşünün şimdi ne ayak?

--------------- Ekleme ---------------

Dikkat edin bizim bakan adamın içine girecek gibi adamı resmen sallıyor...
Umarım bu protokol Türkiye Lehinedir ve dünya barışı içindir yoksa Türke Türkten başka dost yok arkadaşlar.
Ben ne bir faşistim ne de ırkçı,aşırı milliyetçi hiç değil ama bu topraklarda doğdum bu topraklarda öleceğim ve benden sonrakilere benim hakkım olan toprakları bana bıraktıkları gibi ben de bırakacağım.
Bu emanet bize atalarımızn emanetidir arkadaşlar. Bu emanettir, evet ve ''BİZDE EMANETE HIYANET OLMAZ''...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Sizce sorun nerede peki?
Ne yapılmalı?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sizce sorun nerede peki?
Ne yapılmalı?
Negüzelde sordun,gerçekten sorun olan nedir burada?insanlarımıza"Türkün türkten başka dostu yoktur" diye diye insanlarımız paranoyak olmuş nerdeyse.Türkiye büyük ve gelişmiş,çıkarlarını koruyabilecek kadar yetenekli,sınırlarını koruyabilecekkadarda kudretli bir ülkedir.Bundan hiç şüpheniz olmasın..saygılar

dexter88

dexter88

Üye
    Konu Sahibi
Hayır anlamadığım bizim Ermenistanla ilgili ne çıkarımız olabilir bunu sorguluyorum ben, tabii ki pozitif olmaktan yanayım çünkü pozitif olmayıp herşeyi sorgularsanız hareket de edemezsiniz. Ama düşünün arkadaşlar bugün Ermenistanla maç var diye Bursa Valisi Azerbaycan bayrağını asılmasını yasaklıyor.Şimdi

Azerbaycan ki
Azerbaycan Doğalgazı Türkiye'ye Ulaştı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Genel Başkanı Rövneg Abdulayev ve Devlet Petrol Şirketi Başkan Yardımcısı Hoşbeht Yusufzade, Bakü-tiflis-Erzurum Doğalgazının Türkiye'ye Ulaştığını Açıkladı.

Turizm potansiyeli yüksek bir cumhuriyettir.
Bankacılık ve sigortacılık gelişme süreci göstermektedir.
En önemli ihracatı petroldur.
Petro-kimya ürünleri de ihracatta önemli yer tutmaktadır. (doğalgaz)

Yani ne çıkarımız var ya...Ermenistan'a yakın olduğumuz zaman ABye mi alacaklar bizi, hayır adamlar bizim barbar olduğumuzu söylüyorlar ama kendileri Rusyanın emriyle Anadoludan çıkarken köyleri yakıp yıktılar...
Plan ne yani?
Bakın Suriye'ye de kapılarımız açtık... İsraille yapacağımız tatbikatı iptal ettik şimdi Suriye ile yapıyoruz.
Aslında söylediğiniz de haklılık payı var... Evet Türke türkten başka dost yok demekle sorunlar çözülmüyor hareket gerekiyor ama bunu da kafadan çıkarmamak gerekiyor.Atatürk zamanında Türkiyenin dostu olmayan ülke yok gibiydi en iyi anlaştığımız ülke İrandı düşünün İran gibi bi ülke müttefikiniz. ekonomisi teknolojisi ve en önemlisi adamlar Pers soyundan geliyor genlerinde bizim gibi savaşçı ruhu var.
Türk'ün Türkten başka dostu da şöyledir ki Atatürk'e ait bir söz olduğuna inanmıyorum , bu aslında geçmişten gelen bir atasözü gibidir.
Atatürk 'ün kalkınma planını size özetlemek isterim;
Bunu ben cüzdanımda taşıyorum;
Tarih 1 Mart 1922
Herkese iş sağlanması
Hızlı ekonomik kalkınma
İhracatın elverdiği ölçüde ithalat yapılması
Kişiler arasındaki büyük gelir farklarının giderilmesi
Enflasyonsuz kalkınma(gelir harcama dengesi)
Tüm bölgelerin kalkındırılması
Özel girişimin geliştirilmesi
Hızlı ekonomik gelişme için yabancı sermaye ile işbirliği yapılması.
Yani arkadaşlar olay bu ya... Bu yapılması gerekiyor.
Kendi evinizde,Atatürk'ün bu söylediklerini yapın yeter.
Bu arada yazdıklarıma cevap yazdığınız için teşekkürler(Mapavri ,Praetor). Umarım devamı gelir ve burda fikir alış-verişlerimiz olur...
Moderatör arkadaşlarıma da konuyu tekrar koydukları için teşekkür ediyorum...
Saygılarımla iyi çalışmalar.

Odysseus

Odysseus

Üye
Negüzelde sordun,gerçekten sorun olan nedir burada?insanlarımıza"Türkün türkten başka dostu yoktur" diye diye insanlarımız paranoyak olmuş nerdeyse.Türkiye büyük ve gelişmiş,çıkarlarını koruyabilecek kadar yetenekli,sınırlarını koruyabilecekkadarda kudretli bir ülkedir.Bundan hiç şüpheniz olmasın..saygılar

Çok başarılı bir yorum.
Şuna anlam veremiyorum. Neden ülkeler yüzölçümü ya da halkının kalabalık oluşuyla değerlendiriliyor. Yeri geldiğinde 5 milyon nüfuslu bir ülke öyle stratejik öneme sahip olur ki onunla anlaşmaktan başka şansınız olmaz. Ermeni soykırımı tamamen iki ülke arasında bozgun çıkarmaya yönelik bir çalışmadır. Bu iddiaları ortaya çıkaranlar düne kadar insanların üzerine bomba yağdıran acımasızlardır. Nedense bu başarılı adım siyasi anlamda değerlendiriliyor. Devir savaşma devri değil, anlaşma devridir. Bu anlaşmada yapılan tek hata sınırların serbest bırakılmasıdır. Bunun dışında tamamen Türkiye ve Azerbaycan lehine sonuçlanmıştır.

Odysseus

Odysseus

Üye
Moderatör arkadaşlarıma da konuyu tekrar koydukları için teşekkür ediyorum...Saygılarımla iyi çalışmalar.

Konuyu site sahibi arkadaşımız tekrar yayınladı. Daha önceki gibi sert yorumlar gelirse tekrar silinecektir.

dexter88

dexter88

Üye
    Konu Sahibi
Neden ülkeler yüzölçümü ya da halkının kalabalık oluşuyla değerlendiriliyor.
Güzel yorumlar...
Hemen cevap veriyorum örneğin Marshall Adaları Cumhuriyeti Yüzölçümü 181.3 Km2 Nüfus: 73.630 kişi.
Para birimi :ABD doları
Dili: ingilizce işte bundan dolayıdır ki ülkeler ekonomiye endeksli yüzölçümleri nüfusları ile değerlendirilirler
siz savaşta savaşacak askeriniz yoksa gerilla savaşına girebileceğiniz dağlarınız ovalarınız yoksa Avrupayla Asyayı birbirine bağlarsınız ama Dolarla bağlarsınız benim fikrim bu...
Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın tartışma ortamı yaratmak istemem fikirlere saygım sonzuz Adem kardeşimin de yazdıkları çok güzeldi devamını bekliyorum...

Cynical

Cynical

Üye
Dün gecikmeli olsa da BBC'nin web sitesine girip yorumları okudum "Acaba Ermeniler ne düşünüyor" diye. Sayfa, her sene Ermenistan'a bir miktar para göndererek ve tüm platformlarda soykırım iddialarını dile getirerek Ermenistan'a karşı yükümlülüklerini yaptıklarını sanan, ancak kapalı sınırlar dahilinde yaşamanın muhtemel zorluklarını bilmeyen, tamamen yabancılaşmış Diaspora Ermenilerinin tahmin edilebilecek yorumlarıyla doluydu. "Bu kabul edilemez", "Türkiye soykırımı kabul etmeli", vs.
Şunu kabul etmemiz gerek ki tarih siyah yada beyaz değildir. Senelerdir her iki ülkenin birbirine karşı "Siz siyahsınız, Biz beyazız" politikası çoğunlukla bizim, genelde ise her iki ülkenin de aleyhine işledi. Bu sebeple ortak komisyon kurulması, arşivlerin 3. ülkelere açılması, ezberci bir "Yaptın, yapmadım" politikasının bırakılıp, tarih sayfalarının ne kadar "gri" olduğunun araştırılacak olmasını ne olursa olsun olumlu buluyorum.
Ermenistan küçük bir ülke ve neredeyse tüm ekonomisi Diasporadan gelen paraya bağlı. Onlar bu durumdayken nasıl Diasporanın iddialarını bir tarafa bırakıp kendilerine karşı hiçbir getirisi olmayan Türkiye ile masaya oturmalarını bekleyebiliriz? Biz bu sorunda yol katetmek istiyorsak Ermenistan'ı Diasporadan bağımsız hale getirmeliyiz. Bu ise ancak sınırın açılıp Ermenistan'ın Avrupa ile bağlantısını sağlayarak olabilirdi ki bundan bizimde mutlaka çıkarımız olacaktır. Sınırın açılması o sınırın tanınması demektir ki Diasporanın toprak iddialarından Ermenistan bu protokolle vazgeçmiş oluyor. Ortak komisyonla da soykırım iddialarını bırakıyorlar. Eğer bizim elimiz güçlü ise neden çekinelim ki bu konuların tartışılmasından? Genel manada aslında kendi çizgisinden sapan Türkiye değil Ermenistan'dır bu protokollerle. Biz kendi iddialarımızı cesurca tartışmaya açıyoruz, onlarsa kendi iddialarından neredeyse vazgeçiyorlar. Artık kartlar elimizde... Diaspora ile Ermenistan'ın bağlantısını ne kadar zayıflatabilirsek bu protokoller o kadar lehimize dönecektir.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Dün gecikmeli olsa da BBC'nin web sitesine girip yorumları okudum "Acaba Ermeniler ne düşünüyor" diye. Sayfa, her sene Ermenistan'a bir miktar para göndererek ve tüm platformlarda soykırım iddialarını dile getirerek Ermenistan'a karşı yükümlülüklerini yaptıklarını sanan, ancak kapalı sınırlar dahilinde yaşamanın muhtemel zorluklarını bilmeyen, tamamen yabancılaşmış Diaspora Ermenilerinin tahmin edilebilecek yorumlarıyla doluydu. "Bu kabul edilemez", "Türkiye soykırımı kabul etmeli", vs.
Şunu kabul etmemiz gerek ki tarih siyah yada beyaz değildir. Senelerdir her iki ülkenin birbirine karşı "Siz siyahsınız, Biz beyazız" politikası çoğunlukla bizim, genelde ise her iki ülkenin de aleyhine işledi. Bu sebeple ortak komisyon kurulması, arşivlerin 3. ülkelere açılması, ezberci bir "Yaptın, yapmadım" politikasının bırakılıp, tarih sayfalarının ne kadar "gri" olduğunun araştırılacak olmasını ne olursa olsun olumlu buluyorum.
Ermenistan küçük bir ülke ve neredeyse tüm ekonomisi Diasporadan gelen paraya bağlı. Onlar bu durumdayken nasıl Diasporanın iddialarını bir tarafa bırakıp kendilerine karşı hiçbir getirisi olmayan Türkiye ile masaya oturmalarını bekleyebiliriz? Biz bu sorunda yol katetmek istiyorsak Ermenistan'ı Diasporadan bağımsız hale getirmeliyiz. Bu ise ancak sınırın açılıp Ermenistan'ın Avrupa ile bağlantısını sağlayarak olabilirdi ki bundan bizimde mutlaka çıkarımız olacaktır. Sınırın açılması o sınırın tanınması demektir ki Diasporanın toprak iddialarından Ermenistan bu protokolle vazgeçmiş oluyor. Ortak komisyonla da soykırım iddialarını bırakıyorlar. Eğer bizim elimiz güçlü ise neden çekinelim ki bu konuların tartışılmasından? Genel manada aslında kendi çizgisinden sapan Türkiye değil Ermenistan'dır bu protokollerle. Biz kendi iddialarımızı cesurca tartışmaya açıyoruz, onlarsa kendi iddialarından neredeyse vazgeçiyorlar. Artık kartlar elimizde... Diaspora ile Ermenistan'ın bağlantısını ne kadar zayıflatabilirsek bu protokoller o kadar lehimize dönecektir.
Bu harika yoruma teşekkürler,bizler eğer ülkemize ve insanlarımıza güvenmeyi başarabilirsek inanın birçok sorun kendiliğinden çözülecektir.bir olaya sadece bir çerçeveden bakmamak lazım.güzel analiz için tekrar teşekkürler.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Azerbaycan bayrağını Bursa valisi değil, ırkçı saldırılara tedbir olarak FIFA yasakladı.

Anlaşma koşullarını okudum ki bu anlaşma Türkiye, Ermenistan ve hatta Azerbaycan'ın lehine oluyor.
Ermenistan sınırının açılması Doğu Anadolu'da ticaretin gelişmesi anlamına geliyor.
Azerbaycan ve Gürcistan ile de ticareti gelişmeyen Ermenistan'ın, Türkiye'ye çok ihtiyacı var.

Ermenistan imzayı atarak Sözde Soykırım arşivlerini de açacak ve işi tarihçilere bırakacak.

dexter88

dexter88

Üye
    Konu Sahibi
Azeriler çok kırgın ve kızgın nolacak bakalım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt