Ermeniler'den Ölüm Tehdidi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Ermeniler'den Ölüm Tehdidi

ABD'de Ermeni meselesinde Türkiye yanlısı bir tutum izleyen Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Parti Tennessee milletvekili Steve Cohen, Ermeni asıllı Amerikalılar'dan ölüm tehditleri alıyor.

Amerika Türk Koalisyonu (TCA) adlı kuruluştan yapılan açıklamada, Milletvekili Cohen'in, ABD'de geçen yıl Temsilciler Meclisi'nin gündemine gelen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tasarısının kabul edilmesine karşı çıkmasının ardından, Ermeni asıllı Amerikalılar tarafından ciddi bir biçimde taciz edildiği, Cohen'in ölüm tehditleri aldığı kaydedildi.

TCA'nın Başkanı Lincoln McCurdy, "Bir kongre üyesini ölümle tehdit etmek, terörizmden daha az bir şey olarak adlandırılamaz" dedi. McCurdy, "Türk Amerikan toplumu, Ermeni asıllı Amerikalılar'ın ve bütün Ermeni kuruluşların bize, bu eylemleri kınamada katılmasını talep ediyoruz. Özellikle de bu ülkede ve bütün dünyada Ermeni terörizmi tarihi ışığında" diye konuştu.

Steve Cohen, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Türk Dostluk Grubu'nun da üyesi bulunuyor. Cohen, 4 Kasım'da yapılacak ABD kongre seçimleri öncesinde, Tennessee eyaletinde, kendi bölgesinde düzenlenen ön seçimi, Ermeniler'in aleyhteki yoğun kampanyasına karşın rahat bir şekilde kazanmıştı. Memphis'te yapılan Demokrat Parti ön seçiminde Cohen, oyların yüzde 79'unu almış, Ermeniler'in desteklediği siyah avukat Nikkin Tinker ise yüzde 19 destek toplamıştı. Yahudi kökenli ve beyaz olan Cohen, seçmenlerin büyük çoğunluğunu siyahların oluşturduğu bölgesinde, siyah bir rakibi yenerek büyük başarı kazanmıştı.

Tinker, ön seçimden önce televizyonlardan yayımlattığı reklamında Cohen'i, "siyahlara karşı şiddet dolu suçlar işleyen yasa dışı beyaz örgütü Ku Klux Klan ile" özdeşleştirmişti. Bu reklamı kınamak için Cohen'in evinde düzenlediği basın toplantısına katılan Ermeni asıllı bir kameraman, basın toplantısında Cohen'i, 1915 olayları tasarısına karşı çıkmakla suçlayınca Cohen, kameramanı evinden kovmuş ve bu durum Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) tarafından protesto edilmişti.

Cohen'in kişiliğini hedef alan televizyon reklamı, Ermeni tezlerini desteklemesiyle de bilinen Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nın da tepkisini çekmiş ve Obama yazılı bir açıklamayla, "Bu ateşli ve kişisel saldırıların, bizim politikamızda yeri var. Bunlar, Tennessee'nin iyi insanlarına yardım edecek nitelikte değil" demişti.

İki yıldır milletvekili olan Cohen, 1915 olaylarına ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'ndeki tasarıya karşı çıkarak geçen Ekim ayında bir basın toplantısında Türkiye'yi destekleyen bir konuşma yapmış ve bunun ardından ABD'deki Ermeni kuruluşların hedefi haline gelmişti. ANCA, Cohen'in yeniden Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilmemesi için kampanya yürütüyordu. ANCA bu amaçla Ermeniler'in, Cohen'in rakibi Tinker'ın seçim kampanyasına 35 bin dolar yardım yapılmasını sağlamıştı.

Ermeni tasarısı, Temsilciler Meclisi'nin Dışişleri Komitesi'nden geçmiş ancak ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin ağırlığını koymasıyla, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun gündemine oylama için getirilmemişti. ABD'de, 4 Kasım'da başkanlık seçiminin yanı sıra milletvekili seçimleri de yapılacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
276
gonyalı
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
439
TheNightMare.
ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
506
The SLayeR
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
328
Emma-Watson


Üst Alt