Erkek Saç Kesiminde ve Sağlığında Nelere Dikkat Etmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Erkek Saç Kesiminde ve Sağlığında Nelere Dikkat Etmeli?
Erkeklerinde saç sorunlar var ama zannedersem onlar bayanlar kadar bunu kafalarına takmıyorlar. Bu hafta birazda onlarla ilgili sorunlara değinmek istedim. Belki okuyan bayanlar da fikir sahibi olurlarsa eşlerine, arkadaşlarına tavsiyelerde bulunabilirler.

Saç kesilmeye başlamadan önce ilk olarak kişinin kafa ve saç yapısı dikkate alınmalıdır. Daha sonra müşterinin istediği ve kişiye gidebilecek modeller üzerinde konuşulmalı ondan sonra karar verilmelidir.

Bu konuyla ilgili genellikle karşılaştığımız sorunlar içerisinde insanların gazete ve dergilerden buldukları resimleri getirip aynı modelleri istemesidir. Bizim buna karşı yapmış olduğumuz öncelikle resimde ki saç modeliyle müşterinin saç karakterlerinin uyuşup uyuşmadığını kontrol etmek ve o saç modelinin yakışıp yakışmayacağına karar vermektir. Eğer olmayacağına karar verirsek farklı modeller üzerinde tartışıp karar veririz.

Erkeklerin genellikle karşılaştıkları sorunlar arasında kepeklenme ve dökülme problemleri yer almaktadır. Fakat kepeklenmeyi iki aşamada değerlendirebiliriz;
1- Deri kuruması ve pullanıp dökülmesi,
2- Saçın yağlanmasından oluşan kepeklenme, burada 1. kepeklenmede kepek önleyici şampuan bir sonuç vermez çünkü saçı daha fazla kurutacağı için, deride aşırı kuruma ve bunun neticesinde kepek zannedilen deri döküntülerinin fazlalaştığını göreceksiniz. Doğru yaklaşım uzman bir kuaföre görünmek ve tavsiye edeceği şampuan ve yanında losyon olabilir düzenli olarak bunu kullanmak.

Saç dökülmelerinde ise sonuç alınamamasının en büyük nedeni alınan malzemelerin düzenli bir şekilde kullanılmamasıdır. Verilen ürünler bir bakım kürü olarak düşünülmeli ve bitene kadar devam edilmelidir. Bir hafta kullanıp dükülme durdu deyip bırakırsak en kısa zamanda dökülme tekrar edecektir. Saçlar çok kaynar suyla yıkanmamalı şampuanlama sırasında tırnaklama yöntemiyle değil parmak uçlarıyla masaj yaparak yıkanmalıdır. Haftada üç defa saç yıkamak saçın sağlığı açısından daha faydalıdır. Fakat işi gereği hergün yıkanmak zorunda olan insanlar en azından saçına hergün şampuan yapmamalı yapıyorsada miktarını çok az tutmalıdır.

Saçlarını uzatan erkekler en azında her ay veya iki ayda bir kuaförüne gidip kırıklarını temizletmesi ya da kırık uçönleyici ürünler kullanmalıdır.. Dilerseniz bu ürünlere
sayfasında bulabilirsiniz. Sağlıklı saç uzamasını sağlamak için uzun zaman saç kesilmemesi 4 veya 5 ay saç uçlarında çatallanma ve kırılmalarla başlayan sorunların saçın ileriki zamanlarda dökülmesine sebebiyet vereceği kesindir. Ayrıca uzun saç daha çok bakım ister saçı kendi halinde bırakıp kaderine terk edilmiş bir şekilde uzatmaya kalkışmayalım.


Son olarak saçımızı kaybettikten sonra değil varken bakım yapalım.

sac tasarim uzmani

Kurtuluş Kılıc
 
  • Beğen
Tepkiler: Archonn, Osmanlı Evladı ve Nextman


emreolol

Üye
tsk
 
Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
teşekkürler
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk:
 
Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Paylaşım için teşekkürler. Ben saçlarımı uzatıyorum. 4-5 ay olmuştur kuaföre gitmeyeli. Önceden düz olan saçım artık dalgalı olmaya başladı. Saçımı arkaya doğru atmak istiyorum. (Mahalle baskısına rağmen.) Bunun için saçımı nasıl kestirebilirim ? Saç bakımı için neler kullanabilirim? Yaşadığım yerde saç uzatan fazla kişi olmadığı için buraya yazdım.
Teşekkür ederim.
 
Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok olmuş bence hemen bir kuaföre gidip uçlarını aldirmalisin ama uclarinda.
Saçınızı görmeden ne kullanmanız gerektiği konudunda bir şey söyleyemem.
 
Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Tamam hocam yarın sabah gideyim.
Teşekkürler.
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
|-):tşk:
 

Benzer Konular



Üst Alt