Enrique Iglesias

Sponsorlu Bağlantılar

rooney628

rooney628

Üye
    Konu Sahibi
Enrique Iglesias
Enrique Iglesias (gerçek adı Enrique Miguel Iglesias Preysler) 8 Mayıs 1975'te Madrid İspanya'da doğmuştur. Florida çıkışlı bir şarkıcıdır ve milyonlarca albüm satışına sahiptir.


İspanyol şarkıcı Iglesias, Julio Iglesias'ın ve Filipino-mestizo, Filipina socialite ve Hola! magazin dergileri muhabiri Isabel Preysler'ın oğludur. Ayrıca Chabeli Iglesias'ın ve Julio José Iglesias'ın kardeşidir ve Tamara Falcó ve Ana Boyer anne tarafından üvey kardeşidir ve Miguel Alejandro, Rodrigo, Cristina , Victoria Iglesias'a da baba tarafından üvey kardeştir.

Doğumdan Hemen Sonrası [değiştir]Iglesias Madrid'de doğdu. O Tagalog (Filipinler yerli bir kabileye ait)soyundan gelen bir melezdir. Büyük çapta reklamı yapılan büyükbabasının İspanya'da kaçırılışından sonra Iglesias Miami, Florida'ya 1983'te 8 yaşındayken taşınmıştı. Miami'deyken Iglesias bir milyarderin çocuğu olarak lüks hayattan zevk almaya başlamıştı , ama o ufak şeylerden de tat almak istiyordu gerçek sonraları onun konserlerinde cıvıl cıvıl elbiseleri ve beyaz pamuklu tişörtüyle ortaya çıkacaktı.


Miami Üniversitesi [değiştir]Iglesias ilk performansını Hello Dolly müzikali içinde lisede yapmıştır .Miami üniversitesine devam ederken , gelecekte menajeri olacak kişi onu keşfetmiş ve ilk denemesinde çok etkilenmişti. Enrique Martínez takma adını kullanarak iki adet demo çıkarmıştır. Aylar sonra, Iglesias Fonovisa ile anlaşmış ve Torontoya ilk albümünü kendi ismiyle çıkarmak için gitmiştir.


Hayatı ve Kariyeri [değiştir]Iglesias'ın albüm satışları 40 milyonu geçmiştir. Bu onu dünyadaki en iyi satan ispanyol müzisyenlerin arasında sokmuştur. Iglesias babasının müthiş satış grafiğini yakalamıştır ve dünyanın en çok satan İspanyol şarkıcısı ünvanını almıştır. Iglesias eğer çocukları olursa ve çocukları onun yolundan giderse, doğal olarak onların kendisinden daha iyi olmasını beklemektedir.

Iglesias şarkı yazarı Guy Chambers'a "Un Nuovo Giorno" isimli şarkıyı yazdırmış ve ilk single'ını Andrea Bocelli ile ilk albümünü çıkarmıştır.Şarkı daha sonra ingilizce'ye "First Day Of My Life" olarak çevrilmiştir ve Melanie Chisholm tarafından kayıt edilmiştir. Bu şarkı avrupadaki en büyük hitler arasına girmiştir ve birçok ülkede birinci sıraya oturmuştur. Iglesias'ın yardım ettiği 4 şarkı, ingiliz grup The Hollies'in şu anki albümünde yer almaktadır. Iglesias birçok kez şarkıcılığı bıraktığı zaman, diğer şarkıcılara prodüktör olmak istediğini belirtmektedir.

Iglesias ayrıca etkileyici aktörlük sergilemektedir. Antonio Banderas, Salma Hayek ve Johnny Depp' ile başrollerini paylaştığı (Bir Zamanlar Meksika'da) Once Upon a Time in Mexico filminde bozuk ağızlı silah piskopatı Lorenzo'yu canlandırmıştır. Eğer ona uyan küçük roller olursa yine sinema filmlerinde oynamaya hazır olduğunu söylemektedir.

Iglesias ayrıca dünya turunda ona sponsor olan Pepsi reklamında kötü Romalı imparatoru oynamıştır.Yanında ise durumu lehine çeviren Britney Spears, Beyonce ve P!nk ile oynamıştır.

Haziran 2000 de radio dj'i Howard Stern Iglesias'ın çıplak ve kötü bir sesle seslendirdiği "Rhythm Divine" şarkısını bulduğunu açıklamış ve bu gülünç şarkı haftalarca radio programına konu olmuş ve Iglesias'ın stüdyo dışında çıplak sesinin iğrenç olduğu polemiğine girmiştir. Bunun üstüne Iglesias hemen New York'a uçmuş ve Stern'in programına katılarak "Rhythm Divine" ve "Be With You" şarkılarını akustik versiyonunu canlı söylemiştir. Bundan sonra Stern yersiz eleştirilerini kesmiş ve bu Iglesias için hayatının en iyi promosyonu olmuştur.


Kişisel Yaşamı [değiştir]Iglesias'ın birçok kadınla ilişkisi olmuştur. Eski Miss Universe Alicia Machado, model Sofia Vergara, pop şarkıcısı Christina Aguilera, aktirist Jennifer Love Hewitt bunlardan bazılarıdır ve ünlü tenis oyuncusu ve model Anna Kournikova ile 5 yılı aşan beraberliği vardır.


Albümleri [değiştir]
Enrique Iglesias [değiştir]1995'te ilk albümü olan Enrique Iglesias'ı İspanyolca olarak çıkarttı. Bu albümü hafif rock türündeydi ayrıca bu albüm hit olan "Si Tú Te Vas", "Experiencia Religiosa" şarkılarını içeriyordu. İlk haftasında ingilizce haricinde bir dille kayıt edilmiş olmasına rağmen büyük bir başarı elde ederek yarım milyon kopya satmıştır.

Por Amerte şarkısı Televisa's telenovela Marisol içermekteydi, ama sonra Por amarte daria mi vida (Sni Sevmek İçin , Hayatımı Veririm) sözleri Por amarte Marisol, moriría ( Seni Sevmek İçin , Marisol , Ölürüm) ' e dönüştürüldü. Cd ayrıca İtalyan ve Portekiz sürümleri olarak çıkarıldı. Bir çok şarkı bu dillere çevrildi.

Por Amarte", "No Llores por Mí" ve "Trapecista" gibi 5 single bu albümün içinden çıkarıldı. Bu albüm Iglesias'a Grammy ( En iyi Latin Şarkıcı) ödülünü kazandırdı.


Vivir [değiştir]
Vivir 1997In 1997,

Iglesias'ın yıldızı Vivir (Yaşamak için) albümü ile parlamaya devam etti. Bu albümle beraber o sene ingilizce müzik yapan diğer şarkıcılarla aynı satışı yakaladı. Albüm Ayrıca Yazoo Grubunun şarkısı olan "Only You" nun ispanyol cover'ı olan "Solo en Tí" yi de içeriyordu.

Bu başarılardan sonra , Iglesias ilk konser turuna başladı. 16 ülkede , o yaz Elton John, Bruce Springsteen ve Billy Joel'in orkestrasıyla kocaman arenalarda ve büyük stadyumlarda muhteşem bir başarı gösterdi. Dünya turu Texas Odessa ile başladı sonra 3 gün arda arda Meksikada , 2 gün Arjantin'de , 3 milyon kişinin izlediği Amerika'da devam etti. O senenin en büyük ingilizce albüm olmayan dünya turuydu.

İsimleri "Enamorado por Primera Vez" , "Solo en Tí" ve "Miente" olan 3 single bu albümden çıkmıştır. Babası ve Luis Miguel'den sonra , Iglesias American Music Award ( Amerikan Müzik Ödülleri ) 'nde en iyi latin şarkıcı ödülüne aday gösterilmiştir.


Cosas del Amor [değiştir]
Cosas del Amor 19981998'de , 3. albümü olan 'Cosas del Amor (Aşkın Durumu)'nu piyasaya sürdü. Yaptığı müzik dalında iyice olgunlaşmıştı ve "Esperanza" ve "Nunca Te Olvidaré" adlı 2 single'la bu albümü tazelemiştir. iki single'da listelerde zirveye oturmuş ve Iglesias'ın durumunu latin müzik çehresinde iyice betonlaştırmıştır.

Iglesias bu sefer küçük bir dünya turu hazırlamıştı. Meksika'da başlayan dünya turu bunu takip eden 8 turneyle devam etti. Ayrıca bu dünya turu McDonalds'ın sponsor olduğu ilk konser turudur.

American Music Award ( Amerikan müzik ödüllleri )'nde Ricky Martin ve Los Tigres del Norte 'yi geride bırakarak en iyi latin şarkıcı dalında ödülü kazanmıştır. "Nunca Te Olvidaré" şarkısı aynı adı taşıyan ispanyol operasında kullanıldı ve serinin sonlarına doğru Iglesias'ın kendisi şarkısını seslendirdi.


Enrique [değiştir]
Enrique 19991999'da , Iglesias ingilizce albüm dalına mükemmel bir geçiş yaptı . Iglesias Wiil smith'in de oynadığı Wild Wild West filmine yapmış olduğu soundtrack bailamos single'ı ile listelerin en tepesine oturdu.

Bailamos un başarısı ardından birçok müzik şirketi Enrique'yle anlaşma yapmak için can atıyordu.Interscope şirketiyle birkaç ay süren görüşmeler sonrası birçok albümlük anlaşmaya imza attı. İlk tamamı ingilizce albümü olan Enrique albümünü çıkarttı.Latin etkili pop albümün çalışmaları 2 ay sürdü. bu albümün içinde Whitney Houston'ın eşlik ettiği "Could I Have this Kiss Forever" ( Bu öpücük sonsuza dek benim olabilir mi?) şarkısı ve Bruce Springsteen'in şarkısının cover'i olan "Sad Eyes" (üzgün gözler)'de bulunmaktaydı. Albümün ikinci single'ı olan "Be with You" (seninle beraber olmak) yine onu zirveye taşımıştı.

Son single olan albüm "You're My #1" (Seni Tek Geçerim ) Rusya'da Alsou ve Brezilya'da Sandy & Junior ve asya'da Valen Hsu ile birlikte tekrar kayıt edildi ve düet yapıldı.


Escape [değiştir]
Escape 20012001'de Escape albümünü piyasaya sürdü. Birçok latin şarkıcı ingilizce albüm çıkardıktan sonra satış grafikleri düşmesine rağmen Iglesias daha fazla satmaya devam etti. albümün ilk single'ı olan "Hero" (kahraman) , ingiltere'de ve diğer ülkelerde birinci sıraya yerleşti . Bütün albümdeki parçaların yazılmasında Enrique yardım etmiştir.

Escape onun en büyük ticari başarısıdır. Satışın başlamasından hemen sonra Michael Jackson'un albümü Invincible yi geçmiştir.Single'lar "Escape" ve "Don't Turn Off the Lights" radyolarda çalınan tek şarkı haline geldi , Kuzey amerika ve diğer yerlerde de bu başarıyı yakalamış en üst sıralarda yer almıştır. albümün ikinci versiyonu olan kaset tüm dünyada aynı anda satışa sunuldu ve maybe şarkısının yeni versiyonu bu kasette yer almıştır. ayrıca bu kasette Lionel Richie ile birlikte To love A Woman şarkısının düetide yer almaktadır.

"One-Night Stand World Tour" isimli dünya turuyla bu başarısını perçinlemiş oldu. Dünya turu 16 ülkede 50 konserle süslendi.Romanya'daki konseri MTV Romanya'da naklen verilen ilk konser olmuştur.

Dünya turunun ikinci ayağı olan "Don't Turn Off the Lights" 2002 yazında sona erdi. Bir çok ülkede bütün biletler tükenmişti.


Quizás [değiştir]
Quizás 2002Kendi ana diline dönerek yine en iyi satış grafiğini 2002'de yapmıştır. Iglesias bu sefer dördüncü albümünü kendi dilinde çıkarmaya karar vermiş ismiQuizás (Belki) idi. Bu önceki ispanyol albümlerinden daha fiyakalıydı ve daha ilgi çekici şarkılar içeriyordu. Albüm ismi olan şarkı o sırada ilişkileri gerilmiş olan ünlü babasıyla ilgiliydi.

Albüm listelere 12. sıradan başladı ve bu ispanyolca bir albüm için en yüksek giriş sırasıydı. Quizás bir haftada 1 milyon sattı , ve bu onu 5 yıl için en hızlı satış yapan ispanyolca albümler arasına aldı. 3 single bu albümden çıktı ve hepsi Latin listelerini en üst sırada tamamladı, bu Iglesias'a tamamında 16 kez 1. sıraya oturma şansını verdi.Son single'ı olan "Para Que la Vida", 1 milyon kez radyolarda döndü , sadece ispanyolca bir şarkı bu başarıyı elde etti.

The video to the song "Quizás" was the first Spanish-language video to be added to the selection on MTV's popular show Total Request Live. Iglesias performed the song on The Tonight Show with Jay Leno, becoming the first to sing a Spanish song on the show, and opening doors for other artists such as Ricky Martin, Juanes and Jorge Drexler to perform their Spanish material. Iglesias included songs from Quizás in his "Don't Turn Off the Lights Tour", and the album went on to win a Latin Grammy for Best Pop Vocal Album.


Seven (7) [değiştir]
Seven (7) (2003)In 2003 Iglesias released his seventh album, which he called Seven, the second to be co-written by Iglesias. Among its more 1980s-inspired material, it features the song "Roamer", which he wrote with his friend and longtime guitarist, Tony Bruno. The CD also contained the song "Be Yourself", a song about independence. (The chorus talks about how Iglesias' own parents didn't believe he'd ever succeed in his singing career.) The first single was the song "Addicted", and was followed closely by a remix of the song "Not in Love", featuring Kelis. The latter became a dance hit.

With this album, Iglesias went on his biggest world tour to date. The highly publicised tour started with twelve shows in the United States and continued on to several countries, most of which he'd previously never previously visited playing to sold-out arenas and stadiums in Australia, India, Egypt and Singapore before ending his tour in South Africa.


Plak Kolleksiyonu (Discography) [değiştir]
Albumleri [değiştir]1995 Enrique Iglesias - #148 US [Platinum], #1 Top Latin Albums - WW sales: 7 mil.
1997 Vivir - #33 US [Platinum], #1 Top Latin Albums - WW sales: 5 mil.
1998 Cosas del Amor - #64 US [Gold], #1 Top Latin Albums
1999 Enrique #33 US [Platinum] - WW sales 6.5 mil.
2001 Escape - #2 USA (3x Platinum), #1 UK [4x Platinum] - WW sales 9 mil.
2002 Quizas - #12 USA [2x Platinum], #1 Top Latin Albums
2003 Seven (7) - #31 US, #13 UK, #15 Australia [Platinum]
2007 Insomniac #17 USA, #3 UK, #14 DE
Diğer
1998 Bailamos Greatest Hits - #65 US [Gold]*, #1 Top Latin Albums
1999 The Best Hits - #175 US [Gold]*, #2 Top Latin Albums
*: All albums listed here were released by Fonovisa after Enrique had left them.


Single'ları [değiştir]Enrique Iglesias albümünden
1995 "Si tu te vas" #1 Latin (8 Weeks), #21 FR
1996 "Experiencia religiosa" #1 Latin (3 Weeks)
1996 "Por amarte" #1 Latin (8 Weeks)
1996 "No llores por mi" #1 Latin
1996 "Trapecista" #1 Latin (5 Weeks)
Vivir albümünden
1997 "Enamorado por primera vez" #1 Latin (12 Weeks)
1997 "Solo en ti" #1 Latin (10 Weeks)
1997 "Al despertar" #11 Latin
1997 "Lluvia cae" #3 Latin
1997 "Miente" #1 Latin (4 Weeks)
1997 "Revolucion" #6 Latin
Cosas del Amor albümünden
1998 "Esperanza" #1 Latin (4 Weeks)
1998 "Nunca te olvidaré" #1 Latin
Enrique albümünden
1999 "Bailamos" #1 U.S., #1 Latin, #1 Spain, #4 UK, #11 Latvia, #6 FR (209,000 copies), #10 Ger
1999 "Rhythm Divine" #28 U.S., #1 Latin, #1 Spain, #45 UK, #27 FR, #24 Ger
2000 "Be With You" #1 U.S., #4 Spain, #8 Latvia, #43 FR, #20 Ger
2000 "Sad Eyes" #14 Latvia, #15 Spain
2000 "You Are My Number One" (featuring Alsou) #8 Latvia
2000 "Could I Have This Kiss Forever" (with Whitney Houston) #3 UK, #4 Latvia, #16 FR (123,000 copies), #19 Spain, #5 GER (gold)
Escape albümünden
2001 "Hero" #3 1 U.S., #1 UK, #1 Latin, #1 Spain #4 Latvia, #45 FR, #1 AUS, #3 Ger
2002 "Escape" #12 U.S., #3 UK, #2 Latvia, #7 AUS, #6 Ger
2002 "Don't Turn Off the Lights" #4 AUS
2002 "Love to See You Cry" #12 UK, #9 Latvia, #17, #53 Ger, #61 AUS
2002 "Maybe" #12 UK, #6 Latvia, #41 AUS, #62 Ger
2003 "To Love a Woman" (Lionel Richie featuring Enrique Iglesias) #19 UK, #20 Latvia, #52 GER
Quizas albümünden
2002 "Mentiroso" #1 Latin
2002 "La chica de ayer" #1 Spain
2003 "Quizas" #1 Latin
2003 "Para que la vida" #1 Latin
Seven albümünden
2003 "Addicted" #19 U.S., #11 UK, #6 Latvia, # 31 Ger, #43 AUS
2004 "Not In Love" (featuring Kelis) #27 U.S., #5 UK, #10 Latvia, #36 FR, #15 AUS, #14 Ger
Insomniac albümünden
2007 "Do You Know?(The Ping Pong Song)" #21 U.S., #3 UK, #6 Ger.
2007 "Somebody's Me"
2007 "Tired Of Being Sorry" #20 UK

Ödüller ve Performansı [değiştir]1996
Premio Lo Nuestro: En İyi Yorum (Si Tú Te Vas)
Premio Lo Nuestro: En İyi Besteci (Si Tú Te Vas)
Premio Lo Nuestro: En İyi Yeni Şarkıcı
Premios Eres: En İyi Şarkı
Premios Eres: En İyi Klip
Premios Eres: En İyi Çıkış
Ace Award: Yılın Şarkıcısı
Premio TV Novelas: En İyi Erkek Şarkıcı
Billboard Award: Yılın Albümü -Yeni Şarkıcı
World Music Award: Yılın İspanyol Şarkıcısı
World Music Award: Revelación of the Year
1997
Grammy: En İyi Latin Performansçı
ASCAP Award: Si Tu Te Vas
ASCAP Award: No llores Por Mi
ASCAP Award: Por Amarte
Billboard Music Award: Yılın Albümü (Vivir)
ACE Award: Yılın Şarkıcısı
Billboard Music Award: Yılın Artsiti
Radio Music Awards : Çağdaş Görünüşlü En İyi Şarkıcı
1998
Billboard Award: En İyi Latin Pop Şarkıcısı
1999
American Music Award: American Music Award: Favori Latin Şarkıcı
2001
World Music Award: En Çok Satan Pop Erkek Şarkıcı
World Music Award: En Çok Satan Avrupalı Pop Şarkıcı
World Music Award: En İyi Latin Şarkıcı
American Music Award: Favori Latin Şarkıcı
2002
Premio Onda: Son On Yılın En Başarılı İspanyol Şarkıcısı.
American Music Award: Favori Latin Şarkıcı
National Music Award: Favori Albüm (Escape)
2003
Latin Grammy: En İyi Pop Erkek Albüm (Quizas)
2004
MTV India Award: En İyi Erkek Pop Oynayıcısı Evrensel
2005
Latin Billboard Awards: Yılın Şarkısı "Not In Love/No Es Amor (Club Remixes)."
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
480
Oğuzhan
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
866
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
556
Haydar
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
709
ahmetkartal
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
580
x-scarface


Üst Alt