Engelsiz Aslanlar Şampiyon

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Engelsiz Aslanlar Şampiyon

Engelsiz Aslanlarımız, 2014 IWBF Champions Cup'ta Fundosa Once'u 71-64 yenerek şampiyon oldu.



Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşen 2014 IWBF Champions Cup Finalleri final maçında organizasyona ev sahipliği yapan İspanya'nın CD Fundosa ONCE takımı ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen mücadelesonunda takımımız salondan 64-71 galip ayrılarak beçinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Engelsiz Aslanlar, karşılaşmaya Özgür Gürbulak, Ferit Gümüş, Seyran Orman Kurt, Matheuz Filipski ve Rodney Hawkins beşiyle başladı. Birbirlerine iyi hazırlanmış gözüken takımlarla ilk dakikalar karşılıklıbasketlerle geçti. Engelsiz Aslanlar, daha sonra Filipski ve Özgür Gürbulak'ın etkilioyunuyla farkı açarken, C.D. Fundosa Once takımından B. Latham'ın kaydettiği 10 sayı ile skora cevap vermesine rağmen ilk periyotutakımımız 15-19 önde bitirdi.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle dengeli bir şekilde başladı. İkinci çeyreğin bitimine 8 dakika kala T. Bywater kaydettiği 3 sayılık basketle farkı 1 sayıya kadar indirdi. Engelsiz Aslanlar, Luszynski'nin etkilioyunuyla farkı açarken, periyot içerisinde önce Filipski ye ve daha sonra Luzinski ye çalınan teknik faullerle maç tekrardan dengelendi. Karşılıklı basketlerle geçen mücadeledeikinci çeyreğin bitimine 01:42 kala beraberliği yakalayan C.D. Fundosa Once, ilk devreyi de 33-32 önde kapattı. İlk devre sonunda Luzinski ve Filipski 9 ar sayıyla takımın en skorerleri olurken, Özgür Gürbulak, Ferit Gümüş 6'şar ve Rodney Hawkins ise 2 sayıyla skora katkı sağladılar. Rakip takımdan ise B. Latham 14 sayıyla en skorer isim olurken T. Bywater ise 8 say kaydetti.

Soyunma odasından etkili dönen takımımız Rodney Hawkins ve Ferit Gümüş'ün kaydettiği sayılarla tekraröne geçti. Skora Özgür Gürbulak'ın da dahil olmasıyla beraber kontrolu eline alantakımımız çeyreğin bitime 04:56 kala skoru 37-45'e getirdi. C.D. Fundosa Once takımında A. Zarzuela'nın devreye girmesiyle ve skora katkı vermesiyle beraber çeyreğin bitimine 02:57 kala skora 45-45 eşitlik geldi.Oyunda tekrar üstünlüğü ele alantakımımız 3. çeyeği 47-52 önde kapattı.

Son çeyrek, Özgür Gürbulak ve T. Bywater'in karşılıklı basketleriyle başladı. Bitime 08:55 kala T. Bywater'a çalışnansportmenlik dışı faulün ardından Rodney Hawkins'e de teknik faul çalındı. Karşılıklı sayıların ardından skor 52-55'e geldi. Karşılıklı basketerle geçen mücadelede bitime 05:00 kalatakımımız 57-60 önde girdi. Son dakikaları heyecan dolu geçen mücadeledentakımımızsalondan 64-71 galip ayrılarak beçinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: -India-
İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
:sirit:

=>@King@<=
 

Benzer Konular



Üst Alt