@
Ruhsal06
Spor yaparken siz şeker ve tuz'u aynı anda tüketmeniz çok yanlıştır.
Vucudunuza zarar vermiş oluyorsunuz,size spor zamanı şeker ve tuz'u karıştır iç üstüne enerji verir diyen kim olmuşsa enerji namına birşey bilmiyor.
Rafine tuz ve şeker'in bir sporcuya ne kadar yararı olur ilk önce onu araştırmanızı tavsiye ederim.
Araştırınca fazlasıyla zararlı olduğunu anlıyacaksınız,o yanlışı yapmamanızı tavsiye ederim.
Çünkü bende sporcuyum,ve tuz'un ve şekerin rafine olanın vucuda aşırı zararlar hatta kansere yol açan etkilerini olduğunu biliyorum.
O yüzden diyet listemde günde 2gr fazlası yasak bende,ben bunu tamamen sildim onun yerine sebze ve meyvelerden karşılıyorum şeker ve tuz ihtiyacımı
Enerji içiceğine gelincede siz tutup 4 kutu ortalama 250ml den 1 litre arka arkaya içerseniz bu size zarardır günlük normal bir insanın limiti 400ml kadardır.
Eğer siz bunu ne spordan önce nede spordan sonra,gün içinde yudum halinde içerseniz gün içindede zihnde tutar,kıasaca birden kafaya dikmeyin
Enerji içiceği bulamıyorsanız,pekmez,kuru üzüm veya kuru meyveler yada taze meyveler yerseniz enerji içiceğininde yaptığını yapabiliyor.Şayet illa enerji içiceği içiceğim derseniz,içeriklerine bakın ilk önce ne kadar fazla karışım ve içerik bulunduruyorsa onu almayın daha az içinde maddeler bulunanları alın,siz ne kadar doğal'a yakın alırsanız o kadar daha sağlıklı olur.
Kendi yaptığım sporda fazla efor sarfederim hergün,spor esnasında 250ml'lik bitirmiş olurum ara ara içerim spor yaparken ama onu bulamazsan kuru meyve ve taze meyve yerim,tabi kuru meyve veya taze meyve yememde programımdan 1.5 saat öncedir ortalama kana karışma sürecim o dakika yesem bir faydası olmuyor,20 dakika ısınma sürecim oluyor anca o zamana enerjisini hissediyorum