En Zengin Ülkesiymiş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
En Zengin Ülkesiymiş
1.7 milyon nüfuslu Katar, artan petrol fiyatlarıve sahip olduğu doğalgaz rezervleri sayesinde kişi başına düşen gelir oranlarına göre dünyanın en zengin ülkesi ünvanını aldı.

2022'deki Dünya Kupası'na Ev sahipliğine hazırlanan Katar, altyapısını geliştirmek için milyar dolarlık projeler yürütüyor.

Alım gücüne ayarlanmış kişi başına düşen gayri safi milli hasılası 2010'da 88 bin dolara ulaşan Katar'ı, 81 bin dolar ile Lüksemburg takip etti.

Uzakdoğu'nun teknoloji, üretim ve finans üssü Singapur, 56 bin 700 dolar ile üçüncü oldu. Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri 47 bin 500 dolar ile altıncı sırada, Kuveyt ise listede 15. sırada yer aldı. Beşinci sırayı Norveç ve Bruney alırken, altıncı gelen BAE'yi sırasıyla ABD, Hong Kong, İsviçre ve Hollanda takip etti.

Listenin en sonunda yer alan dünyanın en fakir üç ülkesi ise Afrika'dan Burundi (400 dolar), Liberya (386 dolar) ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti (312 dolar) oldu.

Katar hayata Çankatar

Harbiden de zenginmiş

Samanyolutv de ayna adlı programda ülkeyi göstermişti ama bu kadarını görmemiştim

• Beğen
Tepkiler: Tuba

Twitter

Twitter

Üye
Paylaşım için teşekkürler :) Nereden neredeye geldiler; bedevi çadırlarından en zengin yapılara; suları yok ama petrollaeri var eğer pertolleri olmasaydı halen eski durumda olurlardı..

Astrosman

Astrosman

Üye
:tşk:

XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Petrol hayat petrol olmasa Biz zengin olurduk :P:

SHS

SHS

Üye
Paylaşım için teşekkürler :) Nereden neredeye geldiler; bedevi çadırlarından en zengin yapılara; suları yok ama petrollaeri var eğer pertolleri olmasaydı halen eski durumda olurlardı..

:dry: nerden biliyon suyun olmadığını

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Allahım buraya gitmeyi nasip et

• Beğen
Tepkiler: Tuba
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
petrol dediğiniz şey tükenebilir kaynak değilmi ? Bittiğinde ne yapacaklar onu çok merak ediyorum

XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Bunlar her şeyi bulur Zaten petrol bitiyor Bittiğinde de su olcak işte o zmnda biz zengin olcaz :ehe

Twitter

Twitter

Üye

:dry: nerden biliyon suyun olmadığını

Bir şeyler biliyorum ki ona göre yazıyorum..:pro:

"Su kaynakları çok kısıtlı olup içme suyu ihtiyacı büyük ölçüde deniz suyunun arıtılması suretiyle elde edilmektedir"

Bana inanmıyorsanız Googleden araştrın . Bizm gibi doğal suları yok denecek kadar az, kışları ılık ve az yağışlı, yazları kurak ve 50 dereceye varan sıcaklık..

• Beğen
Tepkiler: XpressMusıcs
SHS

SHS

Üye
deniz bol ağa, bizde o teknoloji var mı :D

ibrother

ibrother

Üye
çok sıkıcı bi yere benziyor. :(:(;)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
amaaaaan petrol canııııım petrol :kop2:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
zengin değilde refah ülke denebilir.

greenmile

greenmile

Üye
benden de o kadar petrol çıksa bende zengin olurum

Tuba

Tuba

Üye
Allah bereketini arttırsın...Güzel ülke...Paylaşım için teşekkürler :oke:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bir de şu arap ülkelerinin başında ingiliz/amerikan uşakları olmayıp, ülkenin insanları kendileri yönetse tüm dünya da faydalansa :hmmm

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bu kadar zengin olan bir ülkeye rabbim su vermemiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt