En Son Yürekler Ölür - Canan Tan

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
En Son Yürekler Ölür - Canan Tan
Bir kadın... bir erkek... Yüreğe düşen ilk kıvılcımlar... Bulundukları cemiyetin ve basının nitelemesiyle yapılan “ Yılın Düğünü”. Aslında kim tahmin edebilirdi ki aşıkların ‘Araf’a girdiklerini... Hikâye mutlu çiftin geçirdiği kazayla başlıyor aslında. Kadın hafızasındaki son cümle kocasına ait: “Sıkı tutun, Nehir!” Kocasının, Deniz’inin, yaşam savaşı verdiğini öğrenince yıkılıyor. Bedeninin değil, ruhunun derin yaralarında eriyor. Ve ‘acı kayıp’ gerçekleşiyor. Deniz başaramıyor. Sadece yüreği direniyor. Sanki birisi için... Ya bu birisi Deniz’in kalbini taşıyarak Deniz’in aşkına sahip olacağına inanırsa?...

“En Son Yürekler Ölür” yaşamın ölümle bitmeden yeniden başladığı bir kavşakta geçiyor. Acılar eti değil ruhu deşerken ne olursa olsun ‘yürek’ direniyor...


Romanlarıyla okurun duygu dünyasında uzun soluklu konuk olmayı başarmış ender yazarlarımızdan Canan Tan mart ayında çıkacak son çalışması “En Son Yürekler Ölür” de aşkın yanı sıra gündemin can alıcı konularından biri olan organ nakline kalemiyle dokunuyor.

“Piraye” ve “Yüreğim Seni Çok Sevdi” gibi romanlarıyla kitap listelerinin zirvesini zorlayan Canan Tan bu kez yine ve yeni bir aşk romanıyla okurla buluşuyor.

Birçok eserinde “yüreği” hayatın ana fikri olarak işleyen Tan, yeni kitabının araştırma ve geliştirmesürecini ‘uzun ve yorucu bir maratondu’ cümlesiyle ifade ediyor. Yazar, bu süreci şöyle anlatıyor:

“İşlediğim konu, masa başında oturup yazılacak türden değildi; araştırma, titizlik ve hassasiyet gerektiriyordu. Çünkü temamız aşk olsa da, alt başlığımız organ nakli idi. Tek başıma kalkamazdım bu yükün altından. Ekip çalışması yapmam gerekiyordu. Nerelerden yardım alabileceğimi araştırdım önce.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden değerli hekimlerle çalıştım. Tüm organ nakli emekçilerini sevgilerimle selamlıyorum. Ve başta okurlarım olmak üzere, herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum.”
 

Benzer Konular



Üst Alt