En sıradışı on vasiyet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
En sıradışı on vasiyet
1. Angel Pantoja Medina: Cenazesinde Ayakta Durmak İstedi

Puerto Rico'daki bir cenaze evinde, 24 yaşında hayata veda eden Angel Pantoja Medina'nın cesedinin ayakta durmasını sağlamak için özel bir mumyalama tekniği uygulandı. New York Yankees şapkası ve güneş gözlükleri takan ceset cenaze sırasında evin salonuna yerleştirildi. Pantoja'nın erkek kardeşi Carlos, El Nuevo Dia gazetesine, "Angel ayakta durmak isterdi," açıklamasını yaptı. San Juan'daki bir köprünün altında ölü bulunan genç adam 3 gün sonra toprağa verildi, annesi oğlunun son isteğini bu şekilde gerçekleştirdi.

2. Helmsley: Trouble Adlı Köpeğine 12 Milyon Dolar Miras Bıraktı

Leona Helmsley 87 yaşındayken hayata gözlerini yumdu, sonrasında vasiyeti duyuruldu. Köpeği Trouble'a çok düşkün olan kadın ona 12 milyon dolarlık miras bıraktı. Bu şekilde Trouble'ın hayatının sonuna dek lüks içinde yaşamasını garantilemek istiyordu. Kendi erkek kardeşi Alvin Rosenthal'a bıraktığı miktar ise 10 milyon dolar oldu. Trouble da öldüğünde New York'taki Sleepy Hollow mezarlığına, Helmsley'in 1.4 milyon dolarlık anıt mezarının yanına gömülecek.
Helmsley torunları Craig ve Meegan'ı "onların bildiği sebeplerle" mirasından mahrum bıraktı, David ve Walter Panzirer'in her birine de 5 milyon dolar verilmesini istedi.

3. Samuel Bratt: Günde 5 Puro İçmesi Şartıyla Karısına 560,000$ Miras Bıraktı

Samuel Bratt kesinlikle nasıl intikam alınacağını bilen biri. Karısı ona en sevdiği purolarını içmesine asla izin vermiyormuş. 1960 yılında ölen Bratt ise buna karşılık olarak ona £330,000 (560,000$) miras bırakmış. Ancak karısının bu parayı alabilmesinin tek şartı var; Günde 5 puro içmek zorunda!

4. 9 Yaşındaki Jayla: Ölmeden Önce Evlenmek İstedi

Her küçük kız düğün gününün hayalini kurar. Büyük, bembeyaz bir gelinlik ve mükemmel bir adam düşler. Ancak 9 yaşındaki Jayla Cooper'ın Bay Doğru'yu beklemek için zamanı yok. 2 yıldır lösemi hastası olan küçük kız ölmeden önce evlenmek istedi. Dallas'taki çocuk hastanesinde eski bir hasta olan en yakın arkadaşı Jose Griggs de damat oldu. "Çok şirin biri," dedi Jayla kıkırdayarak, "ve onu seviyorum".
Küçük çift, Jayla'nın son arzusunu yerine getirerek evlendi. Arkadaşlar ve ailenin katıldığı güzel bir törenle karı-koca oldular. Salonda satılan çiçeklerden toplanan para ile büyük miktarlarda bağış yapıldı.

5. T.M. Zink: Tüm Parasını Kadınsız Bir Kütüphane Yaratılması İçin Bağışladı

1930 yılında ölen avukatın kadınlara karşı hiç saygısı yoktu. Bu nedenle hayatı boyunca biriktirdiği tüm parayı ölmeden önce kadın yazarların eserlerinin yer almadığı ve kadın çalışanların bulunmadığı bir kütüphane yapmaya ayırdı. Zink, vasiyetine 35,000$'ının "Zink Kadınsız Kütüphane için harcanmasını istediğini yazdı. Kütüphanenin kapılarında ise "Kadınlar Giremez" tabelası asılı olacaktı. Aynı vasiyette 5$ bıraktığı kızı bu projeye başarıyla karşı çıktı. Böylece kadınsız kütüphane hiçbir zaman yaptırılmadı.



6. Heinrich Heine: Yeniden Evlenmesi Şartıyla Tüm Parasını Karısına Bıraktı

Şair Heinrich Heine, 1841 yılında Paris'teki bir ayakkabı dükkanında çalışan eğitimsiz, kaba ve kötü huylu Eugenie Mirat ile evlendi. Ölmeden önce ise tüm parasını yeniden evlenmesi şartıyla karısına bıraktı. Neden mi? "Çünkü bu şekilde öldüğüme üzülen en azından bir kişi olacak," diye açıkladı 1856 yılında hayatını kaybeden Alman şair.

7. Gene Rodenberry (Star Trek'in Yaratıcısı): Öldükten Sonra Küllerinin Uzaya Gönderilmesini İstedi

Star Trek fenomeninin yaratıcısı Gene Rodenberry, uzayı ve bilim kurguyu o kadar çok seviyordu ki cesedinin yakılarak uzaya gönderilmesini istedi. Son isteği yerine getirildi, Rodenberry'nin külleri 1997 yılında İspanya uydusu ile uzaya gönderildi. Uydu, dünyanın etrafında dönerken küller atmosfere bırakıldı. Karısı da 10 yıl sonra öldüğünde ona katıldı.

8. Genç Engelli Nick Wallis: Bekaretini Kaybetmek İçin Hayat Kadını İstedi

"Duchenne muscular dystrophy" hastası olan 22 yaşındaki Nick Wallis, kaldığı bakım ünitesinin rahibesine ölmeden önce cinsel ilişkinin nasıl birşey olduğunu deneyimlemek istediğini söyledi. Bu hastalığa sahip olan kişiler en fazla 30 yaşına kadar yaşayabiliyor.
Bir kadınla duygusal bir ilişki paylaşmak istediğini ancak hastalığın büyük bir engel olduğunu ifade etti. Bu kararı vermeden önce 2 yıl düşündüğünü, konuyu annesi, babası ve bakıcıları ile tartıştığını, sonunda onların da desteğini aldığını söyledi. En sonunda isteği yerine getirilen Wallis ilişkinin duygusal açıdan tatmin etmediğini ancak kadının çok nazik ve anlayışlı olduğunu dile getirdi.

9. Jack Benny: Öldükten Sonra Karısına Her Gün Bir Gül Getirilmesini Sağladı

1974 yılında, Noel'den bir gün sonra hayata gözlerini yuman Jack Benny, eşi Sayde ile 48 yıldır evliydi. Evlilikleri idealin çok uzağındaydı. Sayde'nin sivri dilli, ısrarcı ve kibirli olduğu söyleniyordu. Jack ise çok çapkındı. Ancak karısını seviyordu ve ona bağlıydı. Benny'nin cenazesinden sonra çiçekçi Sayde'ye kırmızı bir gül getirdi. Sonraki günlerde de güller gelmeye devam etti. Jack Benny vasiyetinde, karısına her gün bir gül götürülmesi için para ayırmıştı. Sayde, eşinin ona olan sevgisini hatırlayarak 9 yıl daha yaşadıktan sonra vefat etti.



10. Dorothea Edwards: Kalp Pilini Köpeğine Bağışladı

80 yaşında hayatını kaybeden Dorothea Edwards, ailesine kalp pilini bir hayvana bağışlamalarını söyledi. Amerikan federal yasalarına göre bir insanın belirli bir insana kalp pilini bağışlaması yasaktı, ancak kurallarda hayvanlarla ilgili bir madde yoktu. Bunun üzerine Edwards kalp pilini Georgia Üniversitesi veterinerlik bölümüne bağışladı. Şanslı mirasçı 9.5 yaşındaki Alman çoban köpeği Sunshine oldu.
Sunshine'ın eski sahibi FBI'ın En Çok Arananlar listesinde 2. sıradaydı. Fiziksel ve psikolojik tedavi gören köpeğin doğuştan kalp rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Sunshine, sonrasında yapılan işlemler sonucu Bayan Edwards sayesinde sağlıklı bir şekilde yepyeni bir hayata kavuştu.
 


Turan

Turan

Üye
Köpeğe bayramda el öpmeye gidelim :D
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
1


2


3



4



5



6



7



8



9



10

 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
3. Samuel Bratt: Günde 5 Puro İçmesi Şartıyla Karısına 560,000$ Miras Bıraktı

Samuel Bratt kesinlikle nasıl intikam alınacağını bilen biri. Karısı ona en sevdiği purolarını içmesine asla izin vermiyormuş. 1960 yılında ölen Bratt ise buna karşılık olarak ona £330,000 (560,000$) miras bırakmış. Ancak karısının bu parayı alabilmesinin tek şartı var; Günde 5 puro içmek zorunda!

İntikama bakın kadını hemen yanına aldıracak
:d:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
550
KARİZMATİX
Cevap
3
Görüntüleme
638


Üst Alt