En Şaşırtıcı Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
En Şaşırtıcı Bilgiler
Gerçekten ıssız bir adaya düşsen, ne yapmalısın

  • Yağmur suyunu biriktirebilmek için kap olarak kullanabileceğin bir obje bulmalısın.
  • Bulunduğun adada kum tepeleri varsa, tatlı su genelde bu tepeciklerin arkasında bulunur. Toprağı kaz ve su için şansını dene.
  • Dikenli armut gibi bazı bitkiler, etli yapraklarında su tutar. Fakat bulduğun bitkilerin zehirli olmadığından emin olmalısın.
  • Eğer üzerinde kumaş varsa ondan, yoksa da çevrendeki herhangi bir yapraktan ya da ottan kendine bir şapka yap. Çünkü vücut ısının %20’sini başından kaybedersin.
Balıklar neden boğulmuyor
Balıklar, solungaçlarından içeri su pompalamak için ağızlarını açıp kapatırlar. Suyun içinde süzen şeylerin süzülmesi için su, balığın ağzından geçerek, solungaç dikenleri adı verilen solungaç süzgeç sistemine doğru hareket eder. Su içinde ince zarlar bulunan solungaçların arasından geçer. Bu zarlar suyun içindeki oksijeni alır ve karbondioksiti açığa çıkarır. Tıpkı akciğerlerimizin havadaki oksijeni alıp nefes verince de karbondioksiti dışarı çıkarması gibi.
Kan neden kırmızı
İnsan kanındaki kırmızı kan, hücreleri nedeniyle kırmızıdır. Bir tek damla kanda bu hücrelerden milyonlarca bulunur. Aslına bakarsan, kanımızın yarısından fazlası saydam ve sarımtrak bir sıvı olan plazmadan oluşur, ama kana tüm rengini veren bu kırmızı kan hücreleridir. Bu arada her kan kırmızı değildir. Örneğin, hamamböceklerinin kanı beyazdır, ahtapotların ve ıstakozların kanı mavidir, solucanların kanı yeşildir ve denizyıldızının kanı da sarımtraktır. İlginç, değil mi?
Olimpiyatlarda 100 metre yarışını hangi hayvan kazanır
Kuşlar kesinlikle sıralamada ilk üçe yerleşir. Çünkü bir doğan avını yakalamak için uçmaya başladığında, saatte 320 km hızla uçabilir. Bir ebabil kuşu saatte 177 km hız yapabilir ki, saatte 122 km hız yapabilen Çita onun yanında oldukça yavaş kalır. Balıkların en hızlısı ise yelken balığıdır. O da saatte 109 km hız yapabilir!
Çok yersen miden patlar mı
Miden, yediklerini depolamak için esneyebilen ve boş olduğunda büzülebilen bir balon gibidir. Sen bir şey yemeye başladığında, miden yiyecekleri parçalamak için salgı ve mide duvarını bu salgıdan korumak için kaygan bir madde olan mukoza üretir. Aynı zamanda midedeki kaslar sindirime yardımcı olmak için yiyecekleri ezer ve bağırsaklara doğru iter. Bir yetişkinin midesi yaklaşık 2 litre kadar yemek depolar. Hatta bir bu kadar daha ve daha fazlasını da kaldırabilir. Kısacası midenin patlaması imkansızdır, ama sen yine de beyninden gelen “doydun” sinyallerine kulak vermelisin
Bir ışık yılı ne kadar
Bir ışık yılı, ışığın bir yıl içerisinde boşlukta kat ettiği mesafedir. Işık saniyede yaklaşık 30.000 km hareket etiği için bir ışık yılı çok uzun bir mesafedir. Işık tek bir saniyede Dünya’nın etrafını 7,5 kez dönebilir. Bir yılda ışığın kat ettiği mesafe ise yaklaşık olarak 9.500.000.000.000 km’dir! Örneğin bize güneş dışında en yakın yıldız olan Proxima Centauri yaklaşık 4.2 ışık yılı uzaklıktadır. Dünyanın bulunduğu galaksi boydan boya yaklaşık olarak 100.000 ışık yılı uzunluğundadır. Çok uzak, değil mi
Hapşırığın gizemi
Hapşırdığında burnundaki milyonlarca pis zerrecik yaklaşık 65 km/s hızla dışarı fırlar. Ayrıca sadece bir hapşırıkta milyonlarca virüs bulunabilir. Bu yüzden hapşırırken mutlaka bir mendil kullanmalı, kullanmayanlara bunu kibarca söylemelisin.
Dünyanın en zengin insanı kim
William Gates dünyanın en zengin adamı olma unvanını elinde bulunduruyor. Arkadaşlarının Bill değdi William Gates, kendi kurmuş olduğu uluslar arası bir şirket olan Microsoft sayesinde bu serveti elde etti. Bu kadar çok parası olan bir insanın yatları, katları, jetleri olmasını beklersin, değil mi? Ama o, yeşil dolarlarını sanat eserlerine ve hayır işlerine yatırmaktan zevk alıyor. Keşke herkes böyle olsa!
Pırt neden kötü kokuyor
Mide gazı pek çok değişik gazdan oluşur. Örneğin karbondioksit midede en çok bulunan gazdır. Tamamen kokusuzdur fakat sülfür ile tepkimeye girerek, bozuk yumurta gibi kokan hidrojen sülfürünü oluşturur. Ne kadar çok sülfür içeren yemek yersen, pırtın da o kadar kötü kokar şekerim Bazılarımızın gazında da metan bulunur. Bu gaz bakteriler tarafından üretilir ve çok kolay yanar. Sen her ihtimale karşı pırt yapan birinin yanına ateşle yaklaşmamalısın yani Nitrojen ve oksijen de pırtta yer alan diğer gazlardır. Nitrojen daha çok yuttuğumuz havadan kaynaklanır, kendi başına kötü kokmaz, ama diğer gazlarla tepkimeye girince bir felakete dönüşür. Oksijen ise pırtta en az bulunan gazdır, çünkü vücudumuz oksijeni emmeyi tercih eder.
İstiridyeler nasıl inci yapar
İstiridye yavruları büyüdükçe tabii ki kabukları da büyür. Kabuklarının büyümesini sağlayan şey ise yedikleri maddelerdeki minerallerden elde ettikleri sedef adı verilen bir maddedir. Özellikle de dalgalı sularda yaşıyorlarsa, bazen istiridyelerin kabuklarının içine küçük taşlar girer. Bu durumda istiridye rahatsız olduğu için içindeki küçük taşı kabuklarını yapmak için kullandığı sedefle kaplar. Kat kat sedefle ördüğü bu minicik taş da bir topa dönüşür ve en sonunda bir inci haline gelir. Doğal incilerin yanında, inci üreticilerinin istiridye kabuğunun içine bilerek yerleştirdiği maddelerden ortaya çıkan “kültür” yani çakma inciler de vardır. Sonuç aynı olur, ama doğal inciler daha ender bulunduğu için daha pahalıdır.
Hayvanlar aleminden enteresan bilgiler

  • Deve kuşlarının gözleri, beyinlerinden daha büyük!
  • Kargalar ortalama 120 yıl yaşıyorlar.
  • Zürafaların ses telleri yok.
  • En küçük memeli hayvan olan yabanarısı yarasasının, uzunluğu yaklaşık 3 cm ve ağırlığı 2 gram!
  • En büyük kara hayvanı, ağırlığı 7 tonu bulabilen Afrika Fili. Fakat mavi balinalarla kıyaslandığında bu filler minicik kalıyorlar! Çünkü mavi balinaların boyu 30 metreyi buluyor ve günde ortalama 4 ton yemek yiyorlar!
  • Bir hamamböceği kafası olmadan bir hafta yaşayabilir! Çünkü bu hayvanlar ağızlarından değil, vücutlarının üzerindeki solunum deliklerinden nefes alıyorlar. Ayrıca beyinleri de kafalarında değil, vücutlarında bulunuyor.
En İlginç, Şaşırtıcı, Bilgiler Garip Olaylara Damgasını Vuracak !

Bitki dediğin, yetişmesi için aylar harcanır, emek ister. Ancak öyle bir bitki var ki, büyümesini beklemek için 2-3 gününüzü verseniz yeterli olacaktır.
Bambu bitkisi, günde 90cm uzayan ve yapısal olaraktan oldukça gelişen bir bitki. Bambu bitkisi toplamda aşağı yukarı 5 günde tüm gelişimini tamamlıyor. Haydi bahçelere bambu dikelim!

Dünyada milyarlarca insan yaşıyor. E milyarlarca tavuk da yaşıyor. Peki ya filler? Onları unuttuk mu zannediyorsunuz? Ya o değil de sevgili okur, dünyada bir insan başına tam bir milyon karınca düşüyor. Eee? İstatistik işte… Yazalım dedik. Haberiniz olsun, eksik çıkarsa Birleşmiş Milletlere baş vurarak hakkınızı arayabilirsiniz. Karıncalarınız geldiğinde de saymayı sakın unutmayın. Unutmayın! Dünyada bir insan başına bir milyon karınca düşüyor!

, bizden başkalarının ulaşmasını istemediğimiz durumlarda araya koyduğumuz güvenli bir sistem koruyucudur. Bu bir çelik kasa olabilir, bir bilgisayar şifresi olabilir ya da kodlu bir anlaşma olabilir.

Bilim adamlarının araştırmalarını aktarıyoruz size sevgili okurlar. Bu adamların dediklerine göre şifreleme hiçbir zaman sonsuz bir koruma değilmiş. Çünkü şifreler, kırılmaya mahkumlarmış. Matematikte şifrenin anlamı, çözülmeyi bekleyen bir denklemden farkı yok. Bu denklemleri ne kadar karmaşıklaştırsak ta hepsinin sonu eninde sonunda kırılacaktır. Biz de bunun önüne geçemeyeceğiz. O yüzden her sene Windows’da kafam kadar büyük açıklar buluyorlar. Şimdi anladım…
Son günlerde biraz matematiğe verdik kendimizi sevgili okurlar. Dingil bir insan olduğumuzu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Zira bizler çok zeki adamlarız!
Matematik, genelde çoğumuza karmaşık gelmiştir. Aslında herşey sayılardan oluşur. Sayıların olduğu bir sistemde karışıklık olması pek imkansızdır ama işte her şey öyle işlemiyor. Bugün sizlere Kaos Teorisi’ni anlatacağız. Bakalım ne anlayacaksınız siz bu işten?

Kaos Teorisi, rakamsal sistemlerin ve yansımalarını kolay görülebilecek hale sokan ekranların keşfedilmesiyle gelişti, geçtiğimiz on yıl içerisinde de oldukça popüler oldu. Şunu söyleyebiliriz ki kaotik girişimler gösteren yapılar da sonuç elde etmek imkansızlaştıkça bu popülerlik yavaş yavaş yerini kuşkuya ve şüpheye bıraktı. 2000 senesine girdiğimiz şu yeni yüzyıl da yapılan araştırmalar ve teorinin fraktal geometrisinin borsa, menkul kıymetler, meteorolji, iletişim-ulaşım, tıp, kimya ve mekaniğe faydası olduğunu ve kuşkuları yok ettiğini görebiliriz.
akılları bulandırdık, öyleyse Kelebek Etkisini de açıklayalım sevgili okur. Biz bilgiyi verdik mi tam veririz!
Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Adı, Edward N. Lorenz’in hava durumuyla ile ilgili verdiği şu örnekten gelmektedir.
Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD’de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir

Evet sevgili okur matematik bizi çok sardı. Biz de bunu değerlendirip sizlere çok ilginç bilgileri iletmeye devam ediyoruz.
Hayat rakamlardan oluşur sevgili okur. Kilonuz, boyunuz, gördüğünüz her maddenin hacimsel ve kütlesel hesapları… Daha da sayabiliriz. Bilim adamlarının yaptığı bazı araştırmalara göre, eğer hayat rakamlardan ve matematikten ibaretse, rakamlarda sonsuz olduğuna göre, gelişmenin ve ilerlemenin sonu gelmeyecekmiş.
Özellikle teknoloji konusunda ileri adım atan firmalar, her son ürününde bir standart belirlemeye çalışıyorlar ancak özellikle de teknolojinin sonu malesef gelmeyecek. Teknoloji ve yapay zeka direkt rakamlardan oluştuğu için oluşturulabilecek en büyük standartlar da son bulmayacak. Zaten teknolojiye standart kılıfı uydurmak pek bi mantıksız geliyor.

Ördekler ve yavruları… Çizgifilmlerin ve çocukluğumuzun vazgeçilmez şirin hayvanlarıdır. Ancak bu hayvanların gizemli bir sesleri var.
Ördeklerin sesi, hiçbir zaman yankı yapmaz. Bunun nedeni ise bilinmiyor. Bilim adamları henüz tam bir açıklama yapabilmiş değil. Bir gün bu dava çözülürse, öğreneceğiz ördeklerin sesi neden yankı yapmıyor…

Evet sevgili okurlar, şimdi de Pisagor ile karşı karşıyayız. Pisagor, matematik yazılılarında bizi süründüren, sınavı cehennem eden bir matematik bilimcisidir. Ancak demeyin öyle adama, rakamlardan oluşan hayatı bizlere daha kolay yoldan yansıtmak adına bir sürü problem ve denklem oluşturmuştur.
Pisagor’un tarih boyunca en fazla matematik bilmecesi üreten adam olduğunu biliyor muydunuz? Biz bilmiyorduk öğrendik, siz de öğrenin. Yani bu problemlerin hepsi Pisagor yüzünden!
Günlük hayatımızda hemen her yerde karşımıza çıkan WC ibaresinin anlamını bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Biz de bunu düşünerekten WC’nin açılımı ve kısa tarihi hakkında bilgi vermek istedik.
WC, İngilizce’de Water-Closet anlamına geliyor. Düz çeviri de Su-Dolap olarak anlaşılabilir ama İngilizler de, Su-Klozet anlamını taşıyor. 20.yy’ın ortalarında İngiltere’de vuku bulmaya başlayan WC, bugün hemen her ülkede tuvalet simgesi olarak görülüyor. Yani uluslararası tuvaletin simgesi, WC’dir sevgili okur.


Sevgili okur, biraz da matematik bilgisi çalışalım dedik ve ekledik. İşte size Matematik ile ilgili ilginç bir bilgi.
Matematik kelimesinin aslen nereden geldiğini ve ne anlama geldiğini biliyor muydunuz? Matematik, antik Yunanistan’dan geliyor ve matesis kelimesinden türemiş. Anlamı ise “ben bilirim” imiş. Hmm… İlginçmiş…

NASA araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor ve insanlığa yeni yeni bilgiler sunuyor. Aferim sana NASA, hep böyle devam et.
NASA araştırmalarına göre, ısınan madde doğal olarak küçülür ve bu tezin Güneş üzerinde de aynı etkiyi gösterebileceği öne sürülüyor. Yaklaşık 3,5 senedir bu araştırmayı yapan NASA, son günlerde yeni bulgulara rastlayarak Güneş’in ısı vererek küçüldüğünü kanıtlayabilir cinsten bir kaç formülü bulmayı başardı. Şimdi sıra uzun süre Güneş’i gözlemekte. Bakalım Güneş kaç beden küçülmüş?

Kimin beyni, neyin beyni, kime ve neye göre? Keşke hepimizin beyni %15 daha büyük olsa. Peki neyden büyük olsa? Sorun, olmak veya olmamak işte bütün mesele de bu!
Şaka bir yana, Kanadalı araştırmacılar Einstein’ın beyninin normal insanlarınkine oranla %15 daha büyük olduğunu kanıtladı. Zaten biliyorduk demeyin, çünkü %15 büyük olduğu daha yeni tespit edildi. Daha önce ki oran %10 idi ancak günümüze göre %5 daha artarak, Einstein’ın beyninin “şimdilik” büyüklüğü saptandı. Daha nice büyük beyinleri kendi ülkemizde göreceğiz.

Kölelik gerçekten de kötü bir şey ve köleliğe karşıyız! Değil mi sevgili okur? O zaman şimdi okuyacağınız analizi dikkatli anlamaya çalışın.
Uluslararası Anti-Kölelik gruplarının raporlarına göre, günümüzde dünyada feodal yapıdan daha fazla köle var. Duruma göre, banka borçlu insanlarda AB raporlarına köle sınıfına giriyormuş. O halde bu kanı gerçekten de doğru. Gittikçe köleleşiyoruz…

Küçüklüğümden beri merak etmişimdir. Kesin sizlerde merak etmişsinizdir sevgili okurlar! Sirk çadırları neden dairedir?
Modern sirkler ilk defa 18. yüz yılda kurulmaya başlamıştır. O zamanın oyunları genelde at üzerinde olduğu için, cambazlar at üzerinde ayağa kalkınca ancak çember çizen bir binek üzerinde rahat durabilir. Bu yüzden sirkler daire şeklindedir. Ayrıca İngilizce’de “Circus” kelimesi Latince’de daire anlamına geliyor. Es geçmeyelim lütfen!

Hiç merak edip de araştırmayan okurlarımızın için nacizane bir bilgi daha. Saatler neden ileri – geri alınır?
1. Dünya Savaşı’ndan sonra yıkıma uğrayan Avrupa, enerjiden tasarruf için gün ışıma dilimlerine göre saatlerini ayarlamaya karar vermiştir. Böylece elektrikten elde edilecek tasarruf ile çok büyük kalkınmalar olabilecektir. Bunun üzerinde saatlerin ileri – geri alınma kararı milletlerce kabul edilmiştir.
İşte bu yüzden saatlerimiz ileri – geri alınır sevgili okur. Öğrenmiş oldun!

edenimiz, hücrelerden meydana gelir ve DNA bile bu hücrelerdeki çekirdek yapısıyla oluşur. Peki insan vücudunda kaç adet hücre var biliyor muydunuz? Ortalama bir insanda bulunan hücre sayısı yaklaşık 80 trilyon. Eğer bu hücreler uç uca verilip bir yol oluşturulmaya çalışılsaydı, yaklaşık 136 milyar kilometre uzunluğunda bir yol oluşurdu.

İnsan kalbi, muazzam bir sistemle çalışır. Bilinen devirdayim sistemi ile çalışan insan kalbi, sizce günde kaç defa atıyordur?
İnsan kalbi, ortalama olarak günde en fazla 100.000 defa atıyor. Bu çok yüksek bir rakam. 24 saatte 100.000′defa atması, vücudun nasıl muazzam bir sistemde çalıştığını göstermeye yeter de artar bile.

Sivrisinekler, hayatımızı ziddan eden böceklerdir. Bu hayvancılar yazın ortaya çıkarlar ve geceleri sizi asla unutmazlar. O “Vzzzzzzz” sesi artık sizi çileden çıkarır.
Sivrisineklerden sadece dişileri insanları ısırır ve kanını emer. Erkekleri bu işi yapmaz. Ayrıca insan ölümlerinin %80′i sivrisinekler yüzünden olur. Sizi her sivrisinek ısırdığında milyonlarca mikrobu kanınıza karıştırır. Sizin önemsemediğiniz bu olay, ileride hayatınıza mâl olabilir.

Ahtopotlar ne kadar tiksinç canlılar değil mi sevgili okurlar? Ancak konumuz bu değil. Konumuz, bu canlıların duygusal yaşantıları ile ilgili.
Ahtapotların duygusallıkları, renklerinden belli olur. Yani eğer bir ahtapot birden beyazlaşırsa, bu korku anlamına gelir. Kırmızı ise sakin olduğunu gösterir. Peki sinirliyken ne olur? Eveet… Turuncu olur sevgili okur. Yani eğer denizde turuncu bir ahtapotla karşılaşırsanız, uzaklaşın hemen. Başka da bir önerimiz yok zaten.

Mürekkep balıkları, deniz canlıları arasında pek sevilmeyen çirkin yaratıklardır. Balinaların özellikle korkulu rüyası olan bu yaratıklar, bünyelerinde “en” olma özellikleri taşıyorlar.
Dünyanın en büyük gözü, bu yaratıklardadır. Mürekkep balıklarının bir gözü, bir futbol topundan bile daha büyüktür. Bu yüzden bulanık sularda daha iyi görebiliyorsunuz değil mi çakallar sizi!

Nasanın mükemmel araştırma projesi Space Sounds, sizlere uzayın sesini dinletiyor. Bu muazzam güzelliğie mutlaka göz atmanız gerektiğini düşündük sevgili okur.

Aynı zamanda geçmişteki dinazor neslinin seslerini de kendi bünyesinde barındıran proje, uzaydan balinaların, yeryüzünde gerçekleşen fırtınaların ve uzayın sesini dinletiyor. Biz ilginç bulduk, size de uygun gördük. Uzayın büyüleyici sesini özel mesaj atıp bulabilirsiniz.
Kelebekler doğanın en güzel süsleridir. Üç günlük ömürlerinde görenleri kendilerine hayran bırakır. Belki de böcekgillerden en çok sevilenler bunlardır.
Kelebeğin İngilizce’deki karşılığı “Butterfly” olarak bilinir. Ancak bu doğru değilmiş. Butterfly olarak bilinen kelebeğin orijinal ismi “flutterby” imiş. Bir yaşımıza daha girdik doğrusu…

Köstebekler, toprakları eşelemesiyle tanınan hayvanlardır. Tarlalarımızın bazen bir numaralı düşmanlarıdır çünkü ekinlerin köklerine zarar verirler.
Köstebeklerin bir gecede yaklaşık 300 feet’e yakın bir kazı çalışması yapabildiğini bilyior muydunuz? Maşallah darbeli matkap gibiler. Bir hayvana göre bir iş makinesi performansı göstermek, pek büyük bir güç.

Doğduğunuzda vücudunuzda kaç adet kemik bulunuyordu? Biliyor musunuz?
İnsan doğduğunda, vücudunda tam tamına 300 adet kemik bulunur. Büyüdükçe ve geliştikçe bu kemikler gelişir, kemikleşir. Birbirine kaynayan kemikler, insanın yetişkinlik döneminde ise 206′ya düşer. Yani insan vücudunda tam 94 adet kemik eksilir. Diğer eklem ve yapısal kemiklerle birleşir.


Kutuplarda nesli tükenmek üzere olan hayvanlarımızdan bir tanesi de, bu bölgenin en eski yerlileri olan Kutup Ayıları’dır. Kutup Ayıları, hakkında ilginç bir bilgi almak istiyorsanız, şu anda doğru yazıyı okumaktasınız.
Kutup Ayıları, solak hayvanlardır. Yani sürekli vücutlarının sol tarafıyla iş yaparlar. Aktif olarak sol el ve sol ayaklarını kullanırlar. Hatta sağ gözleri görmez, sol gözleri görür(Şakaydı!) Genetik olarak vücutlarının sol bölümüne mahkum kalan kutup ayıları, ciddi anlamda soyu tükeniyor. Onlar için yardım kampanyaları oluşturalım, sağ ellerini de kullanmalarını sağlayalım! Böylece onları avlayanlara tekme tokat dalabilirler.


Gıda olarak kesilen hayvanların yenilebilen kas kısımları et olarak adlandırılır. Etin içinde ayrıca kan, epitel, kemik, sinir, yağ ve bağ dokuları vardır.
Genelde etler kırmızı ve beyaz et olarak ikiye ayrılırlar. Sığır, koyun, keçi etleri kırmızı et olarak kabul edilirlerken, tavuk, hindi gibi kümes hayvanları ile balıkların etleri beyaz et kategorisine sokulur. Aslında biyolojik yapı olarak kümes hayvanlarının etleri balık etinden çok farklı, kırmızı ete daha yakındırlar. Bazılarının etlerinin rengi de zaten beyaz değil kahverengidir.


Denizyıldızları, mavi sularımızın en güzellerindendir. Denizlerimizi süslerler, ama beyinsizlerdir!
Denizyıldızları, canlılık formu içeren bir canlıdır. Yani öyle put gibi durmazlar suyun dibinde. Hareket eder, beslenir ve ürerler. Ancak beyinleri yoktur. Peki bunları nasıl akıl ederler, nasıl becerirler? Merak ediyorsunuz değil mi? O halde cevabını da hemen verelim sizlere. Denizyıldızları, birçok kök hücreden meydana gelen, binlerce merkezi beyincik tarafından yönetilir. Yani hücreleri tarafından. İlginç bir durum tabi bu.


Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala anlaşılamayan kuru kafanın altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor. Bu teknolojinin bugün bile mümkün olmadığı söyleniyor.


Gerek kamuoyunda olsun gerekse güvenlik güçleri tarafından olsun sıkça seri katillerin kurbanları nasıl seçtiği tartışılır. Genel olarak seri katil olayları hep kla******. Seri katiller belirli özellikleri olan insanları kurban olarak seçer.
Çoğu seri katilin piskolojik sorunları olduğu tespit edilmiştir. Bir kısmı ise intikam almak yahut sorun olarak gördüğü bazı kişileri yok etmek için cinayet işler.


İnsanların büyük bir çoğunluğu sağ el ve kollarını kullandıkları için saatlerini sol kollarına takalar. Sol kolun fazla kullanılmadığı için saati çeşitli darbelere maruz kalma olasılığıda düşüktür. Ayrıca saatin kurma düğmesi sol tarafında olduğu için de sol kola takılması saati kurmak için daha kolay olur.




Haftanın 7 güne ayrılması ilk olarak Babiller zamanında uygulanmıştır. Daha sonra Fransa haftadaki gün sayısını 10’a, Rusya ise 5 gün olarak kabul değiştirmeye çalıştı. Fakat başarılı olamadılar ve 1 haftayı 7 gün olarak kabul ettiler.
Çeşitli belirtilerde haftanın gün sayısı olan 7’nin önemini arttırmaktadır. Göğün 7 kat olarak kabul edilişi, müzik notalarının 7 adet oluşu, doğadaki mevcut ana renklerin sayısının 7 oluşu 7 sayısının önemini arttıran birkaç nedendir.


Develerin hörgüçlerinde su depoladıkları bilinir fakat bu tamamen yanlıştır.
Çünkü develerin suya pek fazla ihtiyaçları yoktur. Bir devenin hörgücünde 30 ila 35 kg arasından yağ bulunur. Gerektiğinde yiyecek ihtiyaçlarını gidermek için vücutları çeşitli reaksiyonlarla bu yağı tüketirler. Ayrıca hörgüçlerinde bulunan yağ develeri çöl sıcaklarından korumaktadır.



Eski zamanlarda Çin’de hızlı artan nüfus nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşanıyordu.
İnsanlar yiyeceklerini küçük parçalara ayırarak yiyorlardı. Yemek yerkende ayakta duruyor ve bir elleriyle tabağı diğer elleriylede çubukları tutuyorlardı. Bir zamanlar bambudan yapılan Kuai Zi adı verilen yemek çubukları daha sonra ağaçların az olması nedeniyle kemik veya fildişinden yapılıyordu.
Çin kültüründe önemli bir yeri olan Kuai Zi yeni evlenen çiftlere kırmızı kurdela ile bağlanış Kuai Zi ile beraber birde yemek kasesi hazırlanır.



Happy Birthday To You… Bu sözün dünyanın en çok söylenen şarkısı olduğunu biliyormuydunuz?
Zamanla güftesi değiştirilen şarkının orijinal adı “Good Morning to All” yani “Herkese Günaydın“ dı. Amerikalı iki kız kardeşe ait olan bu şarkının sadece ticari amaç için kullanıldığında Warner Chappel müzik şirketine ödeme yapılması gerekiyor.



Akıl ile zeka arasındaki en belirgin fark zekanın ölçülebilir olması (IQ testleri vs.) aklın ile somut olarak ölçülemez oluşudur.



Kadeh tokuşturmak antik çağlardan gelen bir kültürdür. Antik çağlarda insanların düşmanlarını evlerine davet edip onlara zehirli içki ikram etmeleri yaygın bir olaydı. Hal böyle olunca ev sahibi misafir ettiği düşmanına içkinin zehirsiz olduğunu ikna etmek için kadehini havaya kaldırıp misafiden kendi içkisine bir yudum içki katmasını isterdi. Misafirde şühpesi olmadığınu göstermek için ev sahibinin kadehine kadehini hafifçe vurur ve içkiyi denemeye gerek olmadığını ifade ederdi.
Şarap kültüründe ise şarabın bütün duyguları tatmin ettiği kabul edildilir. Şarabın rengi gözleri, kokusu burunu, tadı dili, dokunma hissetme duyusu ve tokuşturunca çıkan çın sesi ise işitme duyusunu tatmin ettiği kabul edilir.


Hiç merak ettiniz mi neden yumurtanın neden bir tarafı sivri diğer yuvarlak? Neden köşeli değil? Yumurta eğer köşeli olsaydı dayanıklılığı çok az olurdu. Tam bir küre şeklinde olsaydı yuvarlandığında gidebildiği kadar giderdi. Şekli itibari ile yumurta sivri olan tarafı üzerinde yuvarlanarak dairesel bir yok izler ve yuvarlandığı yerde durabilir.
Sürüngenler haricindeki yumurta çıkaran canlıların yumurta kanallarında yumurtanın şekli küredir. Fakat yumurta çıkarken ilk çıkan kısmı kasların etkisi ile şişkin bir hal alır. Bir kısmı çıktıktan sonra baskı azalır ve diğer kısmı sivri olur. Sürüngenlerde ise yumurtalık kanalları farklı olduğundan yumurtaları küre şeklindedir.




Tarihte ilk olarak milattan önce 1346 yılında Mısır Firavun’u Tutamkamon’un öldüğünde mezarına çiçek konduğu yapılan arkeolojik çalışmalarla tespit edilimiştir. Kuzey Avrupa dolaylarında mezarlığa çiçek koymak milattan önce 2000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Mezarlıklara çiçek konulduğunda kötü ruhların uzaklaştığı iyi ruhların geldiğine inanılıyordu.
İlerleyen yıllarda kültürün gelişmesiyle bu geleneğin nedeni cesetler cürürken çıkan kötü kokuyu engellemek için çiçek konduğu açıklanmıştır. Günümüzde mezarlıklarda çoğunluklar servi ağacı kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise servi ağacının rüzgarı önlemesi ve kendine özgü ferah bir kokusu oluşudur.



Sevimlili, akıllı ve eğitilebilir olmaları ile ilgi çeken yunus balıkları türlerinden farklı olarak sadece üremek amacıyla değil zevk içinde seks yaparlar. İnsanlar gibi kur yapma, romantik olma gibi özellikler sergileyebildikleride gözlemlenmiştir.Araştırmalar sonucu elde edilen verilerden birine göre ise yunuslar arasında homoseksüel ilişki olduğudur. Ayarıca kendi türlerinden farklı türler ile ilişkiye girerler ve bu da melez bir yunus ırklarının ortaya çıkmasına sebeb olur.
Cinsel ilişkileri sırasında dişi yunuslar sakin tavırlar takınırken erkek yunuslar ise saldırgan tavırdadırlar. Zaman zaman diğer hayvanların yanı sıra insanlara karışıda cinsel tavırları olabilir.



Karides türlerinden biri var ki okyanuslarda Ateş Eden Karides diye nam salmış. Bu karides türü kıskaçlarıyla çıkarttığı yüksek ses ile sualtı dünyasının en gürültücü hayvanı olarak nitelendirilmiştir. Yüksek çıkarma konusunda ise amber balığının, Ateş Eden Karides ile rakip olduğunu söyleye biliriz.
Ateş Eden Karides kıskaçlarını birbirine çarptığında ortaya çıkan basıncın etkisiyle oluşan kabarcıklar yakınlarda bulunan küçük balıkların ölmesine ve karidese av olmalarına neden olur. Ayrıcı ortaya çıkan bu baloncukların ısısının güneş yüzeyindeki ısıya yakın bir derece de olduğu tespit edilmiştir. Bu sıcaklık yaklaşık olarak 4700 santigrat derece olarak ölçülmüştür.



Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllar sürdürdüğü çalışmaları sonucu hayata geçirdiği Mernis uygulaması ile her vatandaşa bir vatandaşlık numarası verilmiştir.
TC Kimlik Numarasını, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır. Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, 11. rakamı vermekte.

Ayrıca; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 7 katı ile 2, 4, 6 ve 8. rakamın toplamının 9 katının toplamının birler basamağı 10. rakamı; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı 11. rakamı vermektedir.


Canlılardan sadece insana özgü olan ağlama eğilimi tamamen ruhsal nedenlere bağlıdır. İnsan gözleri dış etkenlerden korunmak için sürekli gözyaşı salgılar hatta salgılanan gözyaşının bir miktarı depolanır.
Tarihte gözyaşı ve ağlamanın nedenlerini ilk kez araştıran bilim adamı Charles Darvin’dir.İlerleyen süreçlerde yapılan deneyler ile gözden düşen her gözyaşının aynı olmadığı tespit edilmiştir. Mesala soğan doğrarken düşen göz ile ruhsal bir durumdan dolayı ağlandığında düşen gözyaşının kimyasal yapıları farklıdır.
Yapılan araştırmalar sonucunda ruhsal gözyaşının daha fazla protein içerdeği ortaya konmuştur ve nedeni henüz açıklanamamıştır.



PLAYBOY adıyla ilk kez 1953 yılıda ABD’de yayınlanan erkek dergisidir. Hugh Marston Hefner tarafından kurulan dergi kısa sürede yüksek tiraj elde ederek tüm dünyada en çok okunan erkek dergileri arasındaki yerini aldı.
Playboy dergisi sadece içeri ile değil logosu ile de dünyayı yerinden salladı. O zamanlar serbest olarak tasarım işleriyle uğraşan 28 yaşındali Art Paul’a derginin kurucusu Hugh Hefner tarafından Playboy için logo tasarlaması teklif edildi. Art Paul’un tasarladığı papyonlu tavşan derginin logosu olarak kabul edildi ve Art Paul kariyerinin zirvesi olan Playboy dergisinin art direktörü olarak işe alındı.



Evliğin simgesi olan alyans yüzüklerin sol elin 4. parmağını takıldığını hepimiz biliriz fakat neden sol el ve neden 4. parmak olduğu konusunda pek çok kişinin hiç bir fikri yoktur. Şimdi bu kültüre bir açıklama getireceğiz.
Evlilik ile birlikte yüzük takma geleneği eski Mısırlılar’ın inançlarına kadar dayanmaktadır. Millattan önce 2800 yıllarında kullanılmaya başlandığı tahmin edilen alyans yüzükler, dairenin başlangıç ve bitişi yönü olmadığından sonsuzluğu simgelediğine inanılmıştır. Mısırlılar’ın ardından Romalılar’da alyans yüzük adetini devam ettirerek bu kültürün iyice yaygın hale gelmesini sağlamışlardır.



Tarihin ilk çağlarında erkeklerin silahı bulmasıyla avcılılık başlamıştır. Avcılığın başlama sebebi ise kadınların daha çekici ve zengin görünebilmek için istediği kürkleri elde etmekti.



Günümüzde vazgeçilmez bir hale gelen fast food ürünü hamburgerin kökeni Orta Asya’da yaşamış olan Tatar Türkleri’ne dayanır. Tatar Türkleri zamanla çiğ etin piştiğinde daha iyi tüketildiğini, içine baharat ve soğan konduğunda daha lezzetli olduğunu keşfettiler. İlerleyen süreçlerde ortaya Tatar Bifteği çıktı.
Almanya’dan Orta Asya’ya ticaret amacıyla giden bir tüccar Tatar Bifteği’ni görür ve Almanya’nın şimdiki Hamburg kentinde Tatar Bifteği’ni Hamburga ait olduğu görünsün diye “Hamburger” olarak tanıtır.


Yapıştırıcılar üretimlerinde kullanılan sentetik maddelerden dolayı yapışma olayı gerçekleşir. Yapışma olayı tamamen kimyasal reaksiyondur. Yapışma olayının gerçekleşmesi için ise yapıştırılacak malzemelerin molekülleri birbiri ile birleşme eğilimi gösterebilicek yapıda olmaları gerekir. Aksi halde yapışma sağlam olmayabilir ya da hiç olmaz.



Uzun yıllardır kuşların konuştuğunun bilinmesinin yanlış olduğu açıklandı. Kuşlar kesinlikle konuşamazlar. Özellikle papağan ve benzeri kuşların yaptıkları konuşmak değil sadece mükkemmel bir taklit yeteneğidir.


Halk arasında göz değmesi olarakta bilinen nazar değmesi bir kimsenin herhangi bir şeyde gözü kalması sonun gözü kaldığı şeye bir şey olmasıdır. Şeytan gözü olarakta bilinir. Nazardan korunmak amacı ile nazar duası ve nazar boncuğu kullanımı oldukça yaygındır. Yeni doğan bebeklerin yakalarına nazar boncuğu takmakta oldukça yaygındır. Ayrıca evlerin giriş kapılarının üst kısımlarına asıldığında kötü gözlerden evlerin korunacağına inanılır.

Nazar boncuğu mavi renkli ve ortasında göz olan bir cam işçiliğidir. Piyasada her şeklini bulabilirsiniz. Kolye, duvar süsü, tesbih, bileklik ve çeşitli süs eşyası olarak kullanılır. Yeni doğan bebeklerin yakalarına nazar boncuğu takmakta oldukça yaygındır.


Alkolün insan vücuduna etkileri kişinin metabolik özelliklerine bağlı olarak kişiden kişiye değişik özellikler gösterebilir. Alkolün etkisini ne kadar sürede ne kadar içildiği, vücut yapısı (boy, kilo,yaş,cinsiyet), piskolojik durum, uyuşturucu madde alınıp alınmadığı ve midede bulunan yiyecek miktarı etkiler. En önemlisi ise ne tür içki içildiği ve içkinin içindeki alkol oranıdır.
Alkol ile birlikte ne kadar yiyecek yenirse yensin alkolün vücuda etkisi değişmez. Fakat bazen meyve şekerleri yendiğinde alkolün kandan dışarı atılması daha kolay olabilir ve alkolün etkisi kısa sürebilir. Bu sadece süreci hızlandırır, sarhoşluğu engellemez.




Severek yediğimizi ciplerin nasıl yapıldığını hiç mereak ettiniz mi? Eğer merak edenler varsa bu videoyu kesinlikle izlemelisiniz. Tarladan toplanan patatesler mükemmel bir fabrikasyon çalışma sonucunda paketlenerek marketlere geliyor ve satın almamız için bizleri bekliyor.


Yapılan bir araştırma eski zamanlarda kaplumbağaların kabuksuz olduğunu ortaya koydu. Çin’de bulunan “Odontochelys Semistestacea” adı verilen kaplumbağa türüne ait önemli ipuçları verdiği açıklandı. Kaplumbağaların kabuklarının omurilik ve kaburga kemiğinin gelişerek oluştuğu kanıtlanmıştır. Ayrıca günümüzdeki kaplumbağalarından geçirdiği süreçlerin aynı olduğunu belirten uzmanlar araşrtırmalarına devam edeceklerini açıkladılar.


Arıların ve hayvanların bazı türlerinde erkekler cinsel ilişki sonrasında çiftleşme tıpası adı verilen jelatinimsi bir maddeyi dişinin rahmine yerleştirir. Bu dişinin başka erkeklere ilişkiye girmesine engel olur. Çiftleşme Tıpası arı, babun, sıçan, sincap, akrep, fare ve örümcekte görülmektedir.
Çiftleşme tıpası en çok binlerce arının olduğu kovanlarda işe yaramaktadır. Kraliçe arı bir defa çiftleştiğinde erkeği çiftleşme tıpasını yerleştirir. Erkek arı bu arada cinsel organını kaybeder ve ölür. Kraliçe arıyla artık ilişkiye girmek isteyen erkek arıların büyük bir emek harcayarak tıpayı çıkartması gerekiyor. Tabi bunun için ölmeyide zaten göze almış durumdadır.



Mutfak işlerinden kullanılan bıçakların körlenmesi durumunda kesilen malzeme paramparça olur. Ayrıca yapılan araştırmalarda çoğu mutfak kazazısına kör bıçakların neden olduğu tespit edilmiştir.
Yemeklerinizin kalitesi ve sağlığınıza önem veriyorsanız mutfağında kullandığınız bıçak türevi kesici aletlerin keskinliğine dikkat ediniz.



Apheloria Virginiensis türü kırkayaklar siyanür salgılama yeteneğine sahiptir. Yapılan laboratuar çalışmaları sonucunda bu yavaş hareket eden ve bitkilerle beslenen canlının, vücudun deliklerinden dışarı hidrojen siyanür gazı bulutları çıkardığı gözlenmiştir. Siyanür salgılama, kırkayak kendini tehlike altında hissettiğinde meydana gelmektedir. Güney Amerika’da yaşayan bu kırkayakları elinde tutan insanların hemen ellerini yıkaması gerekir.
Siyanür: Hidrosiyanik asit ve türevi olan asitlerdir. Zehirlidir.



Türk Pornosu’nun taçsız kralı…
Şahin K, Türkiye’de oto tamircisiyken 1990 yılında Almanya’nın Stuttgart kentine yerleşerek ***** sektörüne girdi. Trimax isimli Türk – Alman ***** Film Prodüksiyon şirketine ortak oldu. Bugün ki konumuna çektiği düşük bütçeli 70 civarındaki filme ile gelmiştir. Türk yasalarına göre Türkiye’de ***** film çekmek ve satmak hem yasak hem de suçtur. Buna rağmen 70’e yakın ***** filmiyle tüm dünyada ünlenen “Şahin K” lakaplı Şahin Yılmaz ünlü bir Türk Pornocu’dur.
Türkiye’de filmleri elden ele dolaşmaktadır. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ilgi gören Şahin K filmlerinden biri olan “Hizmetçi Kız” 2002 yılında Berlin Erotik Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Hizmetçi Kız haricinde en popüler olan filmi “Sahil” “sahil.mpeg” olarak internet aleminde nam salmıştır.


Dinasaur Yunanca korkunç ve kerkentele kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş bir isimdir. Kertenle olarak isimlendirilme nedeni ise bilimadamlarının dinozorların ilk keşfedildiğinde kertenkele türü zannetmeleridir. Türkçe’de yaygın fakat yanlış olarak kullanılan “Dinazor” kelimesinin doğrusu “Dinozor“dur. Dinozorların nesli 65 milyon yıl önce yok olmuştur. Nesli tükenmeden önce yeryüzünde 160 milyon yıl civarında yaşadıkları tahmin edilmektedir.



Sineklerden tiksinmeyen bir insan yoktur sanırım. Her gördüğümüzde midemizi bulandıran bu küçük yaratıklardan kurtulabilmek için çoğu zaman onları öldürme girişiminde bulunuruz. Bu girişimlerimiz çoğu zaman başarısız olur. Sinekleri öldürmek için çoğu insan sinek uçarken sineği elleri arasına alıp ellerini çırparlar. Bu tamamen yanlış bir yöntemdir. Bu yöntemle çoğu zaman hedefiniz olan sinek ölümden kurtulabilir.



Yapılan bir araştırma Amerika’daki en tehkili mesleğin temizlik işçiliği olduğunu ortaya koydu. Temizlik işçiliğinin ardından itfaiyelerin ve polislerin en tehlikesi işi yaptıkları ortaya çıktı. Deri işçiliği ise polisliğin ardından gelen en tehlikeli meslek olarak sıralandı.



Kadın ve erkek ilişkilerinde ayrılıklardan sonra hep kadının acı çektiği düşünülür. Fakat kadınlar kadar erkeklerde acı çeker. Erkekler, kadınlar kadar duygularını dışa vuramadıkları için ayrılıklardan acı çekmediklerini bile düşünülebilir.



1553 yılında Francisco Pizarro isiml, İspanyon istilacının Amazon havzasına yaptığı istilara eşlik eden bir papazın anlattığı olaya göre, kanolarında kurşun ve saçmalara hedef olan Kızılderililer teker teker suya düşüyor ve düştükten sonra 2 dakika gibi kısa bir sürede nehirdeki piranalar tarafından iskelete dönüştürüyorlarmış.



Medyada sürekli karşımıza çıkan küresel ısınma haberlerinin aslı iyice belirgin olmaya başladı. Sıcak yerlerde uçuşması gereken kelebekler artık kutuplarda uçuşmaya başladı. Kutup ayıları ise kışın ortasında olmamıza rağmen henüz kış uykusuna yatmadılar.



Cinler insanları çoğu zaman cezalandırmak amacıyla çarparlar. İnsanlar farkında olmadan cinlere eziyet edebilir, hatta farkında olmadan cinleri öldürrebilir. Cinlerde bunun kasten yapıldığını zannederek kişiyi cezalandırır.

İnsanlar cinlere nasıl zarar verir: Cinlerin yaşadığı yerler olan ıssız yerlerde işemek cinlerin insanları cezalandır nedenlerinden biridir. Ayrıca kara kedi, akrep, yılan, köpeğe zarar vermekte cin çarpma nedeni olabilir. Bu hayvanları yaralı bırakılmaması muhakkak öldürülmesi gerekir.



Kendisini kokusuz biri olarak tanıtmış olan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Adolf Hitler’in herkezden gizlediği bir korkusunun olduğu ortaya çıktı.
Acımasız Nazi lideri dişçiden korkuyordu. Hitler’in özel dişçisi Johannes Blaschke tüm dünyayı şaşırtan açıklamasında kanal tedavisini sekiz güne yaymak istediğini dile getirdiğini söyledi.


Afrikalı kadınlar başları üzerinde ağır eşya ve sepetleri nasıl taşır ve dengede tutar?

Bunun nedeni kesinlikle güçlü olmak değildir. Zaten Afrika’da yaşayan insanların büyük çoğunluğu zayıf ve güçsüdür. Afrikalı Kadınlar’ın ağır yükleri başlarında taşımaları sadece denge ve duruş kontrolüdür.


Ateş böceklerinin yaydığı ışığın ateşle uzaktan yakından alakası yoktur. Bilimde “Soğuk Işık” olarak adlandırılan bu olay moleküllerin kimyasal reaksiyonudur. Moleküllerden bazıları ayrışarak yüksek enerjili bir hal alırlar ve bu enerji ışığa dönüşür.

Hıçkırık diyaframın kasıldığı ve birden bire çekildiği istemdışı kas kareketidir. Genelde bebeklerde görülmekte fakat zaman zaman yetişkinlerde de görülmektedir. Nefes alındığında ses telleri arasındaki boşluk kapanır ve hıçkırık oluşur. Yemek yerken, hızlı nefes alıp verirken, ya da diyaframı kontrol eden sinirleri tariş olması sonucu oluşan hıçkırık insanları son derece rahatsız etmektedir.
Hıçkırıktan kurtulmak için halk arasında birçok fikir dolaşmaktadır.



“Ağzınla Kuş Tutsan Nafile” deyim olarak kendini beğendirmek, kabul ettirmek ya da bir isteğini yaptırmak için gayret edenlerin, boşuna çaba sarf ettiklerini belirtmek için kullanılır. Peki, bu deyim nerden çıkmıştır? İlk kim söylemiştir, niye söylemiştir? Bu soruların yanıtı yazının devamında…



Soğan ve sarımsak başta olmak üzeri aldığımız çeşitli aromatik besinlerin kokuların dişlerimizi fırçaladağımızda dahi yok olmazlarlar. Bunun için çeşitli gargara için kullanılan çeşitli temizleyici maddeler ise kokuyo yok etmeyip maskelerler.



Küçük çocukları bebekleri leyleklerin getirdiğine dair anlatılan hikayenin nerden geldiğini hiç merak ettiniz mi? Eğer merak ediyorsanız yazının devamını okumalısınız.Kesin tarihi bilinmemekle birlikte bu hikayenin Almanya ve İsveç’te ortaya çıktığı tahmin edilmektedir. Her sonbahar leylekler Afrika’dan Avrupa’ya göç ederler. Leylekler dönüş güzergahları üzerinde yavrularını doğurup yetiştirebilecekleri yuvalar ararlar. Genellikle yuvalarını evlerin bacalarına yaparlar.
Leyleklerin evlerin üzerine yaptığı yuvaların iyi şans, bolluk bereket getirdiğine inanılır.
Küçük yaştaki çocuklara ise doğum ve üremenin nasıl olduğu anlatılmak istenmediği için, çocukları leyleklerin getirdiği hikayesi anlatılır.
Ayrıca leylekler çok acımasızdır. Aç kaldıklarında yavrularını yiyebilirler.



1743 yılında nda (Versailles Palace) kurulmuştur. Elle çalıştırılan ve ağırlık ve makaralardan oluşan bir mekanizması vardır.



Caretta Caretta olarak bilinen su kaplumbağalarının cinsiyetleri kuluçka dönemindeki yumurtaların bırakıldığı kumun sıcaklığına bağlıdır.



Cep telefonunuz varsa ve Turkcell abonesi iseniz artık sokaklarda kaybolmayacaksınız. Turkcell’in abonelerini sunduğu bir hizmet olan NERDEYIM sayesinde bulunduğunuz yerin coğrafi koordinatlarına kadar tüm bilgiler anında kısa mesaj ile cep telefonunuza bildiriliyor. Turkcell’in bu hizmetinden yararlanmak için yapmanız gereken çok basit…



Radyum’u keşfeden Nobel Ödüllü bilim kadını Marie Curie 4 Temmuz 1934 yılında radyasyon zehirlenmesinden ölmüştür. Bir dönem Amerikan Ordusu’nda da görev yapan Marie Curie kimyasal silah yapım ve geliştirme çalışmalarında bulunmuştur.



Mavi mucize VIAGRA’nın renk körlüğüne ve bunun yanında bazı insanlarda görülebilecek inme ve göz sinirlerinda hasar ve kalıcı görme bozukluklarına neden olabileceği uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Cinsel yönden güçlü olmaya çalışırken görme duyunuzu kaybetmeyin şeklinde açıklama yapan uzmanlar insanları uyarıyor!



Kedilerin neden sürekli bir yerlere sürtündüklerini hiç merak ettiniz mi? Ya da sizce neden etrafa sürtünüyor olabilirler?
Çoğu insan kedilerin bunu yapmalarındaki amaçlarının sevgi gösterisi olduğu zannederler. Fakat bilindiği gibi değildir…


Köpek balıkları gelişmiş duyuları ile suyun içindeki bir damla kanın kokusunu bile alabilirler.


Komik Ve Şaşırtıcı








Şaşırtan Bilgiler..

Her iki dakikada,bir bebek doğmaktadır.
Eyfel kulesinin tepesine çıkana kadar, tam 1712 basamak tırmanmanız gerekmektedir.
Laos’da ayaklar bir kadının en mahrem bölgesi olarak kabul edilmektedir.Bu yüzden Laoslu kadınların ayaklarını kapatmaları şarttır.
Amerika da öldürülen erkeklerin % 6 sı eşleri yada kız arkadaşları tarafından öldürülüyor
Bir insanın hayatı boyunca salgıladığı tükürük,iki yüzme havuzunu doldurabilir
Dünya üzerinde insanların alışkanlıklarını etkileyen 500 biden fazla batıl inanç var.
İskoçyada kapınızı çalıp “sizden tuvaletinizi kullanmak isteyen birini” içeri almak hukuki bir zorunluluktur.
Dünyada konuşulan yaklaşık 5000 farklı dil vardır.
Otoyollarda ki kazlardan sonra, yollardaki kan lekelerini temizlemek için kola kullanılır.
Dünyanın en uzun yapısı Tayvan da bulunan Taipei yi 101 binasıdır. Ve yüksekliği 509.2 metredir.
İtalyada bir erkeğin etek giymesi suçtur ve hapisle cezalandırılır.
Hergün 12 çocuk yanlış aileye teslim edilmektedir
Dünyada fakirlik sınırırnın altında yaşayan 1.2 milyar insanın % 70 ini kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır.
ABD de yaşları 20 ile 29 arasındaki zenci erkeklrin üçte biri ya hapisde yada gözaltında bulumaktadır.

insanın bileği ve direseği arasındaki mesafe, okişinin ayak boyuna eşittir.
Kollarınızı saga ve sola açtığınızda iki uç nokta arasındaki mesafe boyunuzun uzunluğuna eşittir.
Küvet de meydana gelen kazalarda,terorizimden daha çok insan ölmektedir
Yer çekimsiz ortam da mum alevi küre şeklinde görükür.
Nefesinizi tutarak kendinizi öldürme ihtimaliniz yoktur.
Yetişkin sağlıklı bir insan günde ortalama 23 bin kere nefes alır.
Norveç te plaj görevlileri,çıplak güneşlenen kadınları siyah plastik torbalara poşetleyerek plaj dan çıkartıklar.
Bir gram pamuk.23 gram su tutar.
Kağıt para pek çok insanın zannettiği gibi kağıttan değil,keten den imal edilmektedir.1950 den önce ise kenevir,ağaç kabuğu ve marijuanna yaprağı kullanılarak üretilirdi.
Sağlıklı bir insan gözü yaklaşık 8 milyon rengi ayırt edebilir.


Atanın Baba Resmi Sahte Mi??

Ata’nın baba resmi sahte

Ali Rıza Efendi fotoğraftaki kişi değildi. Pembe Ev’de doğmadı oraya sonradan geldi. Bu şaşırtıcı bilgiler NTV Tarih dergisinin Şubat sayısında yer alıyor.

Öteden beri Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi olarak sunulan fotoğraf için Falih Fıfkı Atay şöyle yazıyor:

“1876′da, ilk Kanun-i Esasi’nin ilan edildiği güne rastlayan 23 Aralık’ta Selanik’te kurulmuş Asakir’i Milliye Taburu’ndaki gönüllü subaylardan biri babası olarak öne sürülmüştür. (resimdeki fotoğraf)

Resmi ötekilerden ayrılarak büyütülmüştür. İstanbul hürriyetçilerine yardım etmek için toplanan bir milli kuruluşta basasının da bulunmuş olması Mustafa Kemal’in hoşuna gidecek bir şeydi ama inanmış mıdır, sanmıyorum.

Hatta bir gün alaycı bir dille : ‘Bu bizim peder değildir’ dediği kulağıma gelir.” Çankaya, 2. baskı, İstanbul 1969, s 17. (Yukarıda fotoğraftaki kişi)
10 Kasım 1939 tarihli Ulus gazetesinin 13. ve 14. sayfalarında iki fotoğraf var. Birinin altında, “Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev”, diğerinde “Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin cephesi” yazılmış.

Atatürk’ün babasının vefatından sonra annesi Zübeyde Hanım’ın maddi olanaklarının çocuklarıyla birlikte kardeşlerinin kahyalık yaptığı çiftliğe sığınacak kadar zayıf olduğunu bilenler için tahmin yapmak zor olmasa gerek.

Ama Atatürk’ün resmi tarihini yazanlar, alçak gönüllü evi Atatürk’e yakıştırmamış olacaklar ki, daha hali vakti yerinde olanı “Atatürk’ün doğduğu ev” ilan etmişlerdir.

Bu evin Atatürk’ün bir süre yaşadığı, Manastır’da öğrenciyken ve sonrasında Selanik’e geldiğinde yattığı evi olduğu da doğru. Ama bu ev, annesinin daha sonra evlendiği Ragıp Bey’in eviydi.

İki evin Atatürk’ün hayatında nasıl yer değiştirebildiklerini de biliyoruz. Evler yan yana, daha doğrusu arka arkayaydılar. Selanik Belediyesi’nce 12 Şubat 1937’de Atatürk’e hediye edilen mülk üzerindeki küçük ev, 1950’lerin başındaki restorasyon sırasında yıkılmıştır.
KAYNAK
NTV Tarih dergisinin Şubat sayısı
Anahtar Kelimeler: ilginc köpek balıkları ahtapotlar hangi denizde yaşar yavru ördeğin dişisi nasıl anlaşılır sivrisinek uçarken çikardiği nota sinek uçarken çıkardığı nota sineğin uçarken cıkardığı ses hangi notaya eşdeğerdir ördeklerin cinsiyeti nasıl anlaşılır küresel ısınma nedir küresel ısınma ile ilgili şaşırtıcı bilgiler kara sineklerin kanatlarının çıkartıklarının nota sesi kara sineklerin kanat çırpması ile çıkardığı ses hangi nota kara sinekleri kanat çırpmaşı hangi notaya karşılık gelir kara sınegın uçarken çıkardıgı ses hangi nota insan kanındaki hücreler hamburga özgü deyimler caretta caretta görseller batıl inançlarımız SAATİ SOL KOLA TAKMAK YUMURTLAYAN DENİZ KAPLUMBAGASI
 
  • Beğen
Tepkiler: Teks@s


coolasker54

coolasker54

Üye
hepsini okudum yâla (:

- - - Eklendi - - -

:tşk:
 
Preloader

Preloader

Üye
Hepsini okudum :O Aferin baa ;) Konu için :tşk:
 
PremiumWork

PremiumWork

Üye
:tşk: güzel bilgiler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt