En Kralı Hakan Şükür

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
En Kralı Hakan Şükür
Türk futbolunun hiç şüphesiz istatistik olarak en kral futbolusu Hakan Şükür... Yetenek, fizik, futbol zekâ ve gollerle geçen yıllara meydan okuyan Hakan Şükür, olgunluk süresince istatistik verilerinin “EN”ler listesinin her basamağına adını altın harflerle yazdırmayı başarmış biri... Bir klasik şarkı gibi her dem keyifle takip ediliyor... Süper Lig’de, Türkiye Kupası’nda, Avrupa kupalarında ve Milli Takımlar’da Hakan Şükür ismi en tepeye “Kral” unvanıyla oturuyor.

İşte Kral’ın seyir defteri

1 Eylül 1971 günü doğan Kral’ın, Maşukiye’den İnter Milan’a uzanan futbol serüveni dünyadaki birçok futbolcuyu kıskandıracak başarılarla dolu... Hakan Şükür’ün gıpta edilen futbol hayatında önemli rekorlar var. 29 Haziran 2002 tarihinde Güney Kore ile oynanan Dünya Kupası üçüncülük maçında 9. saniyede gol atarak erişilmesi güç bir rekorun sahibi oldu. Kral, attığı 248 golle şu anda dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusu unvanının da sahibi.

Dünya Kupası tarihinde atılan en erken golün sahibi
(Türkiye-G.Kore maçı, 9.saniye)

Dünyanın gelmiş geçmiş en çok gol atan Türk futbolcusu
(466 lig maçında 248 gol)

Dünyanın faal en iyi 5. golcüsü (466 lig maçı, 248 gol)

Toplamda en çok milli olan futbolcu
(102 A , 25 Ümit, 13 A genç, 6 B genç , 5 Olimpik milli, toplam 151 kez)

Avrupa kupalarında en çok maç yapan futbolcu
(54 maçta 4697 dakika)

Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu (54 maçta 35 gol)

2 kez Dünya Karması’na çağrılan tek Türk futbolcusu

Milli takımda en çok gol atan futbolcu 46 gol (34 Galatasaray,
7 Inter, 2 Torino, 2 Parma, 1 Blackburn Rovers)

Avrupa’da en çok hat-trick yapan futbolcu
(2 kez, Avenir Beggen ve Rosenborg’a)

Türk takımları arasında UEFA Kupası’nda ilk gol kralı (1999-2000 sezonu, 10 gol)

Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan futbolcu (8 gol)

Gümüş ve bronz ayakkabı ödülü kazanan tek faal futbolcu

Lig kariyerinde 227 golü var

(14 gol daha atarsa 240 gollü Tanju Çolak’ın rekorunu kırıp tüm zamanların en
golcüsü olacak)

Kaynak: Türkiye
19.01.2006

yitik savaşçı

Üye
Tek Kral var; Hakan Şükür...

gknky

gknky

Üye
ya hocam bırakın ya ne kralı ???

barabelli

barabelli

Üye
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 19 2006, 01&#58;50 PM) [post=256528]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

dogru cevap

yitik savaşçı

Üye
DeJe&#39;yi tanrı zanneden biri için oldukça ilginç bir yaklaşım...

gknky

gknky

Üye
doru

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 19 2006, 01&#58;50 PM) [post=256528]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

komikmi ?

gazete olayları ve başarılarını değerlendirip Kral demeye uygun görmüş.bende sizinle payşatım.katılmayabilirsin ama türk futoluna büyük katıla sağlamış biriyle dalga geçmemelisin.bi aralar gs li olmama rağmen bu hataya bende düşmüştüm.sonradan büyük pişmanlık duydum

anladığım kadarıyla gs li değilsin ve gs den bir oyuncunun kariyerinin iyi olması seni rahatsız etti yanlışmıyım ?

barabelli

barabelli

Üye
benı ettı evet ama dalga ynuyle deıl adama herkes kazma derken basımıza kral oldu ben bunu dusundm ve bılgısayar karsında cıkardıgım ses hah

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
bende şöyle düşündüm eğer KAZMA denilen adam bu kadar iyi bir kariyer yapabilmişse saygı duymak gerekir

ayrıca eminim gknky yazıları okumadı bile.mobiloyun ona taş atmasına karşın farkında bile olmadan sanki mobiloyun Hakan şükür e kötü bişe demiş gibi doru dior.bi insan kendini ancak bu kadar ele verir.

nese burda durup size karşı hakan şükür ü kollayacak değilim.zaten onun böle bişeye ihtiyacıda yok

gknky

gknky

Üye
<div class='quotetop'>(NeedLeFLuff &#064; Jan 19 2006, 01&#58;56 PM) [post=256538]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

komikmi ?

gazete olayları ve başarılarını değerlendirip Kral demeye uygun görmüş.bende sizinle payşatım.katılmayabilirsin ama türk futoluna büyük katıla sağlamış biriyle dalga geçmemelisin.bi aralar gs li olmama rağmen bu hataya bende düşmüştüm.sonradan büyük pişmanlık duydum

anladığım kadarıyla gs li değilsin ve gs den bir oyuncunun kariyerinin iyi olması seni rahatsız etti yanlışmıyım ?
[/b][/quote]
evet gs li değilim ama sonuçta türkiye liyim
milli takımımızın başarısını isterim her daim
gerek türkiye gerek gs hakan şükür yüzünden çocukça maçlar kaybetti
daha önemli başarılar alabileceğimiz yerde hakan şükür yüzünden basit hatalarla ve hakan şükürün kendini ön plana çıkarması yüzünden çok maç kaybettik.
haksızmıyım?
türkiyede adı şanı duyulmamış ne cevherler var daha
hakan şükürün başarılarıda var buna bişi demiorm
ama yaptıklarıyla yapacaklarını bir kefeye koyduğumuzda ağır basan taraf yapamadıkları ve kaçırdığı basit goller ve basit hatalardır.
tartışmaya açık bir konudur benim görüşüm bu yönde
saygılarımla gknky

barabelli

barabelli

Üye
sende haklısın ben sızın gknky ıle olan tartısmanıza yada konusmanıza gırmem sıze fkrımı soyledım sende haklısın ama bu hakan sukuru sadece gs lıler kral olarak gorur cunku gs lı adam yanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...