En iyi 100 uygulama tavsiyesi 2013

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En iyi 100 uygulama tavsiyesi 2013
100-



Android 4.4′ün rehber uygulaması ile, kullanıcının rehberinde yer almayan bir numaradan arama geldiğinde ya da arama yapıldığında, Google bu numaranın kimliğini bulmaya çalışıyor. Henüz Android 4.4′e sahip değil misiniz? Truecaller bu özelliği cihazınıza Android 4.4 gerektirmeden taşıyor.

99-



Google Haritalar’ın navigasyon özelliği Türkiye’de hâlâ kullanılamıyor. 2013 yılında Yandex, navigasyon hizmetlerini Türkiye’de kullanıma açtı. Ücretsiz ve başarılı.

98-



Facebook, bu yılın başında Facebook sayfalarının yönetimi için Sayfa Yöneticisi uygulamasını yayınladı. Uygulama, bir Facebook uygulamasından beklenmeyecek bir şekilde işini olması gerektiği gibi yerine getirebiliyor.

97-



webOS platformunda adını duyuran Carbon uygulaması bu yılın başında Google Play Store’a giriş yaptı. Uygulama her ne kadar rakiplerine göre farklı özellikler barındırmasa da, arayüzü ve animasyonlarıyla dikkat çekiyor.

96-



Ücretsiz Aviary uygulaması pek çok efekti ücretsiz olarak sunuyor ve kullanışlı fotoğrafçılık araçları barındırıyor.

95-



Uzun süredir kullandığı çağ dışı arayüzünden kurtulan Speedtest.net, bu yıl güzel görünümlü bir uygulama ile karşımıza çıktı.

94-

Zooper Widget, muhtemelen bugüne kadar piyasaya sunulmuş en gelişmiş widget uygulaması. Uygulama sonsuz kişiselleştirme seçenekleri ve pek çok tema desteği ile ana ekranını farklılaştırmak isteyenlerin yeni dostu olmayı başardı.

93-


Popüler Dolphin tarayıcısının üreticileri Zero ismiyle sürekli tarayıcı geçmişini temizleyen gizlilik meraklısı kitlenin işini kolaylaştıran bir ürün ortaya çıkardı. Dolphin Zero, varsayılan olarak DuckDuckGo arama motorunu kullanıyor ve uygulama kapatıldığı anda tarayıcı geçmişini, form verilerini, şifreleri, çerezleri ve websitesi kalıntılarını otomatik olarak temizliyor. Artık kirli işlerimize özel bir uygulamamız var!

92-



Android’in dahili olarak kopyalama ve yapıştırma olarak özelliği bulunuyor ancak bu özellik kendisinden bekleneni yapmakla kısıtlı. Clipper uygulaması kopyalanan veriyi saklayıp, yeni bir kopyalama yaptığınızda önceki kopyalamaları kaybetmeleri engelliyor. Uygulama ile kopyalanan içerikler yönetilip, paylaşılabiliyor.

91-



Forum sevdalılarını tarayıcı açmaktan kurtaran Tapatalk uygulaması, 2013′te yeni arayüzüyle birlikte tablet ve telefon uygulamalarını birleştirdi. Uygulama artık Android’in tasarım çizgileriyle uyumlu ve daha işlevsel.

90-



2013′te yayınlanan bir sistem aracı olan DriveDroid; Android cihazını USB disk olarak kullanıp, bilgisayara işletim sistemi kurulumu yapmanızı sağlıyor. Yanınızda bilgisayarınız yokken bile sadece telefonla bir başka bilgisayarı kurtarmanızı sağlayabilecek yetenekte bir uygulama. Hem havalı, hem de beni çok fena bir durumdan kurtardı!

89-



Güçlü bir terminal / ssh uygulaması arayan kullanıcıların bu yıl içinde kavuştuğu JuiceSSH, tamamen renkli terminal ekranı, harici klavye desteği, widget, transkript kaydı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

88-



Wakelock detector uygulaması Android cihazları uyanık tutan uygulamaları ve servislerini listeleyen ufak ama oldukça kullanışlı bir araç.

87-



Greenify, seçilen Android uygulamalarının cihaz kilitlendikten sonra dondurulmasını sağlıyor. Özellikle düşük donanımlı cihazlarda performansa katkısı gözlenebiliyor.

86-



Root yetkisinin yönetimini sağlayan Superuser uygulaması, açık kaynak kodlu alternatif eksikliğini giderme amacı ile çıktı. Uygulama tamamen ücretsiz; PIN koruması ve çoklu hesap desteği sağlıyor.

85-



TWRP, Android kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir custom recovery çözümü sunuyor. TWRP Manager uygulaması da custom recovery’i Android uygulaması formunda sunuyor.

84-



Cihazında pek çok modifikasyonlar yapan kullanıcılar için yedeklemeler ve bu yedeklemeleri geri yüklemek zaman alabliyor. Flashify ile özellikle Kernel ve Recovery yedeklemeleri ve yüklemeleri kolaylıkla yapılabiliyor. Uygulama, yedekleri Dropbox ile de senkronize edebiliyor ve bir problem ile karşılaşıldığında geri dönüşü kolaylaştırıyor.

83-



Yapılacaklar listesi oluşturmayı ve bu listeleri organize etmeyi sağlayan Trello uygulaması Google Play’deki en güzel görünümlü uygulamalardan biri.

82-



2013 yılında ortaya çıkan Quip projesi dökümanlara odaklanıyor. Birden fazla kullanıcı bir döküman üzerinde işbirliği yapabiliyor, dökümanlar içinde sohbet yapılabiliyor, dökümanlara çevrimdışı erişilebiliyor, değişiklikler kullanıcıya “gelen kutusu” formatında sunuluyor. Oldukça basit ve yararlı bir uygulama.

81-



Everpost, aynı mesajı birden fazla sosyal medya sitesinde yayınlamak isteyip dakikalarını harcamak zorunda kalan kullanıcıları rahatlatmak amacıyla, Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest gibi sosyal ağlara tek dokunuşla aynı mesajı göndermenize izin veriyor.

80-



Akıllı telefonlar günün büyük bir çoğunda kullanıcılar neredeyse orada ve telefonun hareketliliği kullanıcının da gün içinde ne kadar hareket ettiği hakkında bilgi veriyor. Moves uygulaması bir kişinin gün içindeki adımlarını sayıyor. Nexus 5 gibi pedometre barındıran cihazlarda da aşırı enerji tüketmiyor.

79-

Android’de ana ekranları kişiselleştirmek oldukça kolay, ancak istenilen ayarları bulmak oldukça zaman alıcı bir iş. Themer, ana ekrana tek bir dokunuşla hazır temaları yüklüyor ve ana ekranınız anında tamamen farklı bir görünüme bürünüyor.

78-

Bir başka ana ekran uygulaması olan Aviate, kullanıcının konumuna özel ana ekranlar sunuyor ve telefonun ana ekranını akıllılaştırıyor. Evdeyken sizi rahatlatan uygulamalar karşılıyorken, işteyken ofis uygulamaları, spor salonundayken de spor uygulamaları…

77-

Pek çok Android cihazında çoklu uygulama menüsü için bir tuş bulunmuyor, bulunsa bile çoklu uygulama menüsünde bir uygulama aramak bazen zaman kaybı olabiliyor. Bu problemi çözmek amacıyla Switchr uygulaması ekranın çerçevelerinden yapılan kaydırmalarla uygulamalar arası geçişi tuşlara dokunulmadan gerçekleştirmeyi sağlıyor.

76-
Switchr ile benzer mantığa sahip olan SwipePad, ekranın bir bölgesinden yapılan kaydırmalara kişiselleştirilebilir bir menü sunuyor ve favori uygulamalara, kişilere, ayarlara, widget’lara bu menü üzerinden erişmek kolaylaşıyor.

75-



500 Firepaper uygulaması, havalı duvar kağıdı bulamayan kullanıcıların imdadına yetişiyor ve 500px sitesinden çeşitli kategorilerden(ayarlardan seçilebiliyor) aldığı resimleri arkaplana taşıyor. Periyodik aralıklarla otomatik olarak arkaplanı tazeleyebiliyor. Otomatik yenilemeyi beklemek istemiyorsanız da, ekranın boş bir bölümüne 3 parmak ile dokunduğunuzda yeni bir duvar kağıdına sahip oluyorsunuz.

74-



Flyne uygulaması çeşitli kategorideki haberleri çevrimdışı tüketime hazır bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Ücretli seçeneklerde Twitter ve Feedly hesapları da uygulamanın içeriğine dahil edilebiliyor.

73-



Android için Gmail her ne kadar başarılı olsa da sadece Gmail kullanımına izin veriyor. Tüm postlarını bir uygulama içinde görüntülemek ve yönetmek isteyenler için myMail uygulaması Google, Microsoft, Yahoo!, Apple, AOL ya da IMAP/POP3 destekli herhangi bir istemciyi destekliyor.

72-

Reddit ne kadar muhteşem bir platformsa, o kadar berbat bir mobil arayüz sunuyor. Reddit News uygulaması Reddit’in yeteneklerini uygulamaya taşıyor. Dahili olarak resim ve YouTube görüntüleyebiliyor, çeşitli kaydırmalarla da cihazın tuşuna dokunmaya gerek kalmadan uygulama içinde navigasyonu sağlıyor.

71-



FIFA, resmi Android uygulamasını yayınladı. Uygulama tabletlerle uyumlu, kolay kullanımlı harika bir arayüze sahip. Favori takımlarla ilgili gelişmelere kolaylıkla erişilebiliyor. Her ne kadar 2013 yılında karşımıza çıkmış olsa da, 2014 yılında değeri daha da artacak gibi görünüyor.

70-



Flud, herhangi bir reklamı, kısıtlamayı barındırmaya ücretsiz bir torrent istemcisi. İşini gayet iyi bir şekilde yapıyor.

69-



Google’ın 2012′de üreticisini satın alıp, Android’le buluşturduğu Snapseed uygulaması yıl içinde etkisini diğer Google servislerinde de gösterdi. Snapseed uygulaması, güncel versiyonuyla HDR olarak çekilmeyen görüntülere bile HDR efekti uygulayabiliyor.

68-



Adobe, Photoshop uygulamasını tabletlerin ardından bu yıl telefonlar için de yayınladı. Uygulama, en gelişmiş fotoğraf işleme seçeneklerini sunuyor.

67-



Google’ın satın aldığı Quickoffice uygulaması bu yıl içinde ücretsiz olarak Google Play’de yerini aldı. Uygulama, Drive ile uyumluluk içinde ve ayrıca cihazdaki dökümanları da açabiliyor. En güzel özelliği ise kayıt yapılan Google hesabı için 10GB ek depolama alanı hediye etmesi.

66-



Google, bu yıl içinde Android Cihaz Yöneticisi servisini duyurdu. Google hesabına bağlı cihazları listeleyebilen ve yönetleyebilen servisin uygulaması da yayınlandı. Uygulama web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm komutları uygulama içinden gerçekleştirebiliyor.

65-



AOSP’de bulunan Google Klavyesi bu yıl içinde Google Play Store’a yerleşti ve Nexus sahibi olmayan Android kullanıcılarının da kullanımına sunuldu.

64-



Google Currents ve Google Play Magazin birleşerek, Google Play Gazetelik’i oluşturdu. Play Gazetelik, online web siteleri aboneliği ile dergi aboneliklerini aynı uygulama içinde sunuyor ve içerik tavsiyelerinde bulunuyor.

63-



Google Play Kitaplık, bu yıl içinde ülkemizde kullanıma sunuldu. Henüz Türkçe içeriği pek zengin olmasa da, faydası görülebilen bir servis.

62-



Basitliği ile öne çıkan resim paylaşım servisi imgur, resmi Android uygulamasını 2013 yılında yayınladı. Hem resim paylaşmak, hem de kedi resimlerine dalmak için en hızlı yöntemlerden biri.

61-


Windows platformunda donanımı detaylandıran köklü uygulamalardan biri olan CPU-Z, 2013 yılında Android’e giriş yaptı. Uygulama ile CPU, GPU, sensörler ve sistem durumu hakkında detaylar okunabiliyor.

60-



Açık kaynak kodlu bir SMS uygulaması olan TextSecure, hem cihazdaki SMS’leri, hem de karşılıklı SMS trafiğini şifreliyor. Uygulamanın altyapısı artık CyanogenMod’da da kullanılıyor.

59-



Sistem Monitörü, adından da belli olabileceği gibi sistemin aktif kullanım bildirimini gösteriyor. Uygulama güzel arayüzü dışında widget desteği ve ayrılabilir pencerede diğer uygulamaların üzerinde görünebilme gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.

58-



Kişisel gelir-gider kaydı tutmak isteyenlerin ihtiyacını gidermeye çalışan Financius uygulaması, kategorisindeki uygulamaların aksine tamamen ücretsiz ve tablet arayüzü, Google Drive’a veri yedeklemesi gibi özellikler sunuyor.

57-



AntTek Quick Settings uygulaması, Nexus’larda gördüğümüz hızlı ayarların kişiselleştirilebilir versiyonunu diğer Android cihazlarına taşıyor.

56-

Nexus’larda bile güç widget’larının, hızlı ayarların yetersiz kalması Power Toggles gibi alternatif uygulamalara ihtiyaç doğruyor. Power Toggles uygulaması, güç widget’larını bildirim çubuğuna ya da ana ekrana kişiselleştirerek eklemenize izin veren tamamen ücretsiz bir uygulama.

55-



Basit ve işlevsel galeri uygulaması olan QuickPic, bu yıl da aldığı güncellemelerle kendini geliştirmeye devam etti.

54-



Google Reader’ın kapanmasının ardından öne çıkan servislerden biri olan Feedly, Google Reader’ın eksikliğini gidermeyi başardı. Feedly’nin uygulaması da yıl içinde büyük bir gelişme kaydetti.

53-



Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2013′te rezalet arayüzününden kurtularak Holo arayüzüne kavuştu. Uygulama her ne kadar yeni bir özellik duyurmamasına rağmen, basitliğini ve kullanılabilirliğini koruyor.

52-




2013′ün yükselen mesajlaşma uygulamalarından Snapchat, bu yıl içinde aldığı güncelleme ile “Story” modu desteğine kavuştu ve 24 saat içinde kendi kendini imha eden gönderiler yayınlamaya izin verdi. Yeni özellikleri dışında uygulamanın arayüzü de ciddi bir ilerleme kaydetti.

51-



Geçtiğimiz aylarda aştan aşağı değişerek 2. versiyonuna yükselen Twitter uygulaması Tweedle, holo arayüzü ile basit ve hızlı bir kullanıma izin veriyor. Uygulamanın en dikkat çekici yönü ise kişiselleştirmelere izin vererek kullanıcıların tema oluşturmasına izin vermesi.

50-



Popüler şifre yöneticisi LastPass, bu yıl içinde uzun süredir kullandığı kötü arayüzden kurtuldu ve üçüncü versiyonuna yükseldi. LastPass, kendi yetenekleri dışında gayet kullanışlı bir tarayıcıyı da içinde barındırıyor.

49-



Fitness takipçisi RunKeeper uygulaması da bu yıl içinde arayüzünü baştan aşağı değiştirenler arasında. Uygulama, arayüzü dışında sosyal yeteneklerini de bu yıl içinde geliştirdi. Örneği artık RunKeeper ile aktivitelerinizi arkadaşlarınıza canlı olarak paylaşabiliyorsunuz.

48-



Google Play Music, bu yılın ortasında sınırsız erişim servisini birkaç ülke için duyurdu ve Android uygulamasını yeniden tasarladı. Sunduğu önemli yeniliklere rağmen pek fark yaratamadı.

47-



Google’ın ücretsiz QuickOffice çözümüne rağmen OfficeSuite bu kategorideki ihtiyaçları gidermeyi amaçlayan en iyi uygulama olmayı başardı. Uygulama QuickOffice’e göre daha verimli ve daha çok özellik sunuyor. Bu yıl içinde daha kullanışlı bir arayüze de kavuştu.

46-

Google, popüler reklam ağı AdSense için nihayet Android uygulaması yayınladı. Uygulama, servisin web sitesine oranla çok daha kullanışlı bir arayüze sahip, ki şu anda beta versiyonundaki web sitesinde mobil uygulamasının izleri fazlasıyla görülebiliyor.

45-



Google, bir başka popüler servisi olan Analytics için de Android uygulamasını 2013 içinde yayınladı. Uygulama web sitesini aratmayacak kadar detay sunuyor ve geniş ekranın avantajlarını oldukça başarılı bir şekilde kullanabiliyor.

44-



Yetenekli magazin uygulaması Flipboard bu yılın başında kullanıcıların kendi magazinlerini oluşturmasına ve içeriğini düzenleyebilmesine izin verdi. Uygulama yıl içinde kataloğunu da sürekli güncelledi.

43-



Dünyanın çeşitli yerlerinden, pek çok insanın konuşmalarını yayınlayan TED, 2013 yılında Türkçe desteğine kavuştu. Kullanıcılar artık uygulamayı Türkçe olarak kullanıyor ve eğer uygun altyazı mevcutsa Türkçe altyazı ile videoları izleyebiliyor.

42-



Popüler klavye uygulaması SwiftKey, 2013 yılında önce çevrimiçi yedekleme, daha sonra da ayrılabilir ve boyutu ayarlanabilir klavye desteğine kavuştu.

41-



Google’ın 2012 yılında duyurduğu en önemli servislerden biri olan Drive, 2013 yılında yepyeni bir arayüze kavuştu ve önceki versiyonlardan kalan problemleri onarmayı başarabildi.


40-



Telefon ve bilgisayar/tablet arasındaki bildirim ve mesajlaşma senkronizasyonunu sağlayan Mightytext uygulaması bu yılda önemli gelişmeler sağlayan uygulamalar arasındaydı.

39-

Telefonu tarayıcı penceresi üzerinden yönetmeyi sağlayan Airdroid uygulaması bu yıl telefonu uzaktan bulma gibi çeşitli yeni özellikler kazandı.

38-



En başarılı dosya yöneticisi uygulamalarından Solid Explorer, yandan açılabilir menü, daha fazla çevrimiçi depolama servisi desteği gibi yeniliklerle 2013 yılında liderliği kimseye kaptırmadı.

37-



Sunuculardan bağımsız olarak dosya senkronizasyonu yapmak isteyenlerin imdadına BitTorrent Sync yetişti. Oldukça basit, etkili kullanımı ve yaygın platform desteğiyle BitTorrent Sync; 2013′te alışkanlıkları değiştiren uygulamalardan biri oldu.

36-



Android’in en işlevsel uygulamalarından biri olan Tasker, 2010′dan kalan arayüzünden kurtularak 2013′te Holo arayüzüne kavuştu. Uygulama hâlâ kullanımı en zor uygulamalardan biri olsa da, Android’inin sınırlarını zorlamak isteyenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

35-



Firefox, 2012 yılında altyapısını yenilediği Android uygulamasını bu yıl da başarılı bir şekilde geliştirmeye devam etti. Uygulama, 26. sürümüyle yeni arayüzüne kavuştu ve okuma modunda önemli iyileştirmeler yaptı.

34-



Köklü not alma uygulaması Simplenote’un Android uygulaması 2013 yılında yayınlandı. Uygulama web ve diğer platformlarda desteklediği tüm özellikleri mobile de taşıyor. Kullanımı oldukça basit, güzel görünümlü bir arayüze sahip. Anında senkronizasyon desteği de sunuyor.

33-



Google’ın 2013′te duyurduğu ve her Android cihazında barındırdığı yeni uygulaması Keep oldukça basit bir not alma uygulaması. Keep, notlara ses dosyaları ve görseller ekleyebiliyor. Çıkışından birkaç ay sonra konum ve zaman bazlı hatırlatma desteği sunsa da, sadece Android ve web ile kısıtlı olması yaygınlaşmasını engelliyor.

32-



Google’ın faydalı servislerinden Çeviri, 2013 yılında yepyeni bir arayüzle karşımıza çıktı. Uygulama çeşitli dillerde çizimlerle karakter girişini desteklemeye başladı, merakla beklenen çevrimdışı sözlük ve favori kelimeleri tüm aygıtlarla senkronize etme gibi özelliklerle, basitliğini korurken işlevselliğini arttırmayı başardı.

31-



2013 yılında Carbon Backup ismiyle piyasaya sürülen ve daha sonra Helium adını alan uygulama, root erişimi olmadan Android uygulamalarını ve çeşitli sistem verisini yedeklemeye imkan sağladı. Ayrıca uygulamanın Drive, Dropbox ve Box gibi servisleri kullanarak Android cihazları arasında veri senkronizasyonu özelliği de bulunuyor.

30-



Popüler müzik servisi 2013 yılında Türkiye’den kullanıma sunuldu ve geçtiğimiz haftalarda da ücretsiz hesapla mobil kullanımına erişimi açtı. Spotify’ın Android uygulaması müzik keşfetmek isteyenler için web ve diğer platformlarda sunduğu özelliklerin çoğunu sunuyor.

29-



Twitter, 2013 yılında Android’ uygulamasını Android’in tasarım çizgilerine oturtmak için büyük bir çaba harcadı. Uygulamanın uzun süre test edilen versiyonu her ne kadar Android’in tasarım çizgileriyle uyumlu olsa da, hâlâ resmi tablet desteği barındırmıyor.

28-



Dünya genelindeki yaratıcı fotoğrafçıların buluşma noktası 500px, 2013 yılında Android uygulamasını yayınladı. Uygulama ile siteyi takip etmek daha keyifli bir hale geliyor.

27-



Twitter’ın 2013 yılında kullanıma sunulan kısa video paylaşım servisi Vine’ın Android uygulaması da yayınlandı. Uygulama her ne kadar iyi bir başlangıç yapamamış olsa da, aldığı son güncellemelerle kullanılabilirliğini arttırdı.

26-



Web sayfalarını daha sonra okumak için saklamayı sağlayan Pocket’ın Android uygulaması bu yıl içinde önce içerikleri arkadaşlarla paylaşma seçeneğine kavuştu, daha sonra da mevcut içerikleri kategorize edip(uzun, en iyiler, kısa gibi) okuma tavsiyeleri sunmaya başladı. Pocket’ın son yeniliği ise paylaşım menüsü aracılığıyla Pocket’a eklenen içerikleri doğrudan etiketlemeye ve başkasına göndermeye izin vermesi.

25-



2013 yılında piyasaya sürülen bir başka ana ekran alternatifi Action Launcher, yandan açılabilir uygulama menüsü ile dikkat çekiyor ve uygulamalar üzerine widget eklemeye, klasörlerdeki en çok kullanılan uygulamayı kapak yapmak gibi işlevsel özellikler barındırıyor.

24-



Android’li cihazlarda yer alan bildirim ışığını manipüle etmeyi sağlayan Light Flow uygulaması, bu yıl içinde Holo arayüzüne kavuştu ve Android 4.3′ün bildirim dinleme gibi yeniliklerinden faydalanarak daha da işlevsel hale geldi.

23-



2013′te ortaya çıkan bir başka uygulama olan Pushbullet, Android’li cihazlarla başka Android cihazları ya da Chrome tarayıcısı arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırıyor. Pushbullet ile bir Android cihazından birbaşka Android cihazına, arkadaşınızın Android cihazına, Chrome tarayıcınıza not, yapılacaklar listesi, konum ya da dosya gönderebiliyorsunuz. Chrome tarayıcısı üzerinden de diğer cihazlara aynı veriler gönderilebiliyor. Uygulama, 12. versiyonu ile Android’in bildirim yansıtma özelliğinden faydalanarak cihazınızdaki bildirimleri anında Chrome tarayıcısına gönderebiliyor.

22-



Popüler lokasyon uygulaması Foursquare 2013 yılında arkadaşlar etiketleyebilme, onlar adına check-in yapabilme popüler mekanları keşfedebilme gibi özellikleri kazınmasını yanı sıra, kullanımını daha da basitleştiren bir arayüze kavuştu.

21-



Popüler çevrimiçi depolama servisi Dropbox, yıl içinde Android uygulamasını geliştirmeye devam etti. 2012′nin son günlerinde yayınlanan yeni arayüzüne bildirimler eklendi, fotoğraf albümlerinin paylaşımı kolaylaştırıldı, uygulama içinden klasör paylaşımı da düzene sokuldu. Dropbox, kalitesi ve kusursuz çalışması ile 2013 yılında da pek çok kişinin hayatını kolaylaştırdı.

20-



Android’in güçlü araçlarından Titanium Backup, aldığı hata giderme güncellemeleriyle hiçbir yenilik sunmayıp, gelmiş geçmiş en kötü uygulama arayüzünden de kurtulamamış olsa da, çoğu kişi için kusursuz bir araç olma özelliğini devam ettiriyor. Uygulama, Android’in komple yedekleme eksikliğini başarıyla gidermeye devam ediyor.

19-



2013′te piyasaya çıkan ve geçtiğimiz haftalarda 2. versiyonuna yükselen Superbeam uygulaması oldukça yetenekli bir dosya paylaşım aracı. Superbeam, seçilen dosyaları, klasörleri bir başka Android cihazına ya da bir bilgisayara kablosuz olarak göndermeye izin veriyor. Superbeam’in paylaşıma açtığı dosyaları diğer cihazlar paylaşım barkodunu okuyarak(zorunlu değil ama NFC ile de kod gönderilebiliyor) LAN ya da Wi-Fi Direct üzerinden gönderebiliyor. Superbeam uygulaması paylaşılan dosyaları LAN üzerinde paylaşıp, erişilebilir bir adres de veriyor, böylece sadece tarayıcısı olan ve Android işletim sistemiyle çalışmayan bir cihaz da dosyayı ağ(LAN) üzerinden alabiliyor. Wi-Fi Direct ile gönderimlerde jet hızında transfer sağlayan uygulama, oldukça pratik bir araç.

18-



Facebook Messenger uygulaması bu yıla Chat Heads(sohbet balonları) özelliği ile damga vurmayı başardı. Chat Heads ile, kullanıcıların sohbet penceresi diğer uygulamaların üzerine yerleşiyor ve pencere kapatıldığında kişilerin kafası ekranda kalıyordu, yeni bildirimde de yeni bir kafa ekrana giriyordu. Chat Heads Facebook kullanıcıların ilgisini ne kadar çekmiştir bilinmez ancak pek çok uygulama ve sistem modifikasyonu için fikir vermeyi başardı. Facebook Messenger’ın arayüzü de geçtiğimiz haftalarda önemli bir güncelleme aldı.

17-

Pocket Casts, bu yılın başında 4. versiyonuna yükseldi ve bu versiyonda tamamen yenilenmiş harika bir arayüzle kullanıcıların karşısına çıktı. Pocket Cast 4; oynatma hızı ayarı, akıllı listeler, podcast kategorizasyonu gibi özellikleriyle öne çıkıyor ve podcast’leri diğer Android ve iOS cihazlarınızla senkronize etmenize izin veriyor. Pocket Casts hem tasarımıyla hem de işlevselliğiyle 2013′te en çok öne çıkan podcast uygulaması olmayı başardı.

16-



Bir çalar saat uygulaması olan Timely, muhtemelen bugüne kadar bu kategoride görülmüş en güzel görünümlü uygulama. Efektleriyle, renkleriyle, kolay kullanılabilirliğiyle insana alarm üstüne alarm kurdurtan Timely, onlarca harika alarm sesini barındırıyor ve alarmları puzzle çözmeden devre dışı bırakmanızı engelliyor. Timely, diğer Android cihazlarıyla da senkronize olup, tüm Android cihazlarınızda alarm çaldırarak alarmı duyamama ihtimalinizi de azaltıyor.

15-



Press; Feedly, Feed Wrangler, Feedbin ve Fever servisleriyle çalışan bir okuyucu uygulaması. Press’i diğer okuyuculardan ayıran pek çok özelliği var. Uygulama akışlardan indirilen içerikleri çevrimdışı olarak saklayabiliyor, isteğe bağlı olarak görselleri de bu önbelleğe dahil edebiliyor. Eğer kesilmiş akışlar sinirinizi bozuyorsa, yazıya iki kere dokunduğunuzda Press yazının tamamını saliseler içinde karşınıza getiriyor. Uygulama güzelliği ve işlevselliği ile şu anda en iyi RSS uygulaması.

14-



Chrome, 2013 yılında şifre ve form senkronizasyonu gibi temel eksikliklerini giderdi ve daha sonra tam ekran desteği kazandı. Chrome’un 30. versiyonuyla da kaydırma aksiyonları güncellendi. Google, Chrome’un Beta versiyonunu da Google Play’de yayınlayarak Chrome’un gelişimine ne kadar önem verdiğini ispatladı. Chrome, bir yıl içinde inanılmaz bir gelişim gösterdi.

13-



Kolay kullanımı ve güzel arayüzü ile dikkat çeken Wunderlist, 2013 yılında görevlere dosya ekleme, kişi atama, yorum ekleme gibi özelliklere kavuştu. Uygulama, yıl içinde aldığı güncellemelerle performans konusunda da ciddi iyileştirmeler kaydetti.

12-


Oyuncuların rüyası gerçek oldu ve 2013 yılında Google nihayet oyun servisini duyurdu. Oyun servisinin bir parçası olan Play Oyunlar uygulaması kullanıcıların oynadığı oyunları, başarılarını gösteriyor ve yeni oyunlar keşfetmesine, arkadaşlarını çoklu oyunculu oyunlara davet etmesine imkan veriyor. Play Oyunlar, desteklenen oyunların artışıyla oyuncuları sosyalleştirmeye devam ediyor.

11-



2013′ün ortasında hem Google Haritalar’ın Android uygulaması, hem de web sitesi büyük bir güncelleme aldı. Yeni Haritalar yandan açılabilir menülü ve oldukça sade bir arayüzle artık çok daha modern görünüyor.

10-



Ücretsiz dil öğrenme servisi Duolingo 2013 yılında Android platformuna giriş yaptı. Duolingo’nun Android uygulaması, sitesindeki tüm bölümleri barındırıyor ve ses, video gibi etkileşimler için cihazınızın donanımından da yararlanıyor. Uygulama, yılın en dikkat çekici tasarımlarından birine sahip.

9-



Google, Keep ile Android’in not uygulaması eksikliğini gidermeye çalışıyor olabilir ancak bu kategoride üstünlüğünü çok net bir şekilde ortaya koyan bir uygulama var: Evernote. Evernote 2013′te aldığı her güncelleme ile işlevselliğini arttırmaya devam etti ve hatırlatma gibi en çok istenen özelliklerden birini tüm platformlar için kullanıma sundu. Evernote, başarılı uygulamaları ve zengin araçlarıyla hâlâ 1 numara.

8-

Çeşitli üreticilerin cihazında varsayılan olarak yer aldığını gördüğümüz Swype klavyesi bu yıl içinde Google Play Store’da yayınlanmaya başladı. Şu anda pek çok klavye tarafından kaydırma ile yazma destekleniyor olsa da, Swype -adından da belli olacağı gibi- bu özelliğe sahip ilk klavye uygulaması idi. Google Play’de yayınlandığı gün desteklediği senkronizasyon özelliği rakiplerini etkilemeyi başardı. Uygulama özellikle kaydırmalardaki doğru girişleri ve tahmin yetenekleri ile dikkat çekiyor ve şu anda Türkçe dili için en doğru tahminleri yapan bir uygulama. Aldığı her güncelleme ile olumlu ilerlemeler kaydetti ve genel olarak en başarılı klavye uygulaması olmayı başardı.

7-


Google’ın popüler e-posta servisi Gmail’in hem Android uygulaması hem de altyapısı 2013 yılında önemli değişiklikler sundu. Gmail uygulaması 4.5 versiyonu ile çoklu gelen kutusu özelliğini kullanıma sundu ve kullanıcıların gereksiz e-postalarını ayırarak zaman kaybetmesini önlemeyi amaçladı. Yandan açılabilir menülü arayüzün de kullanılmaya başlandığı uygulama, geçtiğimiz günlerde otomatik yanıtlama özelliğine de kavuştu.

6-



YouTube, kart arayüzünün ve yandan açılabilir menü modasına diğer Google uygulamaları gibi ayak uydurdu. YouTube’un en önemli yeniliği ise oynatılan videoları küçültüp, izlemeye devam ederken uygulamanın menülerinde dolayşama izin vermesi idi.

5-



Google’ın 2013′te tanıttığı uygulamalar arasında şüphesiz ki en dikkat çekici olanı Hangouts’tu. Aylarca konuşuldu, istendi ve Google’ın tüm mesaj servisleri Hangouts üzerinde birleşti. Hangouts çıkışından birkaç ay sonra SMS desteği kazandı, hatta Nexus 5′te varsayılan ve tek mesajlaşma uygulaması olarak yer aldı. Hangouts oldukça güzel arayüzü ile dikkatleri üzerinde topladı. Google Cloud Messaging’in avantajlarından faydalanarak cihazlar arası bildirim senkronizasyonu, mesaj senronizasyonu gibi görevleri başarıyla yerine getirdi. Hâlâ mükemmel değil ama oldukça önemli bir adım.

4-



Google Now, geçen yıl Google Aramalar’ın bir parçası olmuş ve Google’ın kullanıcılar için verileri derlemesiyle dikkat çekmişti. Google Now bu yıl içinde de gelişimini sürdürdü, Google Aramalar da daha fazla sorguya cevap vermeye başladı. Ancak en ilginç gelişme ise Google’ın yeni ana ekranı olan Google Experience Launcher ile Google Aramalar’ın ve Google Now’ın artık ana ekranın bir parçası, hatta büyük bir çoğunluğu olmasında yaşandı. GEL ile ana ekrandayken ekrana dokunmaya gerek kalmadan sesli aramalar yapılabiliyor ve Google Now ana ekran olarak kullanılabiliyor.

3-



2013′ün en dikkat çekici modifikasyon aracı olan Xposed Framework, uygulamaların sistem üzerinden değişiklik yapmadan sistem üzerinde yeni modifikasyonlar tanımlıyor. Kullanıcıların ROM değiştirmesine gerek kalmadan Custom ROM’larda görünen tüm değişiklikleri Xposed Framework modülleri aracılığıyla herhangi bir Android versiyonunda ya da orijinal ROM’da kullanabiliyor. Pek çok modül desteği ve beğenilmeyen modülün tek bir dokunuşla devre dışı bırakılabiliyor olması Xposed Framework’u daha da değerli kılıyor.

2-



Android 4.2, kilit ekranı widget’ları özelliği ile yıllarca ana ekranlarda kullanılan widget’ların kilit ekranında yer almasının iyi bir fikir olduğunu düşünmüştü. Ancak kullanıcıların o anda ihtiyacı bile olmayan widget’ları görmesinin hiçbir anlamı yoktu. Android ekibinden Roman Nurik’in geliştirdiği Dashclock Widget, kilit ekranı widget’larının avantajından yararlanarak kullanıcılara anında bilgi vermeyi amaçladı. Uygulama ile ekran kilidini açmaya gerek kalmadan kimden SMS alındığı, kaçırılmış aramalar, bir sonraki takvim etkinliği, okunmamış e-postalar, hava durumu görüntülenebiliyordu. Dashclock’u daha da değerli yapan yönü, yüzlerce uygulamanın temel bildirimleri için eklentiler aracılığıyla Dashclock desteği sunmaya başlamasıydı. Dashclock, Android’in içinde varsayılan olarak bulunması gereken bir özelliği(ki bunu da Dashclock’u gördükten sonra söyleyebiliyoruz) uygulamaya dönüştürdü.

1-



Diğer sosyal ağların mobil uygulamalarını her zaman utandırmayı başaran Google+, bu yıl içinde Android uygulamasını yeniden tasarladı, web sitesine göre eksik olan özellikleri mobile taşıdı, konum paylaşımı gibi mobilin avantajından yeni lokasyon hizmeti ile Latitude’yı modernleştirdi, Google+ sayfaları arası geçişi web sitesinden de kolay bir halde uygulamaya uyarladı… Ancak Google+’yı öne çıkaran değişiklikler fotoğraflar üzerine yapılan yoğunlaştırmalarla öne çıktı.
 
  • Beğen
Tepkiler: xmustx, lepra2, yaren_dede ve 3 diğerleri


seyits

Üye
Ellerine sağlık levent.
 
bahaddin53

bahaddin53

Üye
harika paylaşım
 
cagrii_72

cagrii_72

Üye
Emeğine sağlık hocam çok güzel olmuş :oke:
 
yaren_dede

yaren_dede

Üye
:tşk:
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
DJ_KAFADAR

DJ_KAFADAR

Üye
çok büyük emek ve yararlı programlar, teşekkürler allah seni başimizdan eksik etmesin :-)
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim
 
İbrahimEsşiz44

İbrahimEsşiz44

Üye
baktım levent abinin konusu hemen daldım içeri hep si birbirinden güzel sapolasın
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tesekkür ederim ilgin için :p
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahimEsşiz44
muxo

muxo

Üye
Keşke kaynagıda verseydin kardeşim. Emeğe biraz saygı
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Keşke kaynagıda verseydin kardeşim. Emeğe biraz saygı
Mecbur değilim isteyen istediğini alır paylaşır böyle saçma işlere takılmam bende emek harcayarak yüzlerce konu açtım hiç bir zamanda reklam olsun diye kaynak gösterin emeğa saygı olayına girmedim her zaman söyledim isteyen istediğini alır paylaşır amaç paylaşım yapmak reklam değil
 
muxo

muxo

Üye
Mecbur değilim isteyen istediğini alır paylaşır böyle saçma işlere takılmam bende emek harcayarak yüzlerce konu açtım hiç bir zamanda reklam olsun diye kaynak gösterin emeğa saygı olayına girmedim her zaman söyledim isteyen istediğini alır paylaşır amaç paylaşım yapmak reklam değil
Ne demek mecbur değilim. Tamam mecbur olmayabilirsin ama en azından bunca emeği sen kendin yapmışşın gibi sahiplenemezsin. Reklam olur diye Copy-paste yaptığın konunun altına sadece alıntıdır diye yazıvermen de yeterlidir. Ama o yok bu yok. Laf diyince de mecbur değilim. Senin başka konularda emegin varsa sagolasın emek vermişsin derim. Çünkü forum ruhu bunu gerektirir. Herkes kollektif bir şekilde emek veriyorken bari biz yapmayalım
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konuyu ben kendim yazdım demedim konuyu paylaştım diye üyelerin teşekkür mesajına karşılık verdim bu bir paylaşımdır. Konu düz bir konu her halinden kopyala yapıştır olduğu belli özgün bir konu değil. Özgün konu burdaki gibi olur Symbian^3 için Uygulama tavsiyeleri ve Hızlı sistem (Güncellendi 11 Eylül 2013) - MaxiCep Artı sen hera ne kadar beni tanımayıp konu içeriğinden faydalanmak yerine ön yargılı olarak burda yazıyor olsanda beni bilen beni takip eden üyeler beni bilir. Benim gözümde forum anlayışı karşılık beklemeden paylaşmayı gerektirir. Konu bir şekilde ilgimi çekmiş almışım faydası dokunur diyerek paylaşmışım Konuyu açan sen ol veya olma konu sahibi konusunun başka sitelerde paylaşıldığını gördükçe gurur duymalı kalkıpta ön yargılı şekilde saygı bahanesine sığınarak reklam olayına girmemeli. Niyetin fayda sağlamaksa içeriğine bak faydanı al geç nedir yani kalkıpta burda alıntı çalıntı olayına girmek oraya takılmak bizde yüzlerce konu paylaştık isim yapmak nam duyurmak çok mu önemli bir Allah razı olsundan. Bu mudur yani. Benim görüşüm her zaman budur bu olacak. Daha önce senin gibi içerikten çok reklam olayına önem verenlerde karşılaştım onlarada aynı cevabımı verdim. Ben istediğim içeriği alır paylaşırım isteyende istediği içeri alır paylaşır adını yazar yazmaz kendileri bilir ben hiç bir zaman önemsemedim. O yüzden sabaha kadar burda tartışsak boşuna.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahimEsşiz44
İbrahimEsşiz44

İbrahimEsşiz44

Üye
Konuyu ben kendim yazdım demedim konuyu paylaştım diye üyelerin teşekkür mesajına karşılık verdim bu bir paylaşımdır. Konu düz bir konu her halinden kopyala yapıştır olduğu belli özgün bir konu değil. Özgün konu burdaki gibi olur Symbian^3 için Uygulama tavsiyeleri ve Hızlı sistem (Güncellendi 11 Eylül 2013) - MaxiCep Artı sen hera ne kadar beni tanımayıp konu içeriğinden faydalanmak yerine ön yargılı olarak burda yazıyor olsanda beni bilen beni takip eden üyeler beni bilir. Benim gözümde forum anlayışı karşılık beklemeden paylaşmayı gerektirir. Konu bir şekilde ilgimi çekmiş almışım faydası dokunur diyerek paylaşmışım Konuyu açan sen ol veya olma konu sahibi konusunun başka sitelerde paylaşıldığını gördükçe gurur duymalı kalkıpta ön yargılı şekilde saygı bahanesine sığınarak reklam olayına girmemeli. Niyetin fayda sağlamaksa içeriğine bak faydanı al geç nedir yani kalkıpta burda alıntı çalıntı olayına girmek oraya takılmak bizde yüzlerce konu paylaştık isim yapmak nam duyurmak çok mu önemli bir Allah razı olsundan. Bu mudur yani. Benim görüşüm her zaman budur bu olacak. Daha önce senin gibi içerikten çok reklam olayına önem verenlerde karşılaştım onlarada aynı cevabımı verdim. Ben istediğim içeriği alır paylaşırım isteyende istediği içeri alır paylaşır adını yazar yazmaz kendileri bilir ben hiç bir zaman önemsemedim. O yüzden sabaha kadar burda tartışsak boşuna.
tamam levent abi sakin ol :(
 


Üst Alt