En fazla mahkum Türkiye'de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
En fazla mahkum Türkiye'de

Türkiye'de suç oranı ve hükümlü sayısı arttıkça artıyor... Türkiye, tutuklu ve hükümlü sayısı ile Avrupa'da ilk sıraya oturdu.
2005-2007 yılları arasında Türkiye’de hükümlü sayısının ciddi oranda artması dikkat çekti. Avrupa'da 2007 yılında sayıca en fazla mahkûma sahip ülkenin Türkiye olduğu açıklandı. Ancak nüfusa oranlı hesaplama yapıldığında Türkiye Avrupa’da 19'uncu.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yaklaşık 600 milyonluk Avrupa bloğunun tutuklu ve hükümlü sayısı 700 bini aşarken, 300 milyon nüfuslu ABD'de bu sayının 2 milyon 300 binin üzerinde olması dikkat çekiyor.

2005’te yedinciydi, 2007’de ilk sırada

Avrupa İstatistik Dairesi Eurostat, Avrupa ülkelerinde tutuklu ve hükümlü sayısı hakkında 2005, 2006 ve 2007 yılı istatistiklerini bugün yayımladı.

Veriler, 2007 yılında Avrupa'da sayıca en fazla tutuklu ve hükümlünün bulunduğu ülkenin Türkiye olduğunu gösteriyor. Eurostat 2007 yılında Türkiye'de 90 bin 730 tutuklu ve hükümlünün olduğunu belirtiyor. 2007 yılında bu sıralamada Türkiye'yi Polonya (90 bin 200), İngiltere (79 bin 730) ve Almanya (73 bin 320) izlediler.

Türkiye 2006 yılında ise 70 bin 520 tutukluyla Polonya (87 bin 670), İngiltere (79 bin 90) ve Almanya'nın (77 bin 170) ardından dördüncü sırada bulunuyordu. Eurostat'a göre Türkiye 2005 yılında da 55 bin 970 tutukluyla Avrupa genelinde 7'inci sıradaydı.

Nüfus oranında en fazla suçlu Estonya’da

Nüfusa orantılı hesaplama yapıldığında ise 2005-2007 döneminde Avrupa'da en fazla tutuklu ve hükümlüye sahip ülkelerin Estonya (100 bin kişiye 302 tutuklu), Letonya (293), Litvanya (232), Polonya (228) ve çek Cumhuriyeti (185) olduğu görülüyor. Türkiye, her 100 bin kişi için 102 tutukluyla Avrupa'da 19'uncu sırada.

Aynı dönemde en az tutuklu ve hükümlüye sahip Avrupa ülkeleri ise Slovenya (100 bin kişiye 60 tutuklu), Finlandiya (68), Danimarka (71), İrlanda (75) ve İsveç (77) olarak kaydedildi.

Avrupa ile kıyaslama açısından ABD'deki rakamları da açıklayan Eurostat, bu ülkede 2005-2007 döneminde 100 bin kişiye 758 tutuklu ve hükümlünün düştüğünü hatırlatıyor. Eurostat 300 milyon nüfusa sahip ABD'de 2007 yılındaki tutuklu sayısını 2 milyon 375 bin 620 olarak belirtiyor.

• Beğen
Tepkiler: hltdesign

alperen1313

alperen1313

Üye
ıslah olmöuyorlarki...çıkıp çıkıp yeniden suç işleyip giriyorlar...

hltdesign

hltdesign

Üye
akıllanmaz bunlar

alperen1313

alperen1313

Üye
bana kalırsa cezalar ağırlaştırılmalı . makul ölçülerde

hltdesign

hltdesign

Üye
olabilir

alperen1313

alperen1313

Üye
yapamıyorlar nedense ?

Odysseus

Odysseus

Üye
Akıllanmak yerine hapishanelerde yangın çıkarıp isyan edenler var. Şartları zor olabilir ama oraya girmeden önce düşünmek lazım bunu. Namus cinayeti işleyenleri katmıyorum bu sınıfa çünkü o durumlarda insanların vereceği tepkiler değişebilir. Ancak uyuşturucudan, terörden, kaçakçılıktan, hırsızlıktan ve benzeri adi suçlardan hapis yatanlara oradan çıkmak nasip olmasın...

alperen1313

alperen1313

Üye
Akıllanmak yerine hapishanelerde yangın çıkarıp isyan edenler var. Şartları zor olabilir ama oraya girmeden önce düşünmek lazım bunu. Namus cinayeti işleyenleri katmıyorum bu sınıfa çünkü o durumlarda insanların vereceği tepkiler değişebilir. Ancak uyuşturucudan, terörden, kaçakçılıktan, hırsızlıktan ve benzeri adi suçlardan hapis yatanlara oradan çıkmak nasip olmasın...

selamlar adem kardeşim
yazının son kısmına katılmamak elde değil
haklısın

arslansem

arslansem

Üye
Kanunlar yeterli değil Türkiye de.Bi adam hırsızlık yapıyor yaşı 18 i geçmemişse bi iki ay yatar çıkarım diyor.Adamın umrunda değil ki..Caydırıcı cezalar yok.Sonuç böylelikle normal oluyor ;)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle namus cinayeti adi hırsızlıktan daha ağır cezalandırılmalı ve hiç prim verilmemelidir bence. Namus kisvesine sığınan insanları affettikçe kanunlar, ülke daha vahşi bir yer haline gelmekte.

İkinci olarak yasalarca tespit edilen suç çeşitlerine ve bunlara ilişkin verilen "cezalara" bakarsak Avrupa'daki en ağır cezalar bizde diyebiliriz.
Bu nedenle cezaların ağırlaştırılması görüşüne de katılmıyorum. Zaten yeteri kadar ağır.
Sorun bu ağır cezaları yanlış uygulamaktan kaynaklanıyor.
Adam x yıl ceza alıyor. Cezaevlerinin ve buna ilişkin infaz sistemimizdeki eksikliklerin nedeniyle adam x-7 yılda salıveriliyor.
Suçluyu "verdiğiniz ceza bitmeden önce salmak" içindeki mantık değerlendirildiğinde yerindedir. Ancak biz suçlunun ıslah olup olmadığına değil, cezaevi kontenjanının dolup dolmadığına göre belirlediğimiz için kimin kaç yıl yatacağını, sorunların ardı arkası kesilmiyor. Halk yasalardan memnun kalmıyor.
Halbuki sorun yasada değil fiili infaz uygulamalarında.

Bunların ötesindeki sorun ise eğitimsizlik.
Suç oranını suçlulara vereceğiniz cezanın ağırlık frekansıyla düşüremezsiniz. Geleceğin suçlularını suç işlemeden ıslah ederek düşürebilirsiniz.
Birisi düğünündeki havyarı Rusya'nın en özel bölgesinden seçip parasını devlet ödeneklerinden karşılarken birisi köyünde su yolu olmadığı için ormanda gideriyor ise ihtiyaçlarını, suç oranı için en son suçlanacak olan, yasalarıdır bu memleketin.

alperen1313

alperen1313

Üye
aynen katılıyorum ama ısrarla değiştirmiyorlar ..

arslansem

arslansem

Üye
Kesinlikle katılıyorum buna ilk sırada bu geliyor.Cahillik başa bela.İnsanlar eğitimli olsa kimsenin namusuna canına malına göz dikmez ;)

alperen1313

alperen1313

Üye
Öncelikle namus cinayeti adi hırsızlıktan daha ağır cezalandırılmalı ve hiç prim verilmemelidir bence. Namus kisvesine sığınan insanları affettikçe kanunlar, ülke daha vahşi bir yer haline gelmekte.

İkinci olarak yasalarca tespit edilen suç çeşitlerine ve bunlara ilişkin verilen "cezalara" bakarsak Avrupa'daki en ağır cezalar bizde diyebiliriz.
Bu nedenle cezaların ağırlaştırılması görüşüne de katılmıyorum. Zaten yeteri kadar ağır.
Adam x yıl ceza alıyor. Cezaevlerinin ve buna ilişkin infaz sistemimizdeki eksikliklerin nedeniyle adam x-7 yılda salıveriliyor.
Suçluyu "verdiğiniz ceza bitmeden önce salmak" içindeki mantık değerlendirildiğinde yerindedir. Ancak biz suçlunun ıslah olup olmadığına değil, cezaevi kontenjanının dolup dolmadığına göre belirlediğimiz için kimin kaç yıl yatacağını, sorunların ardı arkası kesilmiyor. Halk yasalardan memnun kalmıyor.

Suç oranını suçlulara vereceğiniz cezanın ağırlık frekansıyla düşüremezsiniz. Geleceğin suçlularını suç işlemeden ıslah ederek düşürebilirsiniz.
Birisi düğünündeki havyarı Rusya'nın en özel bölgesinden seçip parasını devlet ödeneklerinden karşılarken birisi köyünde su yolu olmadığı için ormanda gideriyor ise ihtiyaçlarını, suç oranı için en son suçlanacak olan, yasalarıdır bu memleketin.

yazdıklarınıza katılamamak elde değil..ancak değişen cmk da bazı suçlar ağırlaştırılırken bazıları ,ise ağırlaştırılmadan öte farklı tarrzlara itildi avrupalaşma yolunda..
belkide sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi ağır cezalar sadece cezaevi kontenjanına bakılıyordur...düzeltsinler o zaman...bu memleketin başına yıllardır her görüşten insan geldi..sonuç yine aynı...

eğitim diyorsunuz doğrdur..katılırım...
o zamanda demokrasi ve eşiştlik istiyoruz diyerek sokaklarda dolaşan slogan atan belkide ölüme giden onca insan oldu bu vatan da .... onlar gitti onları sokakalara dökenlere ne oldu?? işte sofralarında havyar yemekteler!!!

eğer rahmetli ATATÜRK vefat etmemiş olsaydı en büyük projelerinden biri de ,günümüz TÜRKİYE s,indeki sorunları önceden gördüğünden dolayı özellikle doğu bölgesine okullar yaptırmaktı...Ama PAŞAM vefat etti...sonra gelen....ler...bitirdi...bu günlerin zemini hazırlandı taaa PAŞAM öldükten sonra gelenler tarafınca...

buyrun hadi TÜRK toplumuna eğitimi verin... neyle vereceksiniz...insanlarımızın gözler,i kapandı..tv de ne görüyorlarsa onları yapan bir halae gelindi...
dizide polat var dışarıda da aynı...

okul eğitim sistemi çökmüş durumda...ne öğreniyorlar??
boş...
eğitim diyorsak eğer..koca koca genç arkadaşlarımızın okudukları üniversitelere bakalım!!!
bir kişinin olgunlaşmada ilk etabı lise dir..
sonra branşlaşmada üniversite gelir..
ama bakınız...üniversitelere..sol sağ terör dinci açık kapalı....kürt türk ...alevi sünni...
ne oluyor...siz okumanıoza vatanı yükseltmenize bakın....
eğitim illaki ormanda ihtiyacını gidermek ZORUNDA KALAN yada BIRAKILAN halkımıza değil...
baştan aşağıya herkese verilmesi gereken bir sistemler bütünü olmalıdır..
saygılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle yanlış yerinden tutmamak lazım, onu belirteyim! Ormanda ihtiyacını gideren insanları aşağılamadım. Adaletsizliğe çarpıcı bir vurgu yapmak adına teşbih yaptım. Hata olmaz...
Bunu anti parantez belirteyim de konu öyle devam etsin...

turkordu

turkordu

Üye

Çok güzel yazmışsın.Dediğin gibi sonuçta bu suçların işlenmesindeki en önemli sorun eğitimsizlik..

Doğan

Üye
    Konu Sahibi

Ata abi süper yazmıssın ya valla aynen katılıyorum yazdıklarına..

alperen1313

alperen1313

Üye
Öncelikle yanlış yerinden tutmamak lazım, onu belirteyim! Ormanda ihtiyacını gideren insanları aşağılamadım. Adaletsizliğe çarpıcı bir vurgu yapmak adına teşbih yaptım. Hata olmaz...
Bunu anti parantez belirteyim de konu öyle devam etsin...

selamlar
değerli kardeşim ben diğer bölgelerde bu durumda olan vatandaşlarımızı aşağıladınızı ima etmedim...
Adaletsizlikti benimde amacım sizin yazdığınız gibi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt