En Acayip Takıntılar * Belki Sizde de Vardır *

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
En Acayip Takıntılar * Belki Sizde de Vardır *
İstemdışı olarak gerçekleşen bu takıntılar hiçte alışık olmadıgımız türden araştırmalara göre her şeyi harita gibi gören birden fazla evlilik teklifi yapan ve kelimeleri tekrar etme gibi takıntılar şaşırtıyor… işte o takıntılar…

1) ‘Cartacoethes’ (Harita takıntısı)
İnsanların baktıkları her yerde harita görme takıntısı olarak açıklanır. Hatta bu takıntı bazen sınırları aşıp yiyeceklerin bile harita şeklinde görmelerine neden olabiliyor.

2) Gamomani ( Evlilik takıntısı)
Hiç aynı anda birkaç kişiye evlilk teklifi yapan biriyle karşılaştınız mı? Gamomani takıntısı olan kişiler aynı anda birden fazla kişiye evlilk teklifinde bulunuyor. Psikolojik bir rahatsızlık olarak görülen bu takıntı istem dışı gelişiyor.

3) Onomatomani ( Kelime tekrar etme takıntısı)
Bu kişinin çeşitli kelimelere karşı olan takıntısıdır ve beyninde aynı kelimeyi defalarca tekrarlamasına neden olur. Bu nedenle kişi konuşurken de aynı kelimeye saplanır kalır.

4) Klinomani (Yataktan çıkmama takıntısı)
Kış soğuğunda yatakta biraz daha fazla kalma isteğiniz hiç de garip değildir. Fakat bu uyku takıntısı kimi zaman sizleri karlı ve yağmurlu günler boyunca yatakta tutmaya neden olabilir. Bu nedenle psikolojik olarak da kişiyi depresyona sürükleyebilir.

5) Demonomania (Kötü ruhların bedeni istila etmesi düşüncesi)
Kişilerin bu tür insanların varlığından haberdar olması kendilerinin de kötü ruhlar tarafından istila edildiklerini düşündürtebilir. Bu konuyu işleyen çok fazla film izlemek böyle bir saplantı yaratabilir.

6) Enosimania (Günahkar olduğuna inanma takıntısı)
İnsana sürekli günah işlediğini düşündürten bu saplantı zamanla nefes darlığı terleme kalpte ritim bozukluluğu gibi sağlık bozukluklarına da neden olabilir.

7) Trikotilomani (Saç çekme takıntısı)
Bu saplantı aslında kişide kontrol bozukluğu nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Kişinin vücudundaki kılları ve tüyleri devamlı kopararak kendine zarar vermesine neden olur.

8.Ablutomani (Yıkanma takıntısı)
Hiç devamlı ellerini yıkayan insanları farkettiniz mi? Elbete ki tuvaletten çıktıktan hemen sonra elleri yıkamakta hiç bir sakınca yok fakat ya kişi herhangi bir nesneyi tuttuktan sonra bile ellerini yıkamak istiyorsa? Bu saplantının kişinin geçirdiği rusal bunalımdan sonra ortaya çıkması ise olağandır.

9) Abuloma ( Kararsızlık takıntısı)
Elbette ki hepimiz çeşitli kararları alırken zorlanırız. Peki ya en ufak kararı alırken bile ikilemdeysek? İşte o zaman bu bir rahatsızlıktır. Takıntı haline geldiyse de işler iyice sarpa sarabilir!

10) Doromani (Hediye takıntısı)
Hepimiz hediye almayı severiz ne de olsa hediyeyi verdiğimiz insanı mutlu ediyoruz. Fakat bu güzel alışkanlık bile bazen takıntıya dönüşüp hayatımız mahvediyor olabilir. Bu takıntıya sahip kişiler vaktinin çoğunu hediye arayarak geçirir.

BlackNinja03

BlackNinja03

Üye
Yok :) Bende

handci04

handci04

Üye
bende
çizgilere basmadan yürüme
bir kelimeyi çok fazla tekrar edince anlamsız gelmesi
yaptığım işlerden emin olamama (evin kapısını kilitledim mi diye gün boyu düşünüyorum)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bende Klinomani var biraz

Corrupt

Corrupt

Üye
Bende abuloma var.
Bu mesajı yazsam mı yazmasam mı diye bile uzun uzun düşündüm :D

codblackops2

codblackops2

Üye
klinomani kesin var bende :ehe

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Google earth dan evimi bulma takıntım var :)

tempestshine

tempestshine

Üye
8.Ablutomani (Yıkanma takıntısı)
Hiç devamlı ellerini yıkayan insanları farkettiniz mi? Elbete ki tuvaletten çıktıktan hemen sonra elleri yıkamakta hiç bir sakınca yok fakat ya kişi herhangi bir nesneyi tuttuktan sonra bile ellerini yıkamak istiyorsa? Bu saplantının kişinin geçirdiği rusal bunalımdan sonra ortaya çıkması ise olağandır.

bu biraz var.

Superfan

Superfan

Üye
Ablutomani

anılbaran

anılbaran

Üye
vay canına

TheMadness

TheMadness

Üye
Yıkanma takıntısı var. Çok temizimdir :D

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Hediye takıntısı çok kötü almazsam çok kötü olacak hissi veriyor bana :zzz:

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
bende hiçbiri yok :)

CABBAR

CABBAR

Üye
Bende bunların Hiçbirisi yok :) Ama bi ara duyduğum, okuduğum her kelimeyi, cümleyi tersten okuma gibi bi takıntım vardı. Bi de plaka okuma gibi bir takıntım var her gördüğüm araçtaki plakayı okurum :) :) :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kendi kendime konusma takintim var sanirim. Malum biraz gevezeyim, yanimda kimse de olmayinca is mecburen basa dusuyor :D icimden konusuyorum elbette :dry: Ama bazen komik bir espri yapinca cevremden endiseli bakislar alabiliyorum :D

• Beğen
Tepkiler: klongs
sek00

sek00

Üye
bende de garip bir takıntı var. Mesela olmuş bir olayı tekrar hatırladığımda ordaki yaptığım hareketleri tekrar yaparım. Sadece olmuş olaylarda değil düşündüğüm çoğu şeyde mimiklerime hakim olamam. Dışarıdan biri baksana deli zanneder. Garip bir takıntı değil mi? :)

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
3 4 9 bende oluyor

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
bende simetri hastalığı var ileri derecede

Adilx05

Adilx05

Üye
Allahtan Hiçbiri Yok :kop:

BlackNinja03

BlackNinja03

Üye
Kendi kendime konusma takintim var sanirim. Malum biraz gevezeyim, yanimda kimse de olmayinca is mecburen basa dusuyor :D icimden konusuyorum elbette :dry: Ama bazen komik bir espri yapinca cevremden endiseli bakislar alabiliyorum :D

Bişi düşünürken bende dışımdan kendi kendime şöyle yapsam diye konuşuyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt