Emre Belezoğlu açıklama yaptı : "Irkçı biri değilim"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Emre Belezoğlu açıklama yaptı : "Irkçı biri değilim"



Zokora tarafından ırkçı hakaretle suçlanan Emre kendini savundu. "Zokora 'f... s... negro' dediğimi iddia etti ama bunu asla kabul etmiyorum. Ben ona aslında 'f... prick' dedim" diyen Emre, hatalar yapan biri olsa da asla ırkçı biri olmadığını dile getirdi


Zokora ile yaşadığı olay sonrası ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, takım arkadaşı Yobo ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Newcastle'de oynadığı dönemde Everton'da forma giyen Yobo ile maçta tartışan ve bu tartışma sonrası ırkçı söylemde bulunmakla suçlanan ama aklanan Emre, ırkçı biri olmadığını söyledi.


"Hiç de beklemediğim olaylar yüzünden karşınıza çıkmak zorunda kaldım. Bu iddia karşısında ırkçlılıkla alakalı birkaç şöy söyleyeyim. Birincisi; ırkçılık bizim kültürümüzde, özümüzde olmayan, ailelerimizden görmediğimiz bir duygudur" diyen Emre, İngiltere'de yaşadığı olayı hatırlattı. Yobo ile yaşadıkları olayda Türkçe küfrettiğini, ancak ettiği Türkçe küfrün İngilizce bir ırkçı küfüre benzetildiğini ve bu nedenle olayın büyüdüğünü belirten Emre, soruşturma sonrası Yobo ve diğer isimlerle el sıkıştıklarını vurguladı."Irkçılık sosyal değil kişisel bir duygudur" diyen Emre, sözlerini "İnsanın içinde varsa vardır. Eğer kalbimde en ufak bir ırkçı duygu varsa allah bu kalbimi yerinden çıkarsın!" diye sürdürdü.

Emre, Zokora ile yaşadıkları tartışma içinse "Halil'e yaptığım faul sonrası karşılıklı bazı kötü konuşmalarımız oldu. Ama 3-4 dakika sonra karşılıklı özür diledik. Maç bitiminde de birbirimize sardılıp başarılar diledik. Maçtan sonra Zokora'nın açıklamalarını duyduğumda çok üzüldüm ve şaşırdım." diye söze girdi.

Emre, Lig TV'ye yaptığı açıklamar için de "Arabada giderken LigTV'ye bağlandım, söylenenleri de çok iyi duyamıyordum. Benimle ilgili bazı suçlamalar vardı, bazı şeyleri kabul ettim. Ama bu sabah görüntüleri izlediğimde ortaya çıkan bir gerçek var. Onun bir yaklaşımı var. Zokora, benim ona 'f... shit negro' dediğimi iddia etti. Ben böyle bir şey demedimk. Ben ona 'F... prick' dedim. Bu, İngiltere'de öğrendiğim bir şeydi. O benim kutsallarıma küfreatti. Maçta özür dilemişken karşılıklı olarak sonra çıkıp bunları söylemesini anlayamıyorum. Ama onun üzüntüsünü de anlıyorum, ırkçı bir laf söylediğimi sandı, bu konuda ben de hassasım. Yobo burada, ben ırçı olduğum konusunda takım arkadaşlarıma en ufak bir şey hissettirdiysem bunu sizinle paylaşsın" açıklamasında bulundu.

YOBO: "EMRE SAVAŞÇI BİRİ AMA IRKÇI DEĞİL"
Emre ile birlikte basın toplantısına katılan Yobo ise şunları söyledi: "Emre benim çok iyi bir arkadaşım. Zokora da benim arkadaşım. İkisinin arasında bu olayın geçmesi çok kötü benim adıma. Ben Türkiye'ye geldiğimden bu yana ırkçılıkla ilgili bir olay görmedim. Emre ile İngiltere'de aramızda geçen olayı anlatayım. İkimiz de takımımız için elimizden geleni yapıyorduk ve saha içinde birbirimize bir takım sözler söyledik. Ama olay tamamen çözüldü. O olaydan sonra ben Emre'nin ırkçı bir insan olduğu fikrine kapılsam Türkiye'ye gelmezdim. 18 aydır buradayım, Emre hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmeyen büyük bir savaşçı ama asla ırkçı biri değil. Antrenmanda biz zaman zaman karşılıklı takımlarda oynuyoruz ve takımımızın başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Yüksek tansiyonlu durumlarda birbirimize bazı kelimeler kullanabiliyoruz. Kimse takımının kaybetmesini istemez. Biz zaten rutin olarak idmanlarda bile bir takım kelimeleri kullanıyoruz. Ayrı bir parantez açmak gerekirse, ailece görüştüğüm, eşlerimizin, çöcuklarımızın arkadaş olduğu çok sevdiğim bir arkadaşımdır Emre... Maçın içinde herşey olabilir. Karşıda da kazanmak isteyen bir takım var, arada bir takım tartışmalar olabilir ama sahada olan sahada kalır. Maçın sonunda çok net hatırlıyorum, Emre ile Zokora birbirine sarıldı ve başarılar diledi. Sahada olan sahada kalır. Emre'nin benimle yaşadığı olay gündeme getiriliyor ama ben Emre'nin kesinlikle ırkçı biri olmadığını düşünüyorum."

EMRE: "İNSANLAR OLAYA VİCDANLA YAKLAŞSIN"
Daha sonra yeniden söz alan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki gerginliğe de atıfta bulunarak "İki kulübün arası zaten gergin daha da gerilmesini istemiyorum. Ortada bir gerçek var, ben ırkçı biri değilim. Bunu söylemek zorunda kalıyorum... Hatalarım olmuştur ama ben her zaman inançlarımla yaşadım." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile de konuştuğunu belirten Milli futbolcu, "O da bana bu olayın büyümesinden duyduğu rahatsızlığı iletti. Kendisine de teşekkür ederim." dedi.

Kamuoyuna da çağrıda bulunan Emre "Ben herkesten olaya vicdanla yaklaşmasını rica ediyorum. Yoksa ben olayım, Zokora olsun medya için güzel malzemeyiz" diye konuştu.
 


ssercan

Üye
P harfini ağzını kapatmadan söyleyen tek insan olan Emreyi kutluyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Sefer
'Sefer

'Sefer

Üye
küçükken arkadaşlarla şakalaşırken laf söylerdik sonra ben yapmadım ağzım yaptı derdik emrenin ki de bu hesap
 
Eykul

Eykul

Üye
Irkci mi bilmem ama fenerbahce gibi bir takimda ise olmamasi daha iyi... Yabanci dolu
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Kaç yaşına geldi hala örnek bir hareketi yok
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
negroyu kim söyledi peki videoda herşey ortaya çıkıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Sefer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
444
DiaBLoS
jojo_va
Cevap
4
Görüntüleme
534
jojo_va
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
506
RomeusTR


Üst Alt