qarzulocne
Üye
Elma Dilim Patetes (kendi tarifim)
Merhaba arkadaşlar sizlere kendi tarifim elma dilim patates yapmayı öğreteceğim.
İlk başta malzemeler;
malzemelerimiz bu kadar.
Şimdi patateslerimizi güzelce yıkıyoruz.
Daha sonra patateslerimizi kabuklarıyla beraber kaynatıyoruz (bi cimcik tuz atın).
Fokurdamaya başladıktan 6 7 dk sonra ocagın üstünden alıyoruz.
Neredeyse haşlanmış vazıyetteki patateslerimizi elma şeklinde dilimliyoruz.
Sonrasında yağ karışımımızı bir güzel kızdırıp patatesleri nar gibi kızartıyoruz.
Kızarmış patatesleri dikkatlice ocağın üstünden tabağımıza nakit ettikten sonra üzerine tako baharatımızı serpiyoruz. Dışı çıtır içi pamuk gibi elma dilim patateslerimiz hazır.
AFİYET OLSUN
Not: ıııy zeytin yağında patates mi kızarır diyen arkadaşlar. neredeyse haşlanmış vaziyetteki patateslerimiz zerre yağ çekmez rahat olun.
FOTOLAR ACELEYE GELDİ O YÜZDEN KALİTESİZLER KUSURA BAKMAYIN.
İlk başta malzemeler;
- Sarı taze patates
- 1 su bardağı karışım sıvı yağ (%85 sızma zeytin , %15 ay çiçek)
- Tako baharatı (yoksa kekik, karabiber, tuz)
malzemelerimiz bu kadar.
Şimdi patateslerimizi güzelce yıkıyoruz.
Daha sonra patateslerimizi kabuklarıyla beraber kaynatıyoruz (bi cimcik tuz atın).
Fokurdamaya başladıktan 6 7 dk sonra ocagın üstünden alıyoruz.
Neredeyse haşlanmış vazıyetteki patateslerimizi elma şeklinde dilimliyoruz.
Sonrasında yağ karışımımızı bir güzel kızdırıp patatesleri nar gibi kızartıyoruz.
Kızarmış patatesleri dikkatlice ocağın üstünden tabağımıza nakit ettikten sonra üzerine tako baharatımızı serpiyoruz. Dışı çıtır içi pamuk gibi elma dilim patateslerimiz hazır.
AFİYET OLSUN
Not: ıııy zeytin yağında patates mi kızarır diyen arkadaşlar. neredeyse haşlanmış vaziyetteki patateslerimiz zerre yağ çekmez rahat olun.
FOTOLAR ACELEYE GELDİ O YÜZDEN KALİTESİZLER KUSURA BAKMAYIN.