Elinizde Yarım Saat Boyunca Ateş Topu Tutun Görmeyen Kalmasın :)
Alev alev yanmakta ola ateş topunu avucunuzda, elinizde, parmaklarınızın arasında tutmak isterminiz.Eliniz ateşi tutarak bir gösteri yapmak isterseniz işte size güzel bir deney. Öğrenciler için güzel bir Fen Teknoloji dersi deneyi belkide havalı bir gösteri, avucumda ateşi tutuyorum gibi. İzleyeceğiniz videoda gösterilen kimyasallar ile değişik maddelerin verdiği ısı enerjisinin zayıflığından faydalanarak yapacağınız güzel bir deney ve gösterisi. İlginç bir gösteri olmazmı.?
Nasıl Yapılir? *
%100 Pamuk Bir Kumaşı Katlayarak O Şekline Getiriyoruz Sonra Yine Pamuk Olan Bir İp İle Dikip Sarmalıyoruz Topumuz Hazır Üstüne İster Kolonya İster Çakmak Gazı (Ben Çok Denedim Çakmak Gazı Çok Sıcak Oluyo Ama Roson Gazı Bulursanız Olur) Döküyoruz Ve Ateşleniyor (Kolonya Tavsiye Edilir)
Malzemeler;
5 Metre İpek İp
Zippo Yağı Veya Kolonya
%100 Pamuk Bir Kumaş
var ben başka sen başka sen hem çalışıp hem izmi sürüyon gözetlememi yapıyon olaylara ilk senmi gidiyon müdürlerin seni gecenin köründe arıyomu ? eve sabah 4-5 geldiğin oluyomu bilgisayar varken sırf yerinde kalamıyosun diye cepten girende sen değilsin eeee bak ne çok farkımız varmış
tamam kolonya ısı vermez dogrudur.ben elime kolonya döker yakardım bişey olmazdı.Amaa bu deneyde iş degişiyor.Pamuk kumaş yanarsa ne olacak ?kişinin eli yanacak.Ben denemeyecegim kalsın