Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Elektronik işinden anlayan varsa bakabilir mi
Sponsorlu Bağlantılar
messevim
Üye
Konu Sahibi
Elektronik işinden anlayan varsa bakabilir mi
Merhaba. Elimde ısı ve nem ölçer aleti var. Ama yeni farkettim ki mevcut hava ısısını göstermiyor.
İçini açtım, acaba hangi parça termometre görevi görüyor, bakıp yorumlayabilir misiniz?
Aklıma bir şey gelmiyor. Sak kurutma makinesi ile bir 5 dakika üstüne ısı vur. Değerler değişecek mi bak.
DarkredBlue61
Üye
O Kristal Onunla İşin Yok.Sanki Ekranda Sorun Var Gibi Elinle Ekranı Bastırdıgında Filan Düzelmiyor Değil Mi? En Üstteki Sensörlerden Birisi Büyük İhtimalle Siyah Nem İçin Olabilir
O Kristal Onunla İşin Yok.Sanki Ekranda Sorun Var Gibi Elinle Ekranı Bastırdıgında Filan Düzelmiyor Değil Mi? En Üstteki Sensörlerden Birisi Büyük İhtimalle Siyah Nem İçin Olabilir
Ekranda sıkıntı yok hocam. Sensörler bozulmuş büyük ihtimal. Çünkü ben göstergesi'de sürekli 85 te kalıyor.
Bugün söktüm o mavi sensöre benzer şeyi lehimlerini tazeledim ama değişen birşey olmadı. Üstünde herhangi bir kod ta yazmıyor. Yoksa yenisini alır onu takardım.
Ekranda sıkıntı yok hocam. Sensörler bozulmuş büyük ihtimal. Çünkü ben göstergesi'de sürekli 85 te kalıyor.
Bugün söktüm o mavi sensöre benzer şeyi lehimlerini tazeledim ama değişen birşey olmadı. Üstünde herhangi bir kod ta yazmıyor. Yoksa yenisini alır onu takardım.
Siyah olan derece ölçen sensör (büyük ihtimal termistör), mavi olan da nem ölçerdir büyük ihtimalle. Gümüşü olana dokunmayın o kristal osilatör. Siyah olanın yanında lehimi kopmuş rezistör vardır belki, voltaj bölücü için olan rezistörün bir ayağı koptuğundan çalışmıyordur.