Elektrikten anlayan içeri:)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ortak42

ortak42

Üye
    Konu Sahibi
Elektrikten anlayan içeri:)
arkadaşlar ödevim için elektroskob yaptım.ama topuza değdireceğim çubuğu illa ipek kumaşa sürmeden bir pil yardımı ile yada bazı malzemeler ile çubuğa elektriksel yük yükleyemezmiyim..mesela van de graaff jeneratörü yapsam olurmu onu topuza değdirince yapraklar açılırmı?yada yaprakların kolayca ve iyi açılması için önerileriniz nelerdir?şimdiden teşekkürler...

polat_karaduman

polat_karaduman

Üye
Senin başlık yanlış olmuş ben 17 yıldır elektrikciyim böyle bir şeyle uğraşmadım

• Beğen
Tepkiler: ortak42 ve kraldost
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
çakmağı kır oradan elekrik ver gerçi nasıl yaptığını bilmiyorum ama dene

• Beğen
Tepkiler: ortak42
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Pil gibi şeyler olmaz statik elektrik olcak

• Beğen
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
bir tane ince kartondan silindir şeklinde 5cm uzunlugunda uygun çapta boru yap
sonra bobin telini üzerine sar iki ucunu pile bağlayıp çubugu içine koy elektron
yüklenmesi olacaktır

• Beğen
kraldost

kraldost

Üye
arkadas bencede başlık yanlış bende yıllardır elektrik ile uğraşıyorum ama senin dediğne rastlamadım

• Beğen
restmod

restmod

Üye
Bi plastik poseti sacina surt sonra hemen elektroskopun topuzuna surt anlik olarak statik elektrk gecicek

• Beğen
ortak42

ortak42

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.ama benim demek istediğim olay şu:elektroskob yaptım.elektroskobun yapraklarının açılması için yalıtkan plastik bir çubuğu ipek kumaşa veya saçımıza sürüp elektroskobun topuzuna yaklaştırmamız gerekiyor..ben plastik çubuğa öyle saçımıza veya kumaşa sürtmeden nasıl elktrik yüklerim?yani plastik çubuğa yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi bakır tel sarsam ve elktrik versem olur mu? yardımlarınıza ihtiyacım var:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
yapabilirsen Jeneratör olur

ortak42

ortak42

Üye
    Konu Sahibi
çakmağı kır oradan elekrik ver gerçi nasıl yaptığını bilmiyorum ama dene

teşekkürler arkadaşım..dediğini yaptım çakmağın içindeki (o elimize değdirip bastığımızda çarpan şey) çıkardım elektroskobun topuzuna değdirdiğim de sonuç mükemmel:) yapraklar yerinden fırlayacak neredeyse...o 40 yıllık elektrikçilerde 40 yılda çok şey öğrenmişler:)

• Beğen
Tepkiler: BrainHacker
BrainHacker

BrainHacker

Üye
Fenciler ve Onun dallarindan anlayanlar Iceri demeliydin :D Ne ugrasion sur ipek kumasa oldu bitti.

tapatalk

tapatalk

Üye
Oda birşey mi 40 yillik liseliyim boyle ödev gormedim

ortak42

ortak42

Üye
    Konu Sahibi
ödev gayet kolay ama ben zorlaştırım:)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
elektronu, elektorun akşını bilmeyen birisi nasıl elektirikten anlıyorum diye bilir :)

• Beğen
Tepkiler: BrainHacker
BrainHacker

BrainHacker

Üye
aynen :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...