Elektrikli Otomobil Meraklılarına Büyük Müjde!

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Elektrikli Otomobil Meraklılarına Büyük Müjde!
Fiyatı ne olacak acaba

Elektrikli otomobillerde devrim yaratan marka, Türkiye otomobil pazarında yerini almaya hazırlanıyor.


Otomobil dünyası aylardır bu otomobili konuşuyor. Elektrikli otomobillerin hızla yaygınlaşması sonucunda ilginin artması bu otomobillerin daha verimli üretilmesi ihtiyacını doğurdu. Tam da bu noktada devreye giren Tesla, deyim yerindeyse yer yerinden oynatacak bir otomobile imza attı.


İsim babası Nikola Tesla’nın yaptigi gibi, endustride devrim yaratan, tartışmasız dunyanın en iyi elektrikli otomobillerini Amerika’daki devasa fabrikasında üreten Tesla, tam 701 PS’lik 4 tekerlekten çekişli, 0-100 hızlanması 3.2 sn olan Model S P85d versiyonu Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Tesla’nın yetkililerinden aldığı bilgiyi aktaran Prof. Dr. Ünsal Ban, Tesla’nın iki ay içinde Türkiye pazarında yerini almaya hazırlandığını belirtti. Prof. Dr. Ünsal Ban, Elektrikli otomobil sevdalılarına müjde verirken, 500 km menzile sahip otomobilin 4 saatte hızlı şarj ve 3 saniyede 100 km hıza yükseldiğini belirtti. Ünsal konuyla ilgili yaptığı açıklamada kısaca şunları söyledi;

“Bu araçların ABD satış fiyatı ortalama 70.000$ civarında. Tesla nın resmi olarak piyasaya girmesi ile Türkiye fiyatlarında %50 düşüş olur.



Türkiye’nin ilk yerli otomobilini duyurmaya hazırlandığı bu günlerde Tesla’nın gelen bu hamle, Türkiye otomobil pazarının dünya piyasalarındaki değerini de ortaya koyması açısından oldukça önemli. Bildiğiniz üzere Türkiye biri SUV segmentinde olmak üzere 4 model olarak terli otomobil üretimi çalışmalarında sona yaklaşmış ve test filosu kurma aşamasına gelmiş durumda.

Elektrikli otomobiller, Türkiye’nin petrol bağımlılığını azaltarak cari açığa önemli ölçüde olumlu etki etmesi nedeni ile devlet politikaları ile destekleniyor.

Elektrikli Otomobil Meraklılarına Büyük Müjde! - MaxiCep
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
465
Astrosman
bydexer
Cevap
4
Görüntüleme
526
SHS
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
346
Haydar


Üst Alt