El Cezire, Cine 5 teklifini 40.5 milyon dolara çıkardı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
El Cezire, Cine 5 teklifini 40.5 milyon dolara çıkardı
TMSF’nin satışa çıkardığı Cine 5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne hafta başında 21 milyon dolarlık teklif getiren El Cezire, dün yapılan pazarlıkta bu teklifi 40.5 milyon dolara yükseltti. TMSF’de yapılan pazarlık ihalesinde El Cezire, teklifini önce 30 milyon dolara yükseltti. TMSF Satış Komisyonu’nun teklifi biraz daha yükseltmesi tavsiyesinde bulunması üzerine 35 milyon dolar teklif veren El Cezire, toplamda 6 kez artırım yaparak teklifini muhammen bedelin üzerine çıkararak 40.5 milyon dolara yükseltti.

El Cezire’nin Türk ana ortağı işadamı Vural Ak, Cine 5 ihalesine, karasal yayın hakkı bulunması nedeniyle girdiklerini söyledi. Ak, Türkiye’nin yüzde 80’ine varan bir alanda yayınlarının izlenmesini arzuladıklarını, bu nedenle karasal yayın kabiliyeti olan bir kanalla başlamak istediklerini söylerken, “El Cezire’nin Türkiye’de yayına başlaması, dünyadaki gelişmeleri birinci elden, Türk halkına sunma kabiliyetini getirecek” dedi.

Yaz aylarında yayına başlayacak

Ak, teknik olarak yayına başlamaya hazır olduklarını, ancak lisans ve altyapının onaylanması gerektiğini belirterek, “Bunun belirli bir süreci var. Türkiye’de normalde bunlar 2-4 ay arasında onaylanıyor. Biz de bu arada teknik altyapımızı yetiştirmeye ve personel ihtiyacımızı görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haziran-ağustos arasında bir dönemde yayına geçmeyi planlıyoruz” dedi. Bu ay içinde kurulan ve resmi kayıtlardaki adı “Al Jazeera Türk Yayıncılık Hizmetleri” olan yeni şirketin 300 bin lira sermayesi bulunuyor. Şirkette Vural Ak, 225 bin liralık sermayeyi temsil ediyor. Bu Ak’ın payının yüzde 75 olduğu anlamına geliyor. Şirketin dört Katarlı ortağı var. Bu ortakların isimleri, Abdulaziz Mohamed Al Horr, Wadah Aref Khanfar, Khalid Abdulla Al Mulla ve Ehab Mahmoud Rateb Al Shihabi.

Intercity’nin patronu

Geçen yıl ABD’nin George Mason Üniversitesi’nde 4 milyon dolar bağışla kurduğu ve açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Ali Vural Ak Küresel İslam Araştırmaları Merkezi”yle gündeme gelen Vural Ak, yine geçen yıl liste fiyatı 37 milyon dolar olan Bombardier Challenger 850 marka bir jet satın almasıyla da konuşulmuştu. 14 yolcu ve 3 mürettebat taşıyan lüks jet bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük özel uçaklar arasında.

2008’de Intercity’nin yüzde 45 hissesini Japon Mitsubishi Grubu’na satan Vural Ak, Intercity’nin yüzde 51 hissesini elinde bulundururken, yüzde 4’lük hisse ise IFC’ye (International Finance Corp - Dünya Bankası) ait.

Memur bir ailenin çocuğu olan Ak, Türkiye’nin ilk filo kiralama şirketi olan Intercity ile sektörün en büyük oyuncusu durumunda.
 
Atakan

Atakan

Üye
21 milyon komik bir rakamdı gerçekten, karasal hakkının olmasına rağmen Cine 5'in. TMSF satsın artık şu kanalı ..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt