Ekrandan Önemlisi De Var!

Sponsorlu Bağlantılar

RomeusTR

RomeusTR

Üye
    Konu Sahibi
Ekrandan Önemlisi De Var!
Dokunmatik ekrandan önemlisi de var!

Hepimiz dokunmatik cep - tabletlerin ekranlarına takılıp kaldık ama daha önemli bir konuyu atlıyoruz.


Dokunmatik ekranları her geçen gün daha da gelişen telefon ve tabletler 2010'ların büyük devrimi olabilir ama giderek ihtiyaçlara daha az cevap veriyorlar. Giyilebilir bilgisayarlar için dokunmatik ekranlardan çok daha pratik bir arayüze ihtiyaç var ki, o arayüzün ismi de, ses.
Google Glass veya Galaxy Gear ya da gelecekteki benzeri ürünlerin, hızlı ve pratik çalışabilmesi için insan sesini tanıması, komutları anlaması, konuşmaları hatasız şekilde metine dönüştürebilmesi gerekiyor. Aksi taktirde mobil olarak e-mail yazmak için çantamızda kocaman ekranlı tablet ve telefonlar taşımaya devam etmek zorundayız ve Google Glass ya da Galaxy Gear, pahallı birer oyuncaktan ileri gidemeyecek.
Bu durumun farkında olan Google da, ses tanıma teknolojilerine büyük yatırım yapıyor. Google'ın kıdemli mühendislerinden Scott Huffman, "artık cebimizde bir süper bilgisayar taşıyoruz ama yakında gözümüzde, kolumuzda da süper bilgisayarlar olacak. Bunları yönetmek için sese ihityacımız var" diyor.
Analistlerin yaptığı testlerde, Google'ın sesli asistan sistemi Google Now, 800 sorudan oluşan teste büyük oranda doğru cevap verebiliyor. Anak henüz %75 oranında olan doğruluk payının %90'ların üzerine çıkması gerekiyor. Google da bu amacı gerçekleştirebilmek için büyük yatırım yapıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve Silinen Üye 2502601


Invoke

Invoke

Üye
Çok doğru ama ne derece gerekli bilmiyorum, teşekkürler yazı için. =)
 
RomeusTR

RomeusTR

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim.
 
marist

marist

Üye
:hmmm Teşekkürler :)
 
sailfish

sailfish

Üye
Teşekkürler
 
BrainHacker

BrainHacker

Üye
Galaxilerde s voice var :)
 
tns25

tns25

Üye
tesekkurler :D
 
İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
:tşk:

Mario ile gönderildi.
 

Benzer Konular



Üst Alt