Ekmeğe Zam Yolda...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Ekmeğe Zam Yolda...
EKMEĞE ZAM YOLDA...

Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl un fiyatlarının yüzde 35 zamlandığını, bir çuval unun fiyatının 31 YTL'den 42 YTL'ye çıktığını ve bunun sonucunda da ekmek fiyatlarının arttığını hatırlattı.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) geçen yıl 284 bin ton buğday satışı yaptığını, bu miktarda buğdayla ofisin piyasada sübvanse görevini yerine getiremeyeceğini belirten Balcı, ''TMO'nun geçmişte olduğu gibi stoklarında en az 2-3 milyon ton buğday stoku bulundurması gerekiyor'' dedi. Buğdayda küresel ısınmadan kaynaklanan bir kısıtlılığın söz konusu olmadığını belirten Balcı, ''Hasatta bir düşüş olmamasına rağmen buğdayda aşırı bir fiyat artışı varsa, un fiyatları da artıyorsa, bazı insanların küresel ısınmanın arkasına sığınıp kazanç elde ettiklerini görüyoruz'' dedi.
Küresel ısınma bahane edilerek un fiyatlarındaki yüzde 35'lik artışın kabul edilemeyeceğini kaydeden Balcı, şöyle konuştu: ''Ekmek fiyatlarının 1 yıl içinde yüzde 60-70 artış gösterdiği zamanlar olmuştur. Bugünkü şartlara bakılacak olursa 2008'de ekmek fiyatlarında yüzde 20-25 zam söz konusudur. Bugünkü veriler zammı zorunlu kılıyor. Bu oranın daha da artmaması için TMO'nun gayret göstermesi gerekiyor.'' Fırıncı esnafının, artan girdi maliyetlerini tüketiciye yansıtmamak için gayret gösterdiğini ve bu gayretin göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatan Balcı, 2004 yılından bu yana Ankara'da ekmek fiyatlarının yüzde 33 zamlandığına dikkati çekti.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
daha ne kadar zam yapacaklar yaa
bu gidişle ekmek de alamayacak millet
osmanlıda fırıncılar zam yapmak istemiş ama padişah bırakmamış demiş bir devletin ana besininine zam yapılırsa iyi olmaz gibi bi şeyler demiş ve kendi hazinesinden ödemiş zam farkını
demek ki ne kadar önemli
bilen biri varsa bu konuyu daha iyi anlatabilir iyi olur

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Ya Hayret Bi Olay 250 Gr Ekmek 400 Lira Oldu Burda Ya Daha Ne kadar Zamlanacak:@

ouSahin

ouSahin

Üye
yakında ekmegi evde yapcak millet bu seferde una zam verirler:ss

erdi92

erdi92

Üye
Abi üretim yok ki üretim düşünce fiyatlar bizi vuruyor yakında ekmek yiyemeyeceğiz

dreamgirls

dreamgirls

Üye
e ithalat ihracattan fazla olursa olacağı budur...
devlet çiftçiyi teşvik edip, ihracatı arttıracağına, resmen bitirdi çiftçiliği. e noluyo böyle üretim yok. dışardan geliyo her şey pahalı pahalı. Atamız boşuna "köylü milletin efendisidir" dememiştir. yazık... ülkemizin her toprağı altın değerinde, her yerinde istenilen üretim yapılabilir. nese, söylencek çok şey var ama...
bu yolun sonu iyi değil, hem de hiç değil. karanlığa sürükleniyoruz, birileri buna DUR demeli..:@

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...