Eklem ağrılarına karşı en etkili çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Eklem ağrılarına karşı en etkili çözüm











En sık görülen eklem hastalığı olan kireçlenme yaşla birlikte eklemin yapısının bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkıyor. Fakat modern çağın yaşam koşulları insanların ilerleyen yaşlarda eklem hastalıkları ve kireçlenme sorunlarıyla karşılaşmasında da önemli bir rol üstleniyor.
İnsanlık var oluşunda şifayı doğada aramış kendine birçok alternatif şifa kaynağı bulmuştur. Pek çok doğal kaynak gibi sudaki şifayı da günümüze ulaştırmıştır. Ülkemizin jeotermal enerji potansiyeli bakımından zenginliği bize tarih boyunca jeotermal sağlık imkanı sunmuştur. Termaller, kaplıcalar, hamamlar bizlere sudaki şifayı getirmiştir. Bugün pek çok bölgede bulunan kaplıca ve termal sular içerdikleri farklı mineraller ve farklı ısı dereceleriyle cilt hastalıklarından metabolizma bozukluklarına, eklem hastalıklarından mide rahatsızlıklarına kadar binlerce hastalığın tedavisinde yardımcı tedavi yöntemi olarak yararlanma imkanı sunuyor.
MİNERALLERİYLE KAPLICALAR
Kaplıcalar kalsiyum, sodyum, karbondioksit ve bikarbonat ihtiva eden sulardır. Dolaşım sistemi kadın hastalıkları, solunum yolları ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelirken; tuzlu, hidrojen, bromür, sülfür, florür ve radyoaktif maddeler ihtiva eden sular, romatizma ve metabolizma bozukluklarına iyi gelmektedir. Yine romatizmal hastalıklar ile deri hastalıkları, böbrek, mide, bağırsak, solunum yolları hastalıklarına klor, sülfat ve kükürt ihtiva eden toprak kalevli sular şifa olabilmektedir.
DESTEK TEDAVİ YÖNTEMLERİ
En sık görülen eklem hastalığı olan kireçlenme yaşla birlikte eklemin yapısının bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunu olsa da modern çağın yaşam koşulları insanların ilerleyen yaşlarda eklem hastalıkları ve kireçlenme sorunlarıyla karşılamada risk oranını yükseltiyor. Fiziksel olarak ağır işlerde çalışanlar, uzun süre aynı pozisyonda çalışanlar, kilolu kişiler bu risk grubunun içinde yer alıyor. Eklemin normal yapısını zorlayan çalışma şartları uzun yıllar normal şartlar altında kusursuzca çalışabilme gücüne darbe vuruyor.
KAPLICAYI TERCİH EDİN
Kaplıcalar içerdikleri farklı mineraller ve ısı dereceleriyle farklı sorunlara çözüm getirebilmektedir. Eklem, kireçlenme ve romatizmal hastalıklarda yararlanılan kaplıcalara birkaç örnek vermek gerekirse;
KÜTAHYA KAPLICALARI:
Sodyum bikarbonatlı sudan romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler ve kas zayıflığı için yararlanılıyor.
AFYON KAPLICALARI:
70 derece su sıcaklığına sahip Afyon Sandıklı kaplıcaları kükürt, karbondioksit, bikarbonat ve alkalik maddeler ihtiva ediyor. Romatizmal hastalıklar, ağrılı sendromlar, eklemkireçlenmede etkili.
ANKARA KAPLICALARI:
Kalsiyumlu, klörürlü, sodyumlu ve karbondioksit içeriklidir. Romatizmal hastalıklar ve eklem rahatsızlıkları için.
İZMİR KAPLICALARI:
Sıcaklığı 45-140 derece arasında değişen bu kaynak sulardan yine romatizmal hastalıklar ve kireçelenmede yararlanılıyor.
DİYARBAKIR KAPLICALARI:
Klorür, sodyum, bikarbonat, bromür, hidrojen ve sülfür içeren kaynak sular romatizmal hastalıklar, eklem ağrıları için.
EN ÇOK NERELERDE OLUŞUR?
Eklemlerde kalsiyum tuzlarının birikmesi kireçlenmenin önemli bir özelliğidir. En çok kalça, omurga, diz, bel, ayak bileğinde rastlanır. Hareketsizlik hastalığın oluşumunda ve ilerlemesinde çok önemli bir etkendir. Bu sebeple yaşlı kişiler hareketsiz kalmamaya özen göstermelidir. Kaplıca tedavisi eklem ve kireçlenmeye bağlı eklem sorunu yaşayanların sıkça başvurduğu alternatif bir tedavidir. Kaplıcalar yarattıkları mineral etki, ısı etkisi, suyun kaldırma etkisi, basınç etkisi gibi özellikleriyle etki mekanizmasını oluşturmaktadır.
AKUPUNKTUR ETKİLİ YÖNTEM
Ozon sauna tedavisi, artritik/ romatizmal durumlar iskelet veya kas sistemiyle ilgili pek çok ağrılı, fonksiyon kısıtlılığı yapabilen hastalıkta uygulanmaktadır. Genel olarak medikal ozon uygulaması fizik tedavi ile beraber kombine olarak tamamlayıcı amaçla kullanılmaktadır. Diz eklemlerindeki sorunlara ozon enjeksiyonu da yapılır ancak bu oldukça yeni ve etkili bir yöntemdir. Kireçlenmenin tedavisinde, akupunktur tedavisinin kıymeti gün geçtikçe artmaktadır.
Özellikle akustik dalgalar kullanılarak uygulanan şok dalga akupunktur artroz tedavilerinde önümüze yepyeni bir kapı açmıştır. Akupunktur, eklem yerlerinde bulunan çapraz bağların ve bağ dokularının kuvvetlenmesini sağlar. Ağrı şikayetlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Geleneksel akupunktur yönteminin dışında şok akupunktur tedavisi,sorunlu bölgeleri uyaran güçlü şok dalgaların gönderdiği uyarılar neticesinde eklem hastalıkları ile ortaya çıkan ağrı ve hareket kısıtlılığı gibi sorunların çözümünde etkili bir yöntemdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: mekanik


D3N1Z

D3N1Z

Üye
ölüyorum ölüyorum sabah agrilarla uyaniyorum kendimi benjamin button gibi hisediyorum !! 21yaşında kireçlenme mi olur ya!pff!
 

mekanik

Üye
sağolasın kardeşim...
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
397
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
581
gutihaz1
x-scarface
Cevap
2
Görüntüleme
455
x-scarface
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt