Einstein'ın kuramını bir Türk çürüttü!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
Einstein'ın kuramını bir Türk çürüttü!
[SIZE=+3]Einstein'ın kuramını bir Türk çürüttü![/SIZE]



Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman'ın, Einstein'ın 'Genel Görecelik Kuramı'nı çürüten yeni teorisinin deney yoluyla kanıtlandığı iddia edildi.
Okan Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, nükleer bilimler konusunda uzman Prof. Dr. Yarman'ın, uzun süredir üzerinde çalıştığı teorisiyle Einstein'ın “Genel Görecelik Kuramı”na farklı bir yaklaşım getirdiği belirtilerek, konu üzerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile çalışan Yarman'ın tezinin, Belarus Devlet Üniversitesinde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetimindeki deneylerle doğrulandığı kaydedildi.

Deneylerin, ilk evrede “bağıl manyetik alanın” ışık hızından en az dört kat daha hızlı yayıldığını gösterdiği vurgulanan açıklamada, şu hususlara yer verildi:

“Bu sonuç ilk bakışta, Einstein'ın özel görecelik kuramıyla çelişiyor; çünkü Einstein'a göre hiçbir etkileşme ışık hızından daha hızlı oluşamaz. Oysa Yarman'ın teorisine göre, enerji alış verişi içermeyen 'bilgi', örneğin 'yer çekimi' ya da 'elektriksel etkileşme' bilgisi, ışık hızından daha hızlı yayılabiliyor. Duran cisimler ise birbirleriyle hangi uzaklıkta olurlarsa olsunlar ani olarak etkileşebiliyorlar. Bu yaklaşımın, ayrıca Einstein'ın özel görecelik kuramı ve enerji korunumu yasasından hareketle türetilen, diğer yandan çağdaş atom kuramıyla tamamen örtüşen 'püf noktası', Prof. Dr. Yarman'ın önerisi uzantısında, son olarak, Belarus Devlet Üniversitesinde, nükleer saatler zemininde gerçekleştirilen deneyle kanıtlandı.”

Açıklamada, Prof. Dr. Yarman, Prof. Dr. Arık ve Prof. Dr. Kholmetskii'nin, Okan Üniversitesinde 18 Aralıkta yapacakları basın toplantısında, dünya bilim çevrelerinin dikkatlerini üzerinde toplayan söz konusu kuramı ilk kez kamuoyuyla paylaşacakları duyuruldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: NeedLeFLuff


Delyyyy

Delyyyy

Üye
valla helal olsun ne diyelim.. eger gercekse elimizi cabuk tuıtalım da bunu bari kaptırmayalım... en basididnden yunanlıların baklavayi vs vs yi bizden alıp sahiplenmesi gibi....sinir oluyom lalelere :D
 
xkadir61

xkadir61

Üye
aslında benim aklımada gelmişti. ama ayıp olmasın dedim einstein'a :D
 
SOLIDMEMO96

SOLIDMEMO96

Üye
valla helal olsun ne diyelim.. eger gercekse elimizi cabuk tuıtalım da bunu bari kaptırmayalım... en basididnden yunanlıların baklavayi vs vs yi bizden alıp sahiplenmesi gibi....sinir oluyom lalelere :D
arkadaşa FECİ şekilde katılıyorum

:oke::yuru
 
SlashGun

SlashGun

Üye
:) Bu batılılar zaten zamanında herşeyi bizden öğrenmişlerdi .. Bizden Alıp '' Çaldıkları '' ile bize birşeyler
öğretmeye kalktılar ve kalkıyorlar .. Fakat kalkamayacaklar .. Çünkü dünya da '' TüRK '' den başka Zeki , Çalışkan , Dahi insanlar
yoktur .. Tabii '' Değerlerimize sahip çıkarsak '' .. ;)
 
turkordu

turkordu

Üye
Teşekkürler...
 
MvP22

MvP22

Üye
:yuru o doktora işte biz türklerin zekası
 
Salihyet

Salihyet

Üye
İlgimi çekmedi açıkcası, yada anlamadım diyeyim..
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Tam olarak anlamadım ama iyi bişe sanırım :)

Işık hızından daha hızlı birşey bulunmuş heralde.Ama ışık hızına bile yetişemedik daha fazlasına gerek yok be hocam :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt