Eft ile Havale arasında bir fark kalmayacak

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Eft ile Havale arasında bir fark kalmayacak
Merkez Bankası tarafından geliştirilen ve Fonların Anlık ve Sürekli Transferi kısa adıyla FAST olarak adlandırılan yeni ödeme sistemi ile farklı bankalardaki hesaplar arasında para transferi saniyeler içinde gerçekleştirebilecek.



EFT saati dönemi kapanıyor, 7/24 EFT dönemi başlıyor​

Merkez Bankası'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yeni sistem 18 Aralık 2020 tarihinde ilk denemeleri yapılacak şekilde kullanıma sunulacak. Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması hedefleniyor.

FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunulacak.

İlk etapta İş Bankası ve Akbank bu sistemi kullanmaya başlayacaklarını duyurdu. FAST'i kullanacak diğer bankalarla ilgili detay ise şimdilik belli değil.

TCMB’nin geliştirdiği Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) isimli yeni anlık ödeme sistemi 18 Aralık 2020 tarihinde pilot uygulama olarak hizmete alınacak.
 


Üst Alt