Efsanemizi andık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Efsanemizi andık


Galatasaray'ın efsanevi oyuncularından ''Taçsız Kral'' lakaplı Metin Oktay, vefatının 21. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Metin Oktay'ın Topkapı Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, İstanbul GençlikHizmetleri ve spor İl Müdürü Numan Güzey, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, yönetim kurulu üyeleri Semih Haznedaroğlu, Sedat Doğan, Ali Gürsoy, Necati Demirkol, Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve Kulüp İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, sportif koordinatör Bülent Tulun, Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Başkanı İsmail Sarıkaya ve yöneticileri, Metin Oktay'ın ablası Nermin Erşan, yeğeni Mualla Erşan ve yeğeninin oğlu Alican Erşan, futbol altyapı sporcuları ve sarı-kırmızılı taraftarlar katıldı.

Törende ayrıca Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Metin Oktay İlköğretim Okulu'ndan öğretmenleri ve velileriyle birlikte gelen öğrenciler de yer aldı. Aralarında Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı da olan öğrencilerin hepsinin arkasında ''Metin Oktay 10'' yazılı sarı-kırmızılı forma giydiği görüldü.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Metin Oktay ile tanışma şansının olmadığını belirterek, ''Ama Galatasaray sevgisinin, asaletinin milyonlara ulaştırılmasında, bize öğretilen rahmetlinin arkadaşlarıyla beraber çok büyük emeği var. Bence hem Türk sporunun hem de ülkemizin geldiği noktada rahmetli Metin Oktay ağabeyimizin 'Bizi sevenleri üzmeyelim baba' cümlesinin içindeki saygıyla örülmüş sevgiye, o sevgiyi anlamaya hepimizin çok ihtiyacı var. Hepimizin sevginin temelinde yatan saygıyı, ortak sevgiyi anlamak için bu mezarların başında biraz daha vakit geçirmesi lazım'' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak da anma törenine katılımın yüksek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''21 yıldan beri her anma töreninde bulundum. İlk yıllar hareketli oluyordu. Sonra nispeten azaldı. Giderek yeniden ivme kazandı. Bugün 21 yıldan beri yapılmış olan anma törenini en kapsamlısını, en muhteşemi yaşıyoruz. Genç futbolcular, yönetim kurulu üyeleri, iş adamları derneği üyeleri, taraftar gruplarımız burada, muhteşem bir manzara var. Hani derler ya birlik ve beraberlik Galatasaray'da. İşte bugün inşallah bunun bir tomurcuğu olur, bu da Metin ağabeyin sayesinde olur. O insanlığın, beyefendiliğin doruğunda bir insan olmuş, ondan sonra Türkiye'nin en mükemmel futbolcusu olmuştur. Bütün temennimiz rahmetlinin yaşamının gençlere ve bugünün sporcularına örnek olmasıdır.''

Konuşmaların ardından Metin Oktay'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.
 


haltie

haltie

Üye
Efsane, izlemek nasip olmadi,ALLAH mekaninı cennet eylesin
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
mekanı cennet olsun
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Allah Rahmet Eylesin...
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Böyle oyuncular unutulmaz ...
Mekanı cennet olsun ...
 
clawiss

clawiss

Üye
Allah rahmet eylesin..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt