Efendimiz'in Gençlere Tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Efendimiz'in Gençlere Tavsiyesi
bn-i Abbas ( r.a ) anlatıyor ;
-- Birgün Resulullah ın arkasında bulunuyordum . Bana .

--"" Ey genç ! Sana birkaç kelime öğreteyim : Allah ın emirlerini ve nehiylerini gözet ki Allah ta seni gözetsin . Evet Allah ı gözet ki O'nu karşında bulursun .

Dileğin varsa Allah tan dile yardım isteyecek olursan Allah tan iste . Ve bil ki bütün ümmet birleşse sana bir menfaat dokundurmaya çalışsalar ancak senin için Allah ın yazdığı bir şeyin menfaatını dokundurabilirler .

Keza . Bütün ümmet sana zarar dokundurmaya çalışsa ancak sana Allah ın senin için yazdığı zararı dokundururlar . Artık kalemler kaldırıldı . Yazılar kurudu "".
Buyurdu .

( Hadis Tirmizi den rivayet edilmiş ve sahihdir . Riyaüz-Salihin. 62.Hadis )

• Beğen
Tepkiler: mekanik, emmi, sublieutenant ve 6 diğerleri

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Sağol Anlamlı

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Dost istersen Allah yeter..başka sığınacak yer aramaya gerek yok..teşekkürler Melek..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Okurken baya bir zorluk çektim sağolasın yazı boyutu ve rengi mükemmel olmuş :ehe
Teşekkür ederim kada :oke:

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Dost istersen Allah yeter..başka sığınacak yer aramaya gerek yok..teşekkürler Melek..
Rica Ederim Abim.
Okurken baya bir zorluk çektim sağolasın yazı boyutu ve rengi mükemmel olmuş :ehe
Teşekkür ederim kada :oke:
Ben Teşekkür Ederim Kada :)

Unstable01

Unstable01

Üye
paylaşım için saol...güzelmiş

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Rica Ederim

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Teşekkür ederim Melek. :)

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Rica Ederim Mustafa :)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Teşekkürler. Güzel bilgi. Ama burada ufak bir ekleme yapayım. Malesef ki günümüzde bazı garip eşyalara ve maddelere güven duyan insanlar var, nazar boncuğu gibi. O taşın kendine hayri yok sana nasıl olsun. Bu bir örnek, korunmak için daha neler yapılıyor neler. Allah muhafaza. Tekrardan teşekkürler.

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler. Güzel bilgi. Ama burada ufak bir ekleme yapayım. Malesef ki günümüzde bazı garip eşyalara ve maddelere güven duyan insanlar var, nazar boncuğu gibi. O taşın kendine hayri yok sana nasıl olsun. Bu bir örnek, korunmak için daha neler yapılıyor neler. Allah muhafaza. Tekrardan teşekkürler.
,

Ben Teşekkür Ederim :)
Allah Razı Olsun Güzeldi..

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
teşekkürler güzel paylaşımlarda bulunuyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt