Edirnede yoğun Talep Nedeniyle şehirde 1 Ytl Kalmadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Edirnede yoğun Talep Nedeniyle şehirde 1 Ytl Kalmadı
Edirne'deki 1 YTL'ler nereye gitti?


Edirne'de 'yoğun talep nedeniyle' şehirde 1 YTL kalmadı. Şehirdeki 1YTL'ler nereye gidiyor? Neden değerinin üzerinde satılıyor? Araştırmalar komedi gibi bir olayı ortaya çıkardı.





Fransız Le Monde gazetesi, 2 Euro'ya benzeyen 1 YTL'lerin Edirne'den Avrupa'ya giden yolculara değerinin üzerinde satıldığını ve bu nedenle Edirne'de 1 YTL kalmadığını yazdı.

Fransız Le Monde gazetesi, Edirne'den Avrupa'ya giden yolculara madeni 1 YTL'lerin değerinin üzerinde fiyatla satıldığını yazdı. Gazetede yer alan haberde, 2 Euro'ya benzerliğiyle dikkat çeken 1 YTL'lerin otomatlarda kullanılabildiği vurgulanırken, yoğun talep nedeniyle Edirne'de 1 YTL kalmadığını dile getirildi. "1 YTL neredeyse 2 Euro'nun ikizi" ifadesi kullanılan haberde, 1 YTL'nin 61 sent değerinde olduğuna dikkat çekildi. Haberde, bu 'baş ağrıtan' benzerlik nedeniyle Edirne üzerinden Avrupa'ya giden pek çok yolcunun 1 YTL stoku yaptığı kaydedildi. Fransız yetkililerin yaptığı araştırmalar sonucunda örgütlü bir trafiğin oluştuğunun ortaya konduğunu anlatan haberde, şu ifadelere yer verildi: "2005 yazından bu yana, Türk yetkililer 1 YTL'nin prim yaptığını bildiriyorlar. Pekçok kişi, 1 YTL'leri harcamak yerine saklıyor ve Avrupa'yadoğru gidecek olanlara değerinin daha üzerinde bir fiyata satıyor. 1 YTL'ler en çok sigara otomatlarında kullanılıyor."

ÜLKEYE GÖRE DEĞİŞİYOR
Haberde ayrıca, Paris'teki Türk mahallesinde yaşayan Türkler'in görüşlerine de yer verildi. Buna göre, Türkler, Almanya'da da benzer sorunların yaşandığını, ancak Almanlar'ın kısa süre içinde otomat değiştirerek sorunu çözdüğünü anlattı. Fransa'da 230 bin otomatın bulunduğu dile getirilen haberde, sorunun çözümünün uzun zaman alacağı belirtildi. Haberde, şu görüşlere de yer verildi: "Fransa'daki pek çok otomat önce Frank için üretildi, ancak daha sonra Euro'ya uygun hale dönüştürüldü. Ayrıca, Euro'lar değişik ülkelerde üretildiği için aralarında ufak da olsa farklar var. Bu nedenle, otomatların tam olarak bir ülkenin Euro'suna uyumlu hale getirilmesi de sorunlara yol açar."
 


B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
bizim milletimiz işini bilir ben bu habere şaşırmadım
 

jöly

Üye
çok uyanık kişilermiş
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt