Edirne'de evler su altında kaldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Edirne'de evler su altında kaldı
Uzunköprü ve 4 köyde çok sayıda ev, iş yeri ile ekili alanlar, derelerin taşması sonucu sular altında kaldı.
18.05.2012 20:05


Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sabah başlayan ve aralıksız devam eden gök gürültülü sağanak yağış, ilçede etkili olmaya başladı. İlçe merkezi ile bazı köylerde çok sayıda ev, işyeri ile ekili tarlalar sular altında kaldı.
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, sabah başlayan sağanak yağışın hiç aralık vermeden halen şiddetli bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Yüksek kesimlerden gelen suların getirdiği taş ve topraklarla kent içerisindeki menfezlerin tıkanması sonucu bir çok ev ve işyerini su basması sonucu belediyede kriz merkezi oluşturduklarını ifade eden İşbilen, şöyle devam etti:
''Menfezler tıkandı. Bunun sonucunda bazı ev ve işyerlerini su bastı. Belediyede kriz merkezi oluşturduk. 50 kişilik ekip şu anda hazır şekilde sağanağın hafiflemesini ya da durmasını bekliyor. Hava müsaade ettiği anda su basan ev ve işyerlerine müdahale edecek.
Uzun yıllardır böyle bir yağış görmedik. Yamaçlarda bile su birikintileri oluştu. Ekili alanların hepsi sular altında. İlçenin giriş ve çıkışlarında toprak kaymaları oldu. Bunlar müdahale edildi.''
Bu arada sağanak yağış Uzunköprü'nün Çakmak, Sığırcılı, Saçlımüsellim ve Değirmenci köylerinde de etkili oldu. Köy içerisinden geçen derelerin taşması sonucu bir çok ev sular altında kaldı. Sağanak nedeniyle köyler arsında zaman zaman ulaşımda aksaklıklar meydan geliyor. Köylüler, son 50 yıldır böyle bir yağışla karşılaşmadıklarını belirtti.
KEŞAN-ENEZ KARAYOLUNDA TRAFİK KAPANDISağanak nedeniyle Keşan-Enez karayolu da zaman zaman ulaşıma kapandı.
Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, bölgede şiddetli şekilde devam eden yağmur nedeniyle Karahisar Köyü yakınlarındaki menfezin tıkandığını belirtti.
Bu nedenle sel sularının yola taştığını anlatan Narinoğlu, Keşan-Enez Karayolu'nda bu nedenle ulaşımın zaman zaman aksadığını söyledi.
Narinoğlu, bölgeye hızlı şekilde intikal eden Karyolu ekiplerinin, kapalı olan menfezleri açtığını, suların çekilmesiyle de ulaşımın normal döndüğünü kaydetti.
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Aksam Tekirdagda Mustafa Ceceliyi zatürre edecektik :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
825
PALA.
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
356
Cevap
0
Görüntüleme
599


Üst Alt