Edge pazar payını kaybetmeye devam ediyor!

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Edge pazar payını kaybetmeye devam ediyor!
Microsoft'un tüm çabalarına rağmen, yeni tarayıcısı Edge için işler iyi gitmiyor.

Internet Explorer çoğu kullanıcı tarafından neredeyse unutulmuş olmasına rağmen Microsoft, Edge gelişimi ile birlikte bir kez daha tarayıcı pazarında ben de varım dedi. Ama yeni veriler, Windows 10 kullanıcılarının Edge tarayıcısından uzaklaştıklarını gösteriyor.


Üç farklı kaynaktan yararlanılarak hazırlanan veriler Edge'in yaşadığı kullanıcı erozyonunu görmeye yetiyor.

  • Net Applications'a göre Edge tercih eden Windows 10 kullanıcılarının oranı Ağustos ayında yüzde 39 seviyelerindeyken bu rakam Kasım ayıyla birlikte yüzde 31.2'ye gerilemiş durumda.
  • StatCounter dünya genelindeki düşüşe dikkat çeken bir başka firma oldu. Araştırma şirketinin verilerine göre Ağustos 2015'te Edge kullanım oranı yüzde 15.2 şeklinde seyrederken bu rakam Kasım 2015'le birlikte yüzde 12.9'a düştü.
  • DAP da benzer şekilde Eylül 2015'te Edge'in Windows 10 kullanıcılarının yüzde 24.6'sı tarafından tercih edildiğini, ancak Kasım ayıyla birlikte bu rakamın yüzde 22.4'e düştüğünü bildiriyor.
 
Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
evet mesela bende ilk w10 kurdugumda edge kullanıyordum yeni olması ve tasarımının hoş olması güzel ama insan bi süre sonra tekrar chrome'a dönme ihtiyacı duyuyor
 


Üst Alt