Telefon Tavsiyesi E75 mi yoksa N79 mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sanane69

Üye
    Konu Sahibi
E75 mi yoksa N79 mu?
Merhabalar,
Şu anda değil ama önümüzdeki 2-3 ay içinde elimde bulunan çok sevdiğim N73 ME yerine daha gelişmiş bir cep telefonu almam gerekiyor.Aradığım en önemli özellik ise wi-fi.
Öncelikle yeni alacağım telefondan beklentim yüksek kapasiteyle wi-fi yi kullanabilmesi ve internet sitelerini sorunsuz açabilmesi.Sanırım office telefonu olmasıyla ve klavyesiyle bu konuda E75 N79 dan çok daha üstün(kullanmadığım için bilmiyorum ama yapılan yorumlara ve telefonların işlevsel özelliklerine baktığımda bana öyle geldi)
Telefonu internet için de kullanacağım doğru,ancak bu tabiki acil durumlarda olacak.24 saat telefonla internete girmem olası değil.Bu yüzden smartphone türündeki N79a da takıldım.Hakkında inanılmaz yorumlar var(bir telefonun bu kadar beğenilmesi az görülür)
Müzik ses seviyesinin iki telefonda da N73 kadar olmadığını duydum,varsın olmasın zaten bir kere bile N73le son ses müzik dinlemedim :) Ancak N79 ve E75 karşılıştırılırsa ses kalitesi açısından hangisi üstün,bunu yalnızca hoparlör bağlamında değil kulaklığı da kapsar biçimde soruyorum.
Kameraları karşılaştıracak olursak,bir telefondan beklentim dijital kamera kadar çekim yapması değil elbette.N79 un gündüz kaliteli çekim yaptığını duydum,ancak E75 de durum nasıl? N73 seviyesinde olması benim için yeterli.
Telefonla çok fazla oyun oynayan ya da çok fazla extra program kullanan birisi değilim.Telefonun temel programları çalıştırması benim için yeterli olacaktır.Bu konuda karşılaştırma yapacak olursa multimedia telefonu olan N79 üstün çıkar herhalde :)
Yazıyı uzatıp da sizin canınızı sıkmak ve daha okunmaz hale getirmek istemiyorum.Başta dediğim gibi aslında benim için en önemli özellik wi-fi şu anda.Yalnız şüphe oluşmasının sebebi 2 yıla yakın zamandır N73 kullanıyorum ve N73 gibi multimedia telefondan E75e geçmek sakıncalı ve sıkıntılı olur mu? Aslında kafamdaki en önemli sorun bu ve bu yüzden N79 da düşünceme girdi.
Herkese sabredip de okudukları için teşekkür ederim.Burada telefonlar hakkında benden çok daha fazla bilgisi olan insanlardan görüş almadan o kadar parayı bir alete yatırmak istemedim,sonuçta para kolay kazanılmıyor :)
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
kardeş bu n79 özellikleri

• 5 megapiksel kamera (2584 x 1938 piksel)
  • İmaj formatları: JPEG, Exif
  • CMOS CMOS sensörü, Carl Zeiss optiği, Tessar™ lens
  • 20 x dijital zum
  • İki aşamalı capture desteğiyle otomatik odaklanma
  • Odaksal uzunluk: 5.2 mm
  • Odaksal aralık: 10 cm'den sonsuza
  • Makro odak: 10-50 cm
  • İkili LED flaş
  • Flaş modu: Açık, kapalı, otomatik, kırmızı göz azaltma
  • White balance modu: otomatik, gün ışığı, bulutlu, tungsten, floresan
  • Işık pozlama denetimi: 0.33 kademede +2 ~ -2EV
  • Capture şekilleri: hareketsiz, sekans, kendinden zamanlı, video
  • Çekim modları: otomatik, manuel, ayrıntı, manzara, spor, gece portresi, gece.
  • Renk tonu modları: normal, siyaha yakın koyu kahverengi, siyah & beyaz, canlı, negatif
  • Işığa duyarlılık: yüksek, orta, az, otomatik
  • Kareler bölme sistemiyle tam ekran kadraj
  • Aktif araç çubuğu
  • Özel kamera tuşu
  • Koruma ve kamera etkinleştirme işlevli kayar kapak
  • Manzara (yatay) yönelimi
  • Cihazda fotoğraf editörü
  • TV çıkışı (PAL/NTSC), Nokia Video Bağlantı Kablosu (CA-75U, ayrı satılır) ya da WLAN/UPnP aracılığıyla
  • Nokia XpressShare
  • Nokia XpressTransfer
  • NaviTM wheel desteği ile galeri döndürme
  • Ken Burns efekti (otomatik zoom ve döndürme) ve 3D ses efektli stereo hoparlörler galeriden slayt gösterisi
buda e75

• 3,2 megapiksel kamera (2048 x 1536 piksel)
  • Görüntü formatları: JPEG/EXIF
  • CMOS sensörü
  • 8x dijital yakınlaştırma
  • Otomatik odak
  • Fokal boy: 3.8 mm
  • Fokus aralığı: 10 cm’den sonsuza kadar
  • Makro fokus: 10-60 cm
  • LED flaş
  • Flaş modu: otomatik, açık, kırmızı göz azaltma, kapalı
  • Flaş çalışma mesafesi: 1 m
  • Beyaz denge modu: otomatik, güneşli, akkor lamba, floresan
  • Merkez ağırlıklı otomatik pozlama; pozlama telafisi: 0.7 aşamasında +2 ~ -2EV
  • Çekim modu: hareketsiz, sekans, otomatik zamanlayıcı, video
  • Sahne modu: otomatik, kullanıcı tanımlı, yakın çekim, portre, manzara, gece, gece portresi
  • Renk tonu modu: normal, sepya, siyah-beyaz, negatif
  • Kılavuz çizgili tam ekran vizör
  • Aktif araç çubuğu
  • Özel kamera tuşu
  • Yatay yönelim
  • Cihazda photo editor
  • Yazdırma desteği
  • Share on Ovi ile fotoğraf paylaşımı
bu özellliklere bakılırsa kesinlikle n79 diyorum kesinlikle n79 al süper telefon :oke:

karakaya_o

Üye
bende ikisi arasında kaldım? aslında n79da klavye olsa gözüm kapalı onu alırdım...

cezohan

Üye
Sana tavsiyem E75 al ben 3 ay önce aldım ve şimdiye kadar bir sorun olmadı ama E75 in tek kötü özelliğini soracak olursan sesinin az çıkmasıdır..Benim arkadaşımda var N79 aldığına pişman...

ada965

Üye
aman ha sakın n79 alma tuşları çok sert pişman olursun;)

JayJayyy

Üye
e75 derim.

sefyoda

Üye
Pardon araştırdım bulamadım. Acaba E75'in fiyatı ne kadardı acaba?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
E75 749 Tl
Teknosada

sefyoda

Üye
Çok oluyorum ama bu N79'un fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
N79 500-600 Tl

sefyoda

Üye
Teşekkürler :)

SilentOne

SilentOne

Üye
e serisinden şaşma al e75 i tmmdır

Sarangni

Sarangni

Üye
Hem N79 hem E75 kullanmış birisi olarak. Kesinlikle E75 derim. E75'in tek kötü yanı kamerası onun dışında her açıdan N79'dan daha iyi.

N79 dokuzda çok hoş bir telefon. Bir telefon kullacısının aradığı her şeye sahip. Ama iş iki telefonu karşılaştırmaya gelince kesinlikle E75 diyorum.

kosezade

kosezade

Üye
geçen yıl vatandan almıstık 620 + 30 kulaklık 650 ye almıstık tek problemim çok çabuk çizilmesi bazı uygulamaları açmıyor ve bazen cok yavaslaması

murax

murax

Üye
E75 in N79 dan iyi olan tarafı nedir arkadaşım.neye göre iyi diyosun.tam anlamadığımdan telden oyüzden soruyorum

eyvahbabam

Üye
e75 im var her yönüyle memnunum,klavyesi ozellıkle cok rahat,tavsıye ederim

oguzhan_69

oguzhan_69

Üye
bende 2yıl n73 kullandımm ve geçen hafta e 75'e geçtim.. çok memnunum wifi konusunda seni hayli tatmin edecektir..ssi ve kamerası n79'u tutmaz ama emin ol diğer her konuda n79'a bin basar.. .)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt