E72 Ram Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
E72 Ram Sorunu
Arkadaşlar nokia e72 telefonum var. Telefonu alalı 5-6 ay oldu. Telefon kullanım, rahatlık açısından çok iyi ama ram ile ilgili sorunlar var. Kendi tarayıcısından girdiğim zaman mobil sayfalar haricinde tam sayfa olarak açılan sayfalarda hafıza dolu hatası veriyor. Bu sorun Opera Mobile tarayıcısında da var. Kaç tane ram temizleme programları kullandım, format attım sorun düzelmedi. Saçma olan 128mb ram var telefonda ama ram programlarıda yazan 30-36mb arası. Geri kalan ram'i nerede kullanıyor göremiyorum.

Bir çözümü varsa lütfen yardımcı olun.

denizyildizi345

denizyildizi345

Üye
Programlarda görünen boş ramdir.Bende de E63 var.128 MB RAM var.Ama telefon açılır açılmaz 70 MB boş RAM gösteriyor.Malesef bu sorun için çözüm yok.Ancak Opera Mini,UCWeb gibi sunucu tabanlı tarayıcılar kullanacaksın.Eğer telefon açılır açılmaz öyle gösteriyorsa o zaman anormallik vardır.Hard Format atmanı tavsiye ederim.

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi telefonu kapatıp açtım 44mb oldu boş ram. Yine de bir sorun var gibi çoğu ram nereye gidiyor anlamıyorum. Bu arada hard format nasıl atılıyordu?

Hasan

Üye
Telefona x-plore yükle D:/ diskine bak belki orada dosyalar vardır silinmeyen:oke:

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi telefona format attım ama sonuç yine aynı boş bellek 40mb. E61 daha önce çıkan bir model onda böyle bir sorun yoksa bu telefonda hiç olmaması lazım. Bir çözümü olması gerek bunun.

BrainFree

BrainFree

Üye
Telefonda çok pro vardır.
Bişey mi yaptın telefona? Ranzadan mı düşürdün ya da çok mu düştü.

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
:D yok arkadaşım bir yerden düşürmedim. Telefon hala aldığım gibidir yani tek bir çiziği bile yok. temiz kullanırım yani. çok program yüklemem zaten daha şimdi format attım ve öyle baktım tekrar ram'e ama bir değişiklik yok.

denizyildizi345

denizyildizi345

Üye
Düşük bir ihtimalde olsa flash atarsan belki olur

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
Flash nedir? Nasıl yapılacağını anlatırsanız iyi olur.

AHKE

AHKE

Üye
cache klasorunu bosaltsa olurmu ki arkadaslar

Symbianist

Symbianist

Üye
aiopatch kullanabilir aslında. cache i E'ye taşırsa rahatlar gibi geliyor telefon bana

((( MSM )))

((( MSM )))

Üye
Bahsettiğin sorun tüm E72 modellerinde var maalesef. Bu sorunun düzeltilmesi için Nokia'nın bir şeyler yapması lazım. Biz ne yaparsak yapalım sorun düzelmiyor. Büyük bir hata var anlayacağın.

Symbianize

Symbianize

Üye
Ramin çoğu işletim sistemini çalıştırmak için harcanıyor

By Fixed

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sağolun ilginiz için. Ben biraz daha araştırma yaptım 50mb kullanım hakkı veriyormuş. Yani aşağı yukarı bizim kullanabileceğimiz ram 46-47mb. Telefonu aldığıma pişman oldum bu ram mevzusu yüzünden. İnterneti devamlı kullanan biriyim o yüzden sıkıntı oluyor. Ovi'de bile mesela oyunlar bölümünde 7-8 sayfa aşağı doğru indiğimde 'hafıza dolu' yazısı geliyor yani ram aşırı gidiyor. En saçması bir kaç yorum öncesinde bi arkadaş e63 kullanıyorum dedi ve onun da ram 128mb birkaç model üstü olan e72'de de ram 128mb. Gerçekten çok saçma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt