e bölümündeki tüm klasör uzantıları .exe oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kromatique

Üye
    Konu Sahibi
e bölümündeki tüm klasör uzantıları .exe oldu
n8 usb ile bilgisayara bağladıktan sonra dosya yöneticisinde yığın depodaki tüm klasörler .exe uzantılı tanımlayamayan dosya biçimi şeklinde hata veriyor.tüm uygulamalar ve müzikler kullanılabiliyor fakat fotolar yok oldu.yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
virüs bulaşmış pcden veya xploreden gizli klasörleri gösteri etkinleştir klasörler örn müzik ve müzik.exe şeklinde olcak exe lileri sil normal klasörlerin kalsın

* KaF KeF *

* KaF KeF *

Üye
aynı sorun bendede oldu kurtulamadım bi türlü telefona ve bilgisayara format attım öyle kurtuldum bilgisayara girdiğinde temizlenmesi zor bi vrüs oluyo.

kromatique

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim arkadaşım ama işe yaramadı malesef..

----------Eklendi @ 01:37:36 ---------- Yazıldı @ 01:36:46 ----------

tek çözüm veri sil ve geri yükle napalım..

mstf_l

mstf_l

Üye
aynısı gecen bana oldu tum bende basta senin gibi sandım ama oyle degilmis meger tum klasorler gorunmez olmus bir de onların isimlerinde exe ler olusmus bende x plore den girdim exeleri sildim gorunmez klasorleri gorunur yaptım format atmadan duzeldi dene bir

kromatique

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayardan denilenleri yaptım olmadı.xplorer dediğiniz telefon için bir uygulamamıdır?öyle ise birde onu deneyelim

----------Eklendi @ 19:45:46 ---------- Yazıldı @ 18:29:34 ----------

bu programla oldu yardımı dokunan arkadaşlar eyvallah teşekkür ederim..

fatih54102

fatih54102

Üye
virüs bulaşmış

kromatique

Üye
    Konu Sahibi
aynen aga.verileri kurtarabilelim de onun hakkı format nihayatinde.tekrar teşekkürler..

u_cosar

u_cosar

Üye
klasörleri görmen icin klasör seçeneklerndn gizli k lasorleri göster de e birde altta korunanişletşm dosyakarını gosterme diye bir seçenek var onun tikini kaldır dosyalar gözükeecektir

[alikan]

[alikan]

Üye
Dostum diğer arkadaşların dediği gibi virüs bulaşmış ve sana bulaşan virüsün adı muhtemelen parite-B virüsü. Birçok virüste olduğu gibi bu virüsünde en büyük özelliği gerçek exe leri gizleyip aynı isimli .exe ile biten virüslü klasörler oluşturması ve sen bunlara tıkladıkça sistemine yayılması. Sistemine bulaşırsa görev yöneticisini açmanıda engelleyecektir. En garantili çözüm herkesin dediği gibi Formattır ancak sana yinede kısa bir yardımda bulunayım.
-Virüslü dosyaları görünür hale getirmek istersen; Başlat - çalıştır -cmd enter deyip command'a gir. Aratmak istediğin Sücürü adını gireceksin.
Örn: C enter
attrib -r -s -h boşluk /s /d enter dediğin zaman .exe ile biten gerçek virüsler görünür olacak.
Bunları silmek için: del *.exe /s /p enter dediğinde .exe ile biten tüm dosyalar silinecektir.
Bu çözümü sisteminden eminsen yayılma durumu yeni ve boyutlu değilse yapabilirsin iş görür ancak virüslü dosyalara defalarca tıkladıysan ve görev yöneticisini açamıyorsan tek şans formattır.

erhanercan

erhanercan

Üye
bugun aynısı oldu bana avastla depolama modunda tarattım 1300 u aşkın exe temızledı sonra yaptıgım kontrollerde baska cıkmadı sonuc tertemız oldu sorunda yok

Parimli

Parimli

Üye
sorunu tamamen halletmek için tele format atmana gerek yok. Pcye format at formattan sonra usb scan programıyla telefondaki virüsleri sil bir daha aynı sorun olmaz. Benim telefonda 446 virüs buldum :) Pcden bulaştı ama pcden hallettim ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt