DVD sürücü görünmüyor

Sponsorlu Bağlantılar

YoBaZ5326

Üye
    Konu Sahibi
DVD sürücü görünmüyor
Arkadaşlar benim problemimle ilgili problemler paylaşılmış ama benimki biraz daha farklı DVD room bilgisayarımda görünmüyo aygıt yöneticisinde bile yok dvd room açılıyo cdyi alıyo ama bilgisayarımda olmadığı için çalıştıramıyorum naapmam gerekiyo yardım edebilecek biri var mı?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
BIOS'a baktın mı ? Devre dışı bırakılmış olabilir.

OnsLaughT

OnsLaughT

Üye
bendede oldu o BIOS tan devre dışı bırakılmıştı :D

Perfect!

Üye
bios dan yaptıktan sonra düzelmezse kasayı aç dvdrom un fişlerini kontrol et anakarttan yada dvdromdan sata yada ıde kablosu çıkmıştır belki

ysfakc

ysfakc

Üye
çoğu zaman bu hatayla bende karsılasıyorum eger biosta yada kablolarda bir problem olmadıgı halde windows gormuyorsa sanırım cozum yolu ne yazıkkı formattan gecıyor.aynı problemle 2 3 kez karsılastırdım baslangıcta dvd romu boot ettıgımde bir problem olmadan kurulum yapabıldım.format atmadan bıraz daha arastırman gerek gıbı duruyor

embulshow

embulshow

Üye
eğer DVD rom u yeni taktıysan kasanın içindeki kablolarına bak DVD roma takılı olan kablolar tam takılmamış olabilir benimde cd yi alıyodu ama bilgisayarımda yoktu kasanın içini açıp baktığımda kablo hafiften çıkmıştı zaten cd roma bağlı iki kablo vardır bunlardan ibri çıkmış olabilir

Üst Alt