DVD-RW CD yi GÖRMÜYOR YARDIM

Sponsorlu Bağlantılar

enes66ercan

Üye
    Konu Sahibi
DVD-RW CD yi GÖRMÜYOR YARDIM
arkadaşlar ben dvd raytır aldım bilgisayara taktım ama sürücüye cd yi takıyorum cd yi görmüyor lutfen yardım edin bunu nasıl düzeltebilirim elimde her imkanım var sadece bu
konuda fazla bilgi sahibi degilim bir yardım edin lutfen :ah

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu tür bir olayla karşılaşınca şu yöntem işe yarayabilir. Başlat > Denetim Masası > Aygıt Yöneticisi > Bilgisayar ismini seçip sağ tuştan DONANIM DEĞİŞİKLİKLERİNİ TARA seçeneğini kullanabilirsin

MeLih_061

MeLih_061

Üye
Aynı sorun bende de var...LG marka CD-DVD RW var ..İlk zamanlar her ikisini de okur ve yazardı...Fakat şimdi Cd okumuyor DVD çok hızlı okuyor...Ama hala düzelmiş değil...:hmmm

enes66ercan

Üye
    Konu Sahibi
denedim olmuyor hala LÜTFEN SÜRÜCÜYE BİR DİSK TAKIN uyarısı çıkıyor ve onla birlikte sürücü açılıyor

--------------- Ekleme ---------------

bende samsung un var ama sürücü açılıyor içine cd yi koyuyorum okumuyor

MeLih_061

MeLih_061

Üye
denedim olmuyor hala LÜTFEN SÜRÜCÜYE BİR DİSK TAKIN uyarısı çıkıyor ve onla birlikte sürücü açılıyor

--------------- Ekleme ---------------

bende samsung un var ama sürücü açılıyor içine cd yi koyuyorum okumuyor

Bende LÜTFEN SÜRÜCÜYE DİSK TAKIN uyarısı çıkmıyor...CD taktığımda boş gösteriyor...:off:

erhan0052

erhan0052

Üye
beyler aynı sorun bende de oluştu sony dvd/rw dvd okuyo hayvan gibi ama cd okumuyo yazılımına da güncelledım ama yok olmadısorun ne acaba.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Aygıt yöneticisinden CD/DVD okuyucunuzu devre dışı bırakın ve ardından kaldırın.Restart atıp BIOS üzerinden de kapatın.Ardından bilgisayarı açın ve CD/DVD okuyucunuzun etkin olmadığından ve çalışmadığından emin olun.Aygıt yöneticisi açın ve orda da olmadığından emin olun.Tekrar reset atın ve BIOS üzerinden aygıtı etkinleştirin.Sonra bilgisayarı açın ve aygıt otomatik etkinleşmemişse aygıt yöneticisini açıp donanım değişikliklerini taratın ve sonra tekrar CD'yi okutmaya çalışın.

Eğer bunlar işe yaramazsa Firmware Update yapın yani donanım sürücüsünü güncelleyin.Donanımınızın markasına göre sitesinden kontrol edip sürücüyü edinebilirsiniz.

TheLastOttomans

TheLastOttomans

Üye
Aygıt yöneticisinden CD/DVD okuyucunuzu devre dışı bırakın ve ardından kaldırın.Restart atıp BIOS üzerinden de kapatın.Ardından bilgisayarı açın ve CD/DVD okuyucunuzun etkin olmadığından ve çalışmadığından emin olun.Aygıt yöneticisi açın ve orda da olmadığından emin olun.Tekrar reset atın ve BIOS üzerinden aygıtı etkinleştirin.Sonra bilgisayarı açın ve aygıt otomatik etkinleşmemişse aygıt yöneticisini açıp donanım değişikliklerini taratın ve sonra tekrar CD'yi okutmaya çalışın.

Eğer bunlar işe yaramazsa Firmware Update yapın yani donanım sürücüsünü güncelleyin.Donanımınızın markasına göre sitesinden kontrol edip sürücüyü edinebilirsiniz.

ya bu abimizin dediği doğru yada kasaya bak. cd-rw kablolarındada sorun olabilir :)

Üst Alt