Dünyayı İstanbuldan yönetiyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Dünyayı İstanbuldan yönetiyorlar
Uluslararası şirketler, Türkiye'yi artık sadece yatırım yapılacak ülke olarak değil, yönetim merkezi olarak da görüyor. Örneğin Coca-Cola’da 90, Microsoft’ta 79, İntel’de 67, Pepsico’da 14, Unilever’de 12 ülkeyi İstanbul’dan yönetiyor.

İşte yönetim merkezi olarak Türkiye’yi seçen bazı uluslararası şirketler;
• Coca-Cola: Avrasya ve Afrika Grubu’na bağlı bulunan 70 bin kişinin istihdam edildiği 90 ülke İstanbul’dan idare ediliyor.
• Pepsi-Co: Aralarında Kıbrıs, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, Moldova, İsrail ve Yunanistan’ın bulunduğu 14 ülkenin merkezi Türkiye.
• Unilever: Başkan İzzet Karaca, bölgedeki 12 ülkeden de sorumlu bulunuyor.
• Microsoft MEA: İstanbul’daki Microsoft MEA (Ortadoğu ve Afrika) yönetim ofisinden 79 ülke yönetiliyor.
• BSH: Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan, KKTC ve Irak gibi pazarlara dağıtımı gerçekleştiriliyor.
• MasterCard: Güneydoğu Avrupa’daki 10 ülke yönetiliyor.
• Benetton: Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, KKTC’yi yönetiyor.
• Visa: İsrail ve Romanya’yı yönetiyor.
• Intel: Ortadoğu ve Afrika’da Türkiye’den yönetilen bölgede 67 ülke yer alıyor.
• Adobe: Bilişim şirketi Adobe, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, İsrail, Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ofisleri İstanbul’dan yönetiliyor.

Tepkiler: Burak
bunlardan vergi vb şeyler alsalar nomal küçük esnafdan alacaklarına bu ülke dünysanın en gelişmiş ülkesi ve işsizlik oranı en düşük oranlı ülke olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...