Dünyayı İstanbuldan yönetiyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Dünyayı İstanbuldan yönetiyorlar
Uluslararası şirketler, Türkiye'yi artık sadece yatırım yapılacak ülke olarak değil, yönetim merkezi olarak da görüyor. Örneğin Coca-Cola’da 90, Microsoft’ta 79, İntel’de 67, Pepsico’da 14, Unilever’de 12 ülkeyi İstanbul’dan yönetiyor.

İşte yönetim merkezi olarak Türkiye’yi seçen bazı uluslararası şirketler;
• Coca-Cola: Avrasya ve Afrika Grubu’na bağlı bulunan 70 bin kişinin istihdam edildiği 90 ülke İstanbul’dan idare ediliyor.
• Pepsi-Co: Aralarında Kıbrıs, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, Moldova, İsrail ve Yunanistan’ın bulunduğu 14 ülkenin merkezi Türkiye.
• Unilever: Başkan İzzet Karaca, bölgedeki 12 ülkeden de sorumlu bulunuyor.
• Microsoft MEA: İstanbul’daki Microsoft MEA (Ortadoğu ve Afrika) yönetim ofisinden 79 ülke yönetiliyor.
• BSH: Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan, KKTC ve Irak gibi pazarlara dağıtımı gerçekleştiriliyor.
• MasterCard: Güneydoğu Avrupa’daki 10 ülke yönetiliyor.
• Benetton: Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, KKTC’yi yönetiyor.
• Visa: İsrail ve Romanya’yı yönetiyor.
• Intel: Ortadoğu ve Afrika’da Türkiye’den yönetilen bölgede 67 ülke yer alıyor.
• Adobe: Bilişim şirketi Adobe, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, İsrail, Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ofisleri İstanbul’dan yönetiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
vay be :D

Samsun55''

Samsun55''

Üye
sanki babalarının memleketi :ehe

Revengeful

Emekli Yönetici
Vay anasını :D

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
bunlardan vergi vb şeyler alsalar nomal küçük esnafdan alacaklarına bu ülke dünysanın en gelişmiş ülkesi ve işsizlik oranı en düşük oranlı ülke olur :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt