Dünyanın Su Sorununa Müthiş Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın Su Sorununa Müthiş Çözüm
Avustralya'daki Ulusal Yeraltı Suları Araştırma ve Eğitim Merkezi'nden (NCGRT) bilim adamlarınca yapılan araştırma, yeni bulunan rezervlerin barındırdığı tuz oranı düşük su miktarının yarım milyon kilometreküpü bulduğunu gösterdi.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmanın yazı heyetine başkanlık eden Flinders Üniversitesi'nden Dr. Vincent Post, bu miktarın 1900 yılından itibaren dünyadaki yeraltı kaynaklarından elde edilen su miktarından 100 kat fazla olduğunu söyledi. Post, Avustralya, Çin, Kuzey Amerika ve Güney Afrika açıklarını içine alan sahadaki deniz yataklarının altında bulunan su miktarının, bazı bölgelerin onlarca yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek boyutta olduğunu belirtti.

Deniz tabanlarının altında bazı nadir ve özel koşulların oluşması halinde tatlı su bulunabileceğinin yeraltı suları sahasında araştırma yapan bilim adamlarınca bilindiğini belirten Post, deniz tabanı altında tatlı ve tuz oranı düşük su barındıran su katmanlarının aslında son derece sık rastlanan bir olgu olduğunu, yaptıkları araştırmanın bunu ortaya çıkarması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Yeni bulunan rezervlerdeki suyun tuzluluk oranının deniz suyuna oranla çok daha düşük olduğuna işaret eden Post, deniz suyunun tuzdan arındırılması için gerekenden daha az enerji harcanarak bu suyun içme suyu haline getirilebileceğini dile getirdi. Yaptıkları keşfin, dünyadaki kısıtlı tatlı su kaynaklarının tükenme tehdidi altında olması nedeniyle oldukça heyecan verici olduğunu ifade eden Post, bu sayede kuraklıkların ve kıtasal ölçekteki su sıkıntılarının etkisinin azaltılabileceğini vurguladı.
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___ ve Uhops


Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
iyi :oke:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Yağmur suyu saf su değilmiydi . Temiz suyu derinliklerde neden aramışlar bu yer altı madeni değil ki
 

Benzer Konular



Üst Alt