Dünyanın sonu yakın mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın sonu yakın mı?
Milattan önce 3000 ile milattan sonra 1500 arasında Orta Amerika’da bulunan Maya’ların konumu, teknoloji ve astronomi alanlarında aynı dönemde yaşayan uygarlıklardan çok daha ilerdeydi. Eski Maya yazıtlarını inceleyen arkeologlar, Maya uygarlığı tarafından kullanılan takvimin 21 Aralık 2012’de bittiğini ve bu tarihte dünya üzerinde yaşamın sona ereceğini öne sürdü. 2012’de gezegene göktaşı çarpacağı, yörüngesinin dengiltere sahilinde 40 bin yengeç

İngiltere’nin Thanet sahiline 40 binden fazla yengeç vurdu. İngiltere Çevre Ajansı son 100 yılın en soğuk aylarını yaşayan İngiltere’de Çalpara cinsi yengeçlerin olumsuz yönde etkilendiğini öne sürdü. Benzer ölümlerin son üç yılda yaşandığını açıkladı.

Ölü balık halısı

Yeni Zelanda’nın Little ve Waikawau körfezlerinde yüzlerce ölü balık bulundu. Aucklandlı James Hughes botuna binip durumu incelemek için sahilden açıldığında balık leşlerinden oluşan bir “Halı” ile karşılaştığını söyledi. Koruma Departmanı bölgedeki balıkların hava durumu yüzünden beslenme sorunu çektiklerini belirtti.

Maryland’de de aynı manzara

Amerika’nın Maryland eyaletinde yaklaşık 2 milyon balık karaya vurdu. Çoğunlukla yaşlı olan balıkların 9 ile 18 santimetre uzunluğunda olduğu açıklandı. Maryland Çevre Departmanı (MÇD) biyologları inceledikleri balık numunelerinde ölüm sebebini henüz keşfedemedi. Fakat MÇD sözcüsü Dawn Stoltzfus aşırı soğuyan deniz suyu nedeniyle balıkların öldüğü şüphesi üzerinde durduklarını açıkladı.

100 ton sardalya kıyıya vurdu

Brezilya’nın Paranagua kıyısında yaklaşık 100 ton sardalye ve kedibalığı kıyıya vurdu. Ölü balıkları inceleyen bilim adamları henüz kesin bir karara varamadı. Fakat yetkililer zehirli gazlar yayan yosunların balıkların ölümüne neden olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Balıklar durup dururken öldüler

Florida’da bulunan Spruce Creek nehrinde yüzlerce ölü balık bulundu. Hava şartlarının iyi olması ve bölgede kirli atıklara rastlanmaması bilim dünyasını cevapsız bıraktı. Nehrin her noktasında rastlanabilen balıklar ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı.

100 bin balık öldü

Amerika’daki Arkansas Nehri’nin üzerinde bulunan Ozark barajının 32 kilometrelik sahiline 100 binden fazla balık vurdu. Bilim dünyasını nehirde yaşayan yüzlerce tür balık arasından sadece tek bir cinsin, davul balığının (drumfish) ölmesi şaşırttı. Toplu ölümlerin her yıl olduğunu belirten Amerika Oyun ve Balıkçılık komisyonu üyesi Keith Stephens “Bu kadar büyük bir kıyıma daha önce rastlanmamıştı” açıklamasında bulundu.

Yeşil akan nehir

Kanada’da Goldstream Parkı’nda bulunan ırmak, fosforlu yeşil olarak aktı. Yaklaşık bir saatlik bir akımın ardından doğa eski düzenine kavuştu ve nehrin rengi maviye döndü. Bölgede yaşayan somon balıklarının, kartalların ve ayıların doğal yaşam kaynağı olan nehirin neden renk değiştirdiğine dair bir açıklama yapılmadı. Beklenmedik bir anda renk değiştiren nehirde yaşayan balık ve nehirden beslenen hayvanların sağlık durumlarında olumsuz bir duruma rastlanmadığı açıklandı. Yetkililer, nehre boya maddesi döküldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

Gökten düşen binlerce kuş

Yeni yılda Amerika’nın 5 bin nüfuslu Beebe bölgesinde gökten kırmızı kanatlı karakuş yağdı. Birçok insanın yaralandığı olayda büyük miktarda maddi hasar meydana geldi. Bölgede ansızın düşen kuşların 5 binden fazla olduğu açıklandı. Bu konu hakkında konuşan uzmanlar hava koşullarını ve fabrikaların kirli gazlarının hayvanların sağlığını olumsuz yönde etkilediğini öne sürdü.

Nedeni yokğişeceği ve iklimlerin insanlığı yokedeceği tahmin ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: EroL

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
allah cc. bilir.

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
ona bi sözümüz yok zaten amaç sadece bilgi

arslansem

arslansem

Üye
Yeşil akan nehir,ölen balıklar,Sabri'nin golü,Servet'in rövaşatası :kop:

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
güzel yorum kardeşim =)

maxirabit

maxirabit

Üye
Ölü yengeçleri,Ölü kuşlarıda deyerlendirirler:D

zaza

zaza

Üye
Bi bakarsın şimdi olmuş bi bakarsın 100 yıl sonra ;) hiçbişey kesin değildir
nasıl sen ölümün geleceği zamanı bilmiyorsan buda öyledir
kıyamet alametlerine göre sadece yakınlaştığı söylenebilir

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
zaten kımse kopacak demıyor başlıkta okuduysan sevgili kardeşim dünyanın sonu yakın mı diyor sadece olan seylere gore degerlendırme...;)

zaza

zaza

Üye
Bende ama bazı yerlerde 2012 diye zaman belirtilmiş o bile bazılarını şaşırtmaya yeter :)

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
o kapasiteye sahip insanlar burda yokdur diye onuda ekledım ama bılmıyorum

zaza

zaza

Üye
Misafirleri hesaba kattınmı? :d:

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
Seneye dünya çapında kıyamet kopar mı bilmem ama benim en karanlık 2 yılım başlıyor.Univ. 2 ve 3 yılları en karanlık yıllar olmuştur kime sorduysam bana acıyarak baktı:S inş hayırlısıyla biter bıktım yaw 13 yıldır okul okuyom

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Kuşların ölümüyle ilgili şu geliyor benim aklıma okuyan olursa diye yazıyorum:

Discovery channelde geçen yıl bir belgesel izlemiştim, hepimizin bildiği gibi dünyanın çekirdeğinde bir çekim kuvveti var. Bu çekim kuvvetinin etkisiyle kuzey ve güney noktalarını hesaplayabiliyoruz yani pusulamız kuzeyi gösteriyor. Ama artık pusula kuzeyi göstermez olmuş, eskiden tam kuzeyi gösterirken şuanda sapma var.
Bu sapmalarla ilgili verileri bir bilgisayar programına yüklediler ve ortaya çıkan sonuç gerçekten şaşırtıcıydı !!!
Kuzey ve güney noktaları yer değiştirdi.

Banyoya gidip lavaboya su dökün suyun sağa doğru dönerek aktığını göreceksiniz. Bunu elinizle değiştirmeye çalışsanızda su yine sağa doğru döner bunun sebebi kuzey yarım kürede olmamızdır. Aynı şekilde güney yarım küredede sular sola kıvrılarak akarlar. Bu örneği basit diye verdim, eğer kutup noktaları değişirse dünyanın düzeninin ne gibi etkileneceğini biraz kestirebilirsiniz bu örnekle...

Kuşlarla olan bağlantısı ise şu:
Kuşların inanılmaz bir yön bulma yetenekleri var. Kuşlar bu yetenekleri yüzünden eskiden posta işinde kullanılırdı. Kuşlar bu yeteneklerini dünyanın kutup noktalarına borçlular. Aynı belgeselde bir kuşu kısa bir süreliğine manyetik bir kutunun içine koydular, kuzey ve güneyin belli olmadığı bir kutu. Kuşu 50 metre ileride saldılar ve yuvasını bulamadı. Tam tersi yönde ormana doğru uçtu, ancak 5 dakika sonra kendisine geldiğinde tekrar yuvaya geldi...
Kısacası dünyadaki kutup sapmalarından dolayı kuşların olumsuz etkilendiğini, bu sebepten dolayı öldüklerini düşünüyorum. Aynı şekilde balık ölümleride bu yönde olabilir. Balıkların yön kavramıyla ilgili belgesel izlemedim :)

2012 yılında dünya üzerinde birşeylerin değişeceğine inanıyorum. Ancak buna kıyamet demek dinden çıkma anlamı taşır. İklimsel yada herhangi başka birşeyle olabilir ama 2012 yılını işaret eden çok ipucu var. Bu yüzden kıllanmamak elde değil. Bilgisi olan varsa bu konuda tartışmak isterim her zaman.

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi

Discovery channelde geçen yıl bir belgesel izlemiştim, hepimizin bildiği gibi dünyanın çekirdeğinde bir çekim kuvveti var. Bu çekim kuvvetinin etkisiyle kuzey ve güney noktalarını hesaplayabiliyoruz yani pusulamız kuzeyi gösteriyor. Ama artık pusula kuzeyi göstermez olmuş, eskiden tam kuzeyi gösterirken şuanda sapma var.
Bu sapmalarla ilgili verileri bir bilgisayar programına yüklediler ve ortaya çıkan sonuç gerçekten şaşırtıcıydı !!!

Banyoya gidip lavaboya su dökün suyun sağa doğru dönerek aktığını göreceksiniz. Bunu elinizle değiştirmeye çalışsanızda su yine sağa doğru döner bunun sebebi kuzey yarım kürede olmamızdır. Aynı şekilde güney yarım küredede sular sola kıvrılarak akarlar. Bu örneği basit diye verdim, eğer kutup noktaları değişirse dünyanın düzeninin ne gibi etkileneceğini biraz kestirebilirsiniz bu örnekle...

Kuşların inanılmaz bir yön bulma yetenekleri var. Kuşlar bu yetenekleri yüzünden eskiden posta işinde kullanılırdı. Kuşlar bu yeteneklerini dünyanın kutup noktalarına borçlular. Aynı belgeselde bir kuşu kısa bir süreliğine manyetik bir kutunun içine koydular, kuzey ve güneyin belli olmadığı bir kutu. Kuşu 50 metre ileride saldılar ve yuvasını bulamadı. Tam tersi yönde ormana doğru uçtu, ancak 5 dakika sonra kendisine geldiğinde tekrar yuvaya geldi...
Kısacası dünyadaki kutup sapmalarından dolayı kuşların olumsuz etkilendiğini, bu sebepten dolayı öldüklerini düşünüyorum. Aynı şekilde balık ölümşleride bu yönde olabilir. Balıkların yön kavramıyla ilgili belgesel izlemedim :)
etkilendim =)

zaza

zaza

Üye

Kısacası dünyadaki kutup sapmalarından dolayı kuşların olumsuz etkilendiğini, bu sebepten dolayı öldüklerini düşünüyorum. Aynı şekilde balık ölümleride bu yönde olabilir. Balıkların yön kavramıyla ilgili belgesel izlemedim :)

2012 yılında dünya üzerinde birşeylerin değişeceğine inanıyorum. Ancak buna kıyamet demek dinden çıkma anlamı taşır. İklimsel yada herhangi başka birşeyle olabilir ama 2012 yılını işaret eden çok ipucu var. Bu yüzden kıllanmamak elde değil. Bilgisi olan varsa bu konuda tartışmak isterim her zaman.
yani ölümlerin sebebi belli ama dur bakalım zamanımız ne zaman bitecek:islik

Revengeful

Emekli Yönetici
Olsunda bitsin be :d

GamEoweR''

GamEoweR''

Üye
    Konu Sahibi
ölmek mi istiosunuz ( intihar edin ):ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt