Dünyanın ilk cep telefonunu kim ve ne zaman üretti?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abcdefgh12

Konu Sahibi
Dünyanın ilk cep telefonunu kim ve ne zaman üretti?

İlk cep telefonu
ne zaman, kim tarafından üretildi ve boyutu ne kadardı? Bu soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Cep telefonları artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Bugün neredeyse 6-7 yaşındaki bir çocuktan tutun, 80'li yaşlardaki insanların büyük bir bölümünde cep telefonu görmeniz mümkün oluyor. Peki devrim niteliğindeki bu teknolojiye ilk adımı kim attı?

Cep telefonunun icadı 3 Nisan 1973 tarihinde Motorola tarafından gerçekleştirildi. İlk cep telefonu görüşmesi de o dönemde Motorola'nın başında yer alan Martin Cooper ve Bells Labs şirkesinden Dr. Joel. S. Engel arasında gerçekleşti. New York'ta Hilton oteli önünde Motorola Dyna-Tac adlı ilk cep telefonunun prototipleri ile görüşme yapan ve o zaman 44 yaşında olan cep telefonunun mucidi Cooper, bugün 82 yaşına girdi.

Yaptığı açıklamada, ' İlk cep telefonu görüşmesini yaptığım zaman kendimi büyük bir suç işliyormuşum gibi hissetmiştim.' diyen Cooper, 1992 yılında da kablosuz teknoloji şirketi ArrayComm'u kurmuştu. İlk cep telefonun fiziksel özellikleri ise; 850 gr ağırlığında, 25 cm boyunda, 8 cm derinliğinde ve 4 cm enindeydi.

kaynak:

Utku

Utku

Üye
:D 850 gr yuh

hoss

hoss

Üye
bu cepte taşınmaz arkadaş yaa :)

Revengeful

Emekli Yönetici
5800 a takoz diyenler utansın :d:

zaza

zaza

Üye
adamın sayesinde 3g ile konuşuyoruz :)

buketcik

buketcik

Üye
ben bitane istiyorum çok beğendim.

Εthnic

Εthnic

Üye
bu sirt telefonu olmasin..??

• Beğen
Tepkiler: buketcik
buketcik

buketcik

Üye
yok annem daha çok ankesör gibi:aha:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt