Haber Dünyanın İlk Akıllı Telefonu

Sponsorlu Bağlantılar

asroma7

asroma7

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın İlk Akıllı Telefonu
Nokia 9000 Communicator'dür.

Üretim Tarihi: 1996

Dünyanın ilk akıllı telefonudur. Ayrıca gelmiş geçmiş en ünlü iş telefonu serisi olan;

Communicator serisinin ilk telefonudur. Örneğin; o sıralar cep telefonları
sadece telefon etmeye ve SMS yollama yararken bu telefon günümüzde
bile telefonlarda olmayan fax çekme özelliğini taşıyordu.

İşlemci:
Intel 24 MHz 80386'dır.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, MaxipmaN, RetaXter ve 2 diğerleri

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye

Fotoğrafı da benden olsun.:)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, Kingmortall, MaxipmaN ve 1 kişi daha
0MG90

0MG90

Üye
Tasarımların hası :) Şimdi tarih oldu

asroma7

asroma7

Üye
    Konu Sahibi
Aynen. Ya kardeşim sene 96 ve telde fax özelliği var yuh yani şimdiki çoğu telefonlarda yok. :)

ZaZuM

ZaZuM

Üye
söylemesi ayıp fax a ihtiyaç yok ki

asroma7

asroma7

Üye
    Konu Sahibi
ihtiyacı olan az olduğu için koymuyorşar zaten ama genellikle iş adamları veya acentteler bile kullanıyor adam dışarda tak diye mobil imza yapıyo veya mobilden senet yazıp imzalıyıp fakslıyo, ihtiyaca göre ama dediğin gibi çok arayan yok o özelliği.

NokiaBeLLe

NokiaBeLLe

Üye
Mail diye bişey var artık yazarsın yazını altınada elektronik imzayı çakarsın yollarsın isteyen istedigi yerde resmi evrak olarak kullanır.Hala fax isteyen yerlere gıcık oluyorum yıl olmuş 2015 adam fax çek diyor mail atacam elektronik imzalı diyom duymamış ki elektronik imzayı o geçersiz diye cevap veriyor.Bu bilinçsiz insanlar dışında günümüzde fax bitti bence

Emre

Üye
Nokia 9000 Communicator, 1996 yılında çıkmış olup dünyanın ilk akıllı telefonudur. Ayrıca gelmiş geçmiş en ünlü iş telefonu serisi olan Communicator serisinin ilk telefonudur. Örneğin o sıralar cep telefonları sadece telefon etmeye ve SMS yollama yararken bu telefon günümüzde bile telefonlarda olmayan fax çekme özelliğini taşıyordu. İşlemcisi ise Intel 24 MHz 80386'dır. Bu telefonun üst modelide Nokia 9110 Communicator'dur.

MaxipmaN

Üye
Şu telefonu gördükten sonra çıkan sonuç Nokia'nın 2000 li yıllarda kamera hariç kendini hiç geliştirmemis olması

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Vay be yeni öğrendim ben efsane cep telefonuymuş o zaman :)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
2000 li yıllarda da nokia n900 vardı o da baya güzel cihazdı

Üst Alt