• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Dünyanın ilk 5Ghz işlemcisi: AMD FX-9590

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Dünyanın ilk 5Ghz işlemcisi: AMD FX-9590
İşlemci pazarında kıyasıya rekabet devam ediyor. Masaüstü segmentinde AMD ve Intel’in büyük oranda ki pazar payına karşılık, mobil platformlarda ise Intel, Samsung, Qualcomm, Nvidia, MediaTek gibi bir çok firmanın rekabeti söz konusu. Her ne kadar mobil platformun gelişimi ile masaüstü segmenti ilgiyi kaybetse de yeniliklerle şaşırtmaya devam ediyor.




İşlemci pazarında Intel‘in arkasından gelen en büyük işlemci üreticilerinden olan AMD, ürünleri ile tüketicilerin tercihi olmayı amaçlıyor. En güçlü işlemciyi sunmak için de Intel ve AMD arasında mücadele söz konusu. İşlemcilerde yaşanan rekabette görülen o ki AMD öne geçecek.

Firmadan dünyanın ilk 5Ghz saat hızında çalışan işlemcisi FX-9590 geliyor. Piledriver mimarisi ile gelecek olan yeni işlemci 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Oyun ve multimedyada yeni bir seviyenin kapılarını açacak olan AMD FX-9590 haricinde daha düşük model FX-9570 de geliyor. Bu işlemci de 4.7Ghz saat hızında çalışacak.

AMD FX-9590 ve 9570 ilk olarak bu yaz hazır sistemler üzerinden gelecek. Ayrı olarak ise daha sonra sunulacak.

http://www.maxicep.com/portal/dunyanin-ilk-5ghz-islemcisi-amd-fx-9590.html
 


Matthe

Matthe

Üye
Aha!

AMD <3
 
hikmet366

hikmet366

Üye
amd yapar aga yapamıca bırşey yok
 
Metin137

Metin137

Üye
oha 5ghz mi :zong:
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
:ohannes:
 
Matthe

Matthe

Üye
Overclockcular delirmiştir bunu görünce mükemmel bir şey yaa :yuru
 
fk555897

fk555897

Üye
Artık İntel'den de daha iyi bir işlemci bekliyoruz.
 
Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
yuh :zong:
 
OozyStaw

OozyStaw

Üye
5 Ghz normal mi yoksa turbo mu ? :hmmm
 

MaxipmaN

Üye
intel ve nvıdıadan şaşmam çok zor
 
Archonn

Archonn

Üye
Bu marifet değil ki. Hala 32nm teknolojisinde işlemci üretiyorlar. intel broadwell'le 12nm işlemciler tasarlarken amd mevcut piledriver işlemcilere oc yaparak rekabette geride kalmamaya çalışıyor.
Elinizdeki 8350'ye voltaj verip 5 ghz'e overclocklayabilirsiniz.Ve aynı performansı verir. Amd yeni birşey ortaya koymamış.
Tek başına saat hızı da çok bir şey ifade etmiyor.
 


Üst Alt