Dünyanın İlk 5G Modemi Qualcomm Tarafından Duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Dünyanın İlk 5G Modemi Qualcomm Tarafından Duyuruldu


Qualcomm, bugünkü Hong Kong zirvesinde mobil teknoloji dünyasından önemli duyurulara imza attı. Snapdragon 400 ve Snapdragon 600 serisindeki yeni işlemcileri Snapdragon 653, Snapdragon 626 ve Snapdragon 427 yonga setlerini duyuran Qualcomm, aynı zamanda dünyanın ilk 5G mobil modemi Snapdragon X50 duyurusuna da imza attı.

http://www.maxicep.com/qualcomm-uc-yeni-snapdragon-islemci-duyurdu
Qualcomm, Üç Yeni Snapdragon İşlemci Duyurdu
Qualcomm'un bugün resmi duyurusunu yaptığı Snapdragon X50 modem, 5Gbps veri indirme hızına destek veriyor. Küresel olarak bugün dünyada kullanılan 4G teknolojisi ile karşılaştırıldığında, Snapdragon X50'nin 5G destekli modemi yaklaşık 400 kat daha yüksek hızlara olanak sağlıyor. Mevcut küresel 4G teknolojisinin 13.5Mbps hızda olduğunu hatırlatalım.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Aslında dünyada 5G standartlarını destekleyen ticari hücresel ağlar henüz kullanımda değil ve bunun yakın zamanda gerçekleşmesi de pek mümkün gözükmüyor. Qualcomm'un yaptığı duyuruda ise "5G Yeteneği" kelimesi dikkat çekiyor. Zira bu kelimenin anlamı; küresel anlamda 5G standartlarında hücresel ağlar kullanıma sunulduğunda, 5Gbps indirme hızı hizmetinden ilk yararlanacak olan cihazlar da Snapdragon X50 modeme sahip mobil cihazlar olacak demektir.

Her ne kadar 5G teknolojisi için kesin bir tarih açıklanmamış olsa da Güney Kore, 2018 yılında 5G alt yapısını hayata geçirmeyi planlıyor. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık ise 2020 yılında 5G teknolojisini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Qualcomm, yaptığı açıklamada 2017 yılının ikinci yarısında itibaren örnek chipleri üreticilere göndermeye başlayacağını, yeni modeme sahip yonga setleri ile donatılmış akıllı telefonların ise 2018 yılından itibaren tüketicilere sunulmaya başlayacağını belirtti.

Dünyanın İlk 5G Modemi Qualcomm Tarafından Duyuruldu
 
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bide Çıkaydı İyiydi Aslında
 


Üst Alt