dünyanın en zengin futbol takımı.. r.madrid..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
dünyanın en zengin futbol takımı.. r.madrid..

Para ve şöhret onlarda

Dünyanın en zengin kulüpleri açıklandı. İngiliz kulüpleri yükselişte. İlk 20'de 6 İngiliz takım var.

Son yıllardaki müthiş geliriyle rakiplerini geride bırakan Real Madrid, ilk sıradaki yerini korudu. Listede 5 sıra birden yükselen Arsenal'in müthiş çıkışı ise dikkat çekti.

Deloitte firmasının 2007 yılı araştırmasına göre, dünyanın en zengin 20 futbol kulübü listesinde ilk sırada İspanya'dan Real Madrid var.

La Liga'nın son şampiyonu ve bu sezonun 8 puan farkla lideri Real Madrid, gelirini yüzde 20 artırdı ve 351 milyon Euro'ya yükselterek listede geçen seneki yerini korudu. Real, geçen sezon 1.1 milyar dolarlık yayın anlaşmasıyla önemli bir gelir elde etmişti.

KIRMIZI ŞEYTANLAR FARKI KAPATIYOR
Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona ise ikincilikten üçüncülüğe düştü. Geçen sene açıklanan listede 4. sırada yer alan İngiliz kulübü Manchester United, ikinci sıraya yükseldi. Premier Lig'in giderek artan yayın hakları geliri, Manchester United'in Real Madrid'le arasındaki farkı azalttı. ‘Kırmızı şeytanların' geliri 315 milyon Euro. Premier Lig, geçen eszon ülke dışı yayın hakları için yeni bir anlaşma yapmıştı.

İNGİLİZLER YÜKSELİYOR
Manchester United dışında listenini ilk beş sırasıda iki İngiliz kulübü daha yer aldı. Arsenal, 5 basamak birden atlayarak 4. sıraya çıktı. Arsenal'in, maçlarını Emirates Stadyumu'nda oynamaya başlamasıyla gelirlerinde büyük artış olduğu belirtildi. ABir başka İngiliz kulübü Chelsea ise, bir basamak yükseldi ve 5'inciliği elde etti.

En zengin 20 futbol takımı içerisinde, İngiltere'den 6, İtalya ve Almanya'dan 4'er, İspanya'dan 3, Fransa'dan iki ve İskoçya'dan bir takım bulunuyor. En zengin 20 takımın toplam gelirleri ise, geçen sezon yüzde 11 artışla 3.7 milyar Euro'ya yükseldi ve 2002-2003 sezonundan beri en yüksek artış hızı yakalandı. (NTVspor)

• Beğen
Tepkiler: cp3kb24

Hellboy®

Hellboy®

Üye
dogrudur adamlar paso forma o bu su reklam gelırı :D

MicRoP

MicRoP

Üye
ben celhse die biliyodum

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Uzun Yıllar En Zengin Klüp M. Utd Ve Yine Oyle. Yıllık Gelire Göre Hesaplanmış Bir Tablo Bu.

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Madrid Arayı Açtı...Ve Bugün R.Betis'e Bilerek 2-1 Yenildi..Kanaatim Oyunları Yormadı...Yada Yedeklerle Çıktı...Zira Şampiyonlar Ligi Var;)

cp3kb24

cp3kb24

Üye
çok güzel bire konu

Doğan

Üye
ben biliyodum ztn r.madrid olabilirdi baska takım yok onlar gibi kazanan :)

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Manchester United dünyada forma satışından en çok gelir elde eden klüp diye biliyorum.Real Madrid daha çok tv gelirlerinden para kazanıyor sanırım...

'Davut

'Davut

Üye
FENERBAHÇE de 19. sıraya yükseldi. YAKIN ZAMAN DA LİDER OLUR PARA LİGİNDE.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Arkadaşlar konu geçen senenin konusu. Konuyu hortlatmışlar. Daha dikkatli olalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...