Dünyanın en zeki insanının nadia cumukova olmaması

Sponsorlu Bağlantılar

hançer

hançer

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın en zeki insanının nadia cumukova olmaması
maxicepte günlerdir üst sıralarda olan bir başlık var :''Dünyanın en zeki insanı nadia cumukova Türkiye de öss'ye girsem kazanamam bla bla'' ve başlık 596 gibi büyük bir sayıyla okunmuş ve de okunmaya devam ediyor ki bunu okuyan yorumlara bakmıyorsa eğer yanlış bilgilendiriliyor link: Dünyanın en zekî insanı Nadia Camukova: "Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam" - MaxiCep
internette küçük bir araştırma yaptığımızda görüyoruz ki bu haber doğru değil. halihazırda 7 dil bilen daha fazlasını sağlık tehlikesi nedeni ile öğrenmekten korkan, fotoğrafik hafıza özelliği ile 300 binden fazla kitabı aklında tutabilen bu muhteşem üst üst düzey insan ,pardon insan dedim, kendisini bir dönem dünyanın en zeki insanı olarak türkiye de tanıtmış fakat menşei rusya da hiç tanınmayan bu kadın ne yazık ki Türk insanını dolandırmaktan da öteye gitmiştir

haber şöyledir:


türkiye'de kendini “dünyanın en zeki insanı” ve “profesör” olarak tanıtan naida camukova'nın yalan söylediği öne sürüldü. 199.37 ıq'luk zekası sadece türkiye'de bilinen genç kadının mezuniyet belgeleri de yok. üstelik, ülkesi dağıstan'da dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

bundan birkaç yıl önce "süper zekasıyla" türkiye'de tanınmaya başlayan ve birçok gazetede sayfa sayfa röportajları yayınlanan rus uyruklu nadia camukova'nın türk insanını aldattığı ortaya çıktı. 1 yaşındayken okumayı öğrendiği, 23 yaşındayken çok okumaktan beyin kanaması geçirdiği, fotografik hafızası sayesinde 300 sayfalık bir kitabı 1 saatte ezberleyebildiği, hafızasında 300 bin kitap bulunduğu ve "dünyanın en genç profesörü" olduğu söylenen genç kadının foyası ortaya çıktı.

dağıstan devlet üniversitesi ve hoca ahmet yesevi üniversitesi'nde yaptığı iddia edilen çalışmalarının ardından türkiye'ye gelen naida camukova, "dünyanın en zeki insanı" sıfatıyla çok sayıda konferans vermişti.

görevine son verildi

her kesimden insanı kendisine inandıran camukova, üstün yetenekli gençlerle birlikte proje geliştirmesi için bahçeşehir üniversitesi'yle 5 şubat 2007'de sözleşme imzaladı. ancak camukova, üniversitedeki hiçbir derse gelmedi ve defalarca aranmasına karşılık telefonlarına cevap vermedi. bunun üzerine yönetim camukova'nın görevine son verdi.

camukova'nın sözleşmesinin yenilenmemesinin arkasında, derslere gelmemesinin yanı sıra akademik kariyeriyle ilgili belgelerini getirmemesi de olduğu öğrenildi. camukova'nın profesörlük belgesi de dahil üniversite mezuniyet belgesini bile getirmediğini ve bu nedenle yaklaşık 5 bin ytl'ye 5 ay boyunca çalıştığı okulla ilişiğinin kesildiği öne sürüldü.

dağıstan: tanımıyoruz

bahçeşehir dağıstan devlet üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen camukova'ya dağıstan devlet üniversitesi'nden de yalanlama geldi. üniversite, naida camukova isimli bir personellerinin hiçbir zaman olmadığını ve kendisini tanımadıklarını bildirdi.

dolandırıcılık iddiası

annesinin tıp doktoru, babasının da hakim olduğunu öne süren camukova, aynı zamanda babasının rusya'da putin'in en yakın danışmanlarından birisi olduğunu savunmuştu. camukova'nın, dağıstan'da yaşayan komşuları ise, annesinin iğneci, babasının ise bir tiyatroda bekçi olduğunu ileri sürdü. öte yandan camukova'nın dağıstan'da bulunduğu sırada, türkiye'de üniversite okumak isteyen öğrencilerin her birinden 3 bin dolar alıp bu öğrencileri ücretsiz yurtlara yerleştirdiği iddia edildi.

sadece türkiye'de tanınıyor

camukova'nın "dünyanın en zeki insanı” unvanını moskova'da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edildiği öne sürülmüştü. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, camukova'nın ıq'sunun 140-200 aralığında 199.37 olarak çıktığı aktarılmıştı. ancak bu zeka testi sonuçlarının hiçbir uluslar arası kuruluş tarafından bilinmediği ve tescillenmediği de ortaya çıktı. camukova, verdiği bir röportajda en zeki insan olduğunu rusya'da gizlediğini, bunun sadece türkiye'de bilindiğini söylemişti.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bunu Nerde Okumuştum :hmmm
 
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
zekiymiş işte bizim ülkedeki üniversteleri dolandırmış bizimkiler de yemiş çok rahat hiç araştırmamışlar bile
 
  • Beğen
Tepkiler: hançer


Üst Alt