Dünyanın En Tehlikeli 10 Deniz Hayvanı ( Tanıtım )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Tehlikeli 10 Deniz Hayvanı ( Tanıtım )
Denizin altında binlerce tür balık cinsi bulunuyor ve bunlardan bazıları insanlara ciddi zararlar verebilme kapasitesine sahip . Listemizde denizde, gölde ve nehirlerde yaşayan canlıların en tehlikelilerini sıraladık. Siz siz olun bu hayvanlardan olabildiğince uzak durmaya çalışın. En tehlikeliden en tehlikesizine işte listemiz.
10- PiranaNerde görülür: Amazonlar, Kuzey Amerika
Keskin dişleri sayesinde tehlikeli ısırıklar açabilen piranalar saldırgandırlar ve en çok yüzücülere saldırdıkları bilinmektedir. Ancak yırtıcı piranalar’ın saldırganlıkları mevsimden mevsime değişiklik gösteriyor. Yağmur yağan mevsimlerde tehlikeli olmayan piranalar kurak mevsimlerde ise saldırganlaşıyorlar . Bu nedenle hiçbir yerli, kurak mevsimlerde nehre girmeyi aklından bile geçirmiyor. Piranaların korkutan dişleri, dudak derileriyle örtülü. Bu nedenle bu hayvanlar fazla dikkat çekmiyor ve sakin bir görüntü sergiliyor. Bu deri yukarı kaldırıldığı zaman (kurutulmuş hayvanlarda rahatça görülebiliyor) ustura keskinliğindeki üçgen dişleri insanı ürpertmeye yetiyor. Balık ağzını kapattığında, kama şeklindeki alt ve üst dişler bir fermuar gibi kilitleniyor. Piranalar, yiyeceklerini yerken sergiledikleri tavır açısından da tatlı su balıkları içinde eşsiz. Bu yönleriyle köpekbalığına benzetiliyorlar.
9-Portuguese Man O WarNerde görülür: Sıcak mevsimi olan tüm yerlerde
Görüntüleri nedeniyle denizanasına çok benzemektedirler. Çoğu zaman insanlar için cok acı verici olabiliyorlar. Genellikle sürü halinde gezmeyi seviyorlar. Yani eğer bir tanesiyle karşılaşırsanız diğerlerinin de geleceğinden emin olabilirsiniz.
8-Kaya BalığıNerde görülür: Hindistan, Çin, Filipinler, Papua Ynei Gine ve Avustralya
Bu çok çirkin gözüken kayabalığını bulmak çok güçtür çünkü sürekli hareket halindedir. Bilinen o ki salgıladıkları zehir bir insanı rahatlıkla öldürebilirler.

7- Belcher’s Deniz Yılanı
Nerde görülür: Hint Okyanusu, Avustralya, Filipinler ve Tayland
Dünyadaki en zehirli yılan. Bir deniz yılanını diri diri yutan bir köpek balığı bile ölüme mahkumdur. Çünkü yılan , mideye iner inmez , mideyi dişler ve zehirini akıtır. İnsanı ısırdığında ise ilk ısırığı acı vermemesine rağmen birkaç saat sonra hastanın bacakları karıncalanmaya başlar, zamanla felce uğrar, gözleri kapanır ve dişleri kilitlenir. Kaslar görev yapamaz hale gelir. Birkaç gün bu durumda yaşaması mümkündür ancak bundan sonra hasta çırpınarak ve solunumun durmasıyla ölür.
6-Hippopotamus(Su aygırı)Nerde görülür: Afrika
Nil Aygırı olarak da bilinirler . Bir su aygırı belli durumlarda saatte azami 48 km/sa. hıza ulaşabilir. Su aygırının kafası çok büyük, geniş, basık, ve 450 kg’a kadar ulaşan ağırlıktadır. Su aygırlarının 44 dişi vardır. Her iki yanda 3 kesici diş, bir köpek dişi, dört öğütücü azı ve üç azı dişi olarak. İşte bu dişleri, yüksek hızı ve iri cüssesi sayesinde su aygırı Afrikanın beş büyüklerinden beşincisi olma lütufuna erişiyor . Hippopotamus çenesini neredeyse 180 derece açabiliyor. Bu açı bir kara hayvanı için en geniş açı demek. Bu noktada erişkin bir erkeğin ağzını ortalama olarak 1.2 metre kadar açabildiğini bilmeniz su aygırını daha iyi tanımanız açısından önemli.
5-YılanlarNerde görülür: Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusunda
Yılanların zararlı hayvanlar olduğunu herkes bilir. Ama emin olun ki hiçbiri bu küçücük yılan kadar tehlikeli değildir. Bu yılan , dünyadaki en zehirli 4. hayvan olarak bilinir. Sıcak suları sever ve aslında bir insan ona dokunmadan insanlara zarar verme eğiliminde değildir. Salgıladıkları sadece 1 damla zehir ile yaklaşık 20 kişinin ölümüne sebep olabilirler.
4-Mavi Halkalı Ahtapot
Nerde görülür: Pacifik Okyanusu
Eğer bu küçük ve rengarenk ahtapotun oyun alanına girerseniz bu sizin için ölümle sonuçlanabilir. Bir mavi ahtapot, içinde 26 insanı öldürebilecek kadar zehir taşır. İnsanların yaşam alanlarında pek sık görülmeyen bu tür aslında agresif bir cins olarak da görülmüyor. Sadece ondan uzak durmanız yeterli.

3- DenizAnasıNerde görülür: Hawaii, Filipinler, Kuzey Avustralya
Dünya üzerindeki en zehirli deniz hayvanı olan box jellyfish, 1954 yılından beri toplam 5000 kişiyi zehiri ile öldürmeyi başarmıştır. Özellikle bu bölgelerde ekim ayından mayıs ayına kadar denize girmek oldukça tehlikelidir. Aslında ısırdığı yerler sirke ile iyileştirilebiliyor ancak bu herzaman yeterli olmuyor ve toksinleri bir insanı sadece 1 dakikada öldürebiliyor.
2-Beyaz Köpek Balığı Nerde görülür: Bütün okyanuslarda. Özellikle de Meksika, California, Kuzey Afrika ve Avustralya.
Denizlerin kralı. Ayrıca tuzlu su timsahının da en büyük rakibi. 6 metreden uzun boyları, 2240 kg’a yaklaşan ağırlıklarıyla onlara beyaz ölüm de deniyor. Küçük bir bilgi daha : Jaws seri filmlerinde izlediğimiz Jaws da bir beyaz köpek balığıydı.
1-Tuzlu su TimsahıNerde görülür: Güney Avustralya, Papua Yeni Gine
Dinazorlar, nesilleri tükendikten sonra ölüm makinesi ünvanlarını Tuzlu su timsahlarına bıraktılar. Tuzlu su timsahları 6 m ‘ye kadar zıplayabilir, mutlu bir şekilde avını en rahat öldürebilecekleri anı sabırla bekleyebilirler . Hiç beklenmedik zamanlarda deniz kenarlarındaki deliklerden çıkabilirler. Bir insan için timsah alanına girmek ,çok şanslı değilseniz, çoğunlukla ölümle sonuçlanır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt