:::: Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi ::::

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
:::: Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi ::::
İngiliz Guardian gazetesinin, Times Higher Education ve QS Top Universities tarafından yapılan araştırmaya dayandırdığı haberinde, Oxford Üniversitesi'nin alt sıralara düştüğü görülürken, Asya'daki akademik gelişimin, yakında ABD'nin eski ve saygın 8 üniversitesinden oluşan Ivy League'e ile Oxford ve Cambridge üniversitelerinin birleşimi Oxbridge'e meydan okuyacağı belirtildi.

Listeye göre, en iyi 10 üniversitenin 4'ü, 100 üniversitenin de 18'i Büyük Britanya'da yer alıyor.

Listeye geçen yıl 42 üniversite sokan Kuzey Amerika'dan bu yıl ise listeye giren üniversite sayısı 36.

Öte yandan Asya'dan listeye giren üniversitelerin sayısı geçen yıla göre 2 artarak, 14'den 16'ya yükselirken, Tokyo Üniversitesi 22. sırada, Hong Kong Üniversitesi 24. sırada yer alıyor.

Listede Türkiye'den hiçbir okul yer almıyor.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinin listesi şöyle sıralanıyor:

1- HARVARD Üniversitesi (ABD)
2- CAMBRIDGE Üniversitesi (Büyük Britanya)
3- YALE Üniversitesi (ABD)
4- UCL (University College London) (Büyük Britanya)
5- IMPERIAL College London (Büyük Britanya)
6- OXFORD Üniversitesi (Büyük Britanya)
7- CHICAGO Üniversitesi (ABD)
8- PRINCETON Üniversitesi (ABD)
9- MASSACHUSETTS Teknoloji Enstitüsü (MIT) (ABD)
10- CALIFORNIA Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
11- COLUMBIA Üniversitesi (ABD)
12- PENNSYLVANIA Üniversitesi (ABD)
13- JOHNS HOPKINS Üniversitesi (ABD)
14- DUKE Üniversitesi (ABD)
15- CORNELL Üniversitesi (ABD)
16- STANFORD Üniversitesi (ABD)
17- Ulusal Avustralya Üniversitesi (Avustralya)
18- MCGILL Üniversitesi (Kanada)
19- MICHIGAN Üniversitesi (ABD)
20- ETH Zurich (İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü) (İsviçre)
21- EDINBURGH Üniversitesi (Büyük Britanya)
22- TOKYO Üniversitesi (Japonya)
23- KING’S College London (Büyük Britanya)
24- HONGKONG Üniversitesi (Hong Kong)
25- KYOTO Üniversitesi (Japonya)
26- MANCHESTER Üniversitesi (Büyük Britanya)
27- CARNEGIE MELLON Üniversitesi (ABD)
28- Cole normale supérieure (Fransa)
29- TORONTO Üniversitesi (Kanada)
30- Ulusal Singapur Üniversitesi (Singapur)
31- BROWN Üniversitesi (ABD)
32- NORTHWESTERN Üniversitesi (ABD)
33- CALIFORNIA Üniversitesi, UCLA (ABD)
34- BRISTOL Üniversitesi (Büyük Britanya)
35- HONG KONG Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Hong Kong)
36- COLE POLYTECHNIQUE (Fransa)
37- MELBOURNE Üniversitesi (Avustralya)
38- SYDNEY Üniversitesi (Avustralya)
39- California Üniversitesi, BERKELEY (ABD)
40- BRITISH COLUMBIA Üniversitesi (Kanada)
41- QUEENSLAND Üniversitesi (Avustralya)
42- Cole Polytechnique Fédérale de LAUSANNE (İsviçre)
43- OSAKA Üniversitesi (Japonya)
44- TRINITY College (İrlanda)
45- MONASH Üniversitesi (Avustralya)
46- Çin Hong Kong Üniversitesi (Hong Kong)
47- Ulusal Seul Üniversitesi (Güney Kore)
48- NEWSOUTH WALES Üniversitesi (Avustralya)
49- TSINGHUA Üniversitesi (Çin)
50- AMSTERDAM Üniversitesi (Hollanda)
51- KOPENHAG Üniversitesi (Danimarka)
52- NEW YORK Üniversitesi, NYU (ABD)
53- PEKİN Üniversitesi (Çin)
54- BOSTON Üniversitesi (ABD)
55- Technische Universitaet Münih, TUM (Almanya)
56- TOKYO Teknoloji Enstitüsü (Japonya)
57- HEIDELBERG Üniversitesi (Almanya)
58- WARWICK Üniversitesi (Büyük Britanya)
59- ALBERTA Üniversitesi (Kanada)
60- LEIDEN Üniversitesi (Hollanda)
61- AUCKLAND Üniversitesi (Yeni Zelanda)
62- WISCONSIN Üniversitesi-Madison (ABD)
63- AARHUS Üniversitesi (Danimarka)
64- ILLINOIS Üniversitesi, Chicago (UIC) (ABD)
65- Katholieke Universiteit, LEUVEN (Belçika)
66- BIRMINGHAM Üniversitesi (Büyük Britanya)
67- LONDON School of Economics and Political Science (Büyük Britanya)
68- LUND Üniversitesi (İsveç)
69- KAIST Kore İleri Bilim Enstitüsü (Güney Kore)
70- YORK Üniversitesi (Büyük Britanya)
71- UTRECHT Üniversitesi (Hollanda)
72- Cenevre Üniversitesi (İsviçre)
73- Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU) (Singapur)
74- WASHINGTON Üniversitesi, St. Louis (ABD)
75- UPPSALA Üniversitesi (İsveç)
76- CALIFORNIA Üniversitesi, San Diego (ABD)
77- TEXAS Üniversitesi, Austin (ABD)
78- NORTH CAROLINA Üniversitesi, Chapel Hill (ABD)
79- GLASGOW Üniversitesi (Büyük Britanya)
80- WASHINGTON Üniversitesi (ABD)
81- ADELAIDE Üniversitesi (Avustralya)
82- SHEFFIELD Üniversitesi (Büyük Britanya)
83- DELFT Teknoloji Üniversitesi (Hollanda)
84- WESTERN AUSTRALIA Üniversitesi (Avustralya)
85- DARTMOUTH College (ABD)
86- GEORGIA Teknoloji Enstitüsü (ABD)
87- PURDUE Üniversitesi (ABD)
88- STANDREWS Üniversitesi (Büyük Britanya)
89- University College DUBLIN (İrlanda)
90- EMORY Üniversitesi (ABD)
91- NOTTINGHAM Üniversitesi (Büyük Britanya)
92- NAGOYA Üniversitesi (Japonya)
93- ZÜRİH Üniversitesi (İsviçre)
94- Freie Universitaet, BERLIN (Almanya)
95- Ulusal Tayvan Üniversitesi (Tayvan)
96- SOUTHAMPTON Üniversitesi (Büyük Britanya)
97- TOHOKU Üniversitesi (Japonya)
98- Ludwig-Maximilians-Universitaet, Münih (Almanya)
99- LEEDS Üniversitesi (Büyük Britanya)
100- RICE Üniversitesi (ABD)

..

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bu değerli bilgiyi aktardığın için teşekkürler.Maalesefki bizim üniversitelerimiz uzun birzaman daha giremezler.nedeni ise öğretim üyelerinin vede üniversite yöneticilerinin asıl işlerini bırakıp siyasetle ve gündelik çekişmelerle uğraşmalarıdır.öğrencileri ise eğitim adına değilde kendi siyasi görüşleri adına organize etmeleridir.Birzamanlar bizim üniversitelerimizle yabancı üniversitelerin öğretim üyelerinin bilimsel makale yayınları karşılaştırılmıştı.yabancı hocalar bizimkilerden çokfazla bilimsel makale yayınlamışlardı, içim burkularak okumuştum.Bu anlamda 1985 de 45.sırada olan türkiye en azından yıl 2001 olduğunda ise ancak 25.sıraya yükselebildik.ama avrupada ise en altlardayız.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun
DirtyNiqqa

DirtyNiqqa

Üye
Bence ABD nin üniversitelerinde o kadar imkan olmasına karşın mezunları o kadar da eğitimli olmuyor. Ve bildiğim kadarıyla bu ABD unileri genelde paralı oluyor. Zengin olmayan okuyamıyor. Türkiyede eğitime destek verilse daha iyi bir düzeye gelir.

arslansem

arslansem

Üye
Helal olsun bize :mahcup:

qirL1903

qirL1903

Üye
Bende marmara felan olur diye bekLiodum ama :S

Cynical

Cynical

Üye
Dün YÖK başkanı konuyla alakalı "Bu listeler yapılırken okulların mezunları kaç tane Nobel ödülü kazanmış gibi kriterlere bakılıyor, bu kriterlerle listeye giremememiz doğal" gibisinden Türkiye'ye mahsus bir açıklamada bulundu. Bu kafayla listeye girememek gayet doğal, hakkı var. Birşeyleri değiştirmek yerine listenin yapılışına kabahat bulursak zaten o listeye giremeyiz. Siz pratiği sadece yaz dönemindeki stajdan ibaret tutup -çoğu bölümde zorunlu da değil- öğrencinin kafasını ıvır zıvır teoriyle doldurmaya, "işi çalışırken öğrenirsiniz" demeye devam edin. Boşverin araştırmayı, makaleleri. Ne gerek var siyaset yapmak varken? Kim takar listeyi?!

__esra

__esra

Üye
bence üniversitede bi yere kadar. Üniversitelrde okuldan çok bireyin kendisi ön plana çıkmalı.. Ama süper bipaylaşım olmuş:)

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi

caneradil

Üye
slm

dürüstce

Üye
Ben Almanya'da okuyorum ve gördümki secmedigim bir üniversite 57. sirada yerini almis. Oysa ki benim sectigim ünide benim okudugum dal cok daha zordur. O acidan böyle siralamalara bakipta genel bir yorum yapmayin derim ben. Heidelberg ünisinde tip egitimi cok iyidir, onun disinda orta sayilir. Ama iste bir dal icin listeye girmis. Ilk sirada olan Harvard ünisinde okumak icinse para gerekmektedir. Burs alan var elbette ama simdi her baskanin veya baskanin cocugu süper zeka olmadigi icin ve bunlarin hepsi Harvard ünisini sectigi icin paranin önemi ortada. Ve bu kadar cok para kazanan bir üninin donatimi da ona göre oldugu icinde ilk sirada olmasa sasarim.

Onun disinda Harvard ünisinde ki ögretim üyeleri cok iyidir. Ögrenciler ögretim üyeleri hakkinda degerlendirme yaparlar ve buna dayanarak üni yönetimi bir profun ne kadar basarili oldugunu tespit eder.

En önemlisi bir üninin "sagdik" mevzunlari olmasidir. Ünisine kendini ait hisseden bir ögrenci ileride is hayatina atildigi zaman ünisini her zaman destekleyecektir.

Ben Marmara'da degisim ögrencisi olarak bir yil okudum ve acikcasi cok memnun kaldigimi söyleyemem. Soru sormaya korkuyorduk. Neyse bunu gectim, soru sormak icin cogu zaman ögretim görevlisini bulmakta zorluk cekiyorduk. Dersler iptal ediliyordu, su bu..

Yani ilk basta ögretim üyelerini iyi secmek gerekiyor ki onlar ögrencilere örnek olacaklar. Sonra ögrenciler icin daha iyi imkanlar sunulmali. Bunun icin de her seyi devletten beklemek yanlis olur. Büyük sirketlerden destek alinabilir. Daha ne gibi kaynaklar bulunur istenirse... Ama böyle degisiklikler o kadar kolay yapilmiyormus (bölüm baskani benim sundugum bir kac önerine verdigi cevap), ordan burdan izin gerektigi icin kimseninde ugrasmaya niyeti yok bence..

Bunca yüksek potansiyele sahip olan Türkiye gibi bir ülke ne yazikki yeterince iyi kullanmiyor bu avantajini...Cok, cok yazik.......

Eykul

Eykul

Üye
Burda dunyanin en iyi 100 unisinden baska hersey var :D bende hepsini saydigini saniyordum...

tlgcn38

tlgcn38

Üye
Bu değerli bilgiyi aktardığın için teşekkürler.Maalesefki bizim üniversitelerimiz uzun birzaman daha giremezler.nedeni ise öğretim üyelerinin vede üniversite yöneticilerinin asıl işlerini bırakıp siyasetle ve gündelik çekişmelerle uğraşmalarıdır.öğrencileri ise eğitim adına değilde kendi siyasi görüşleri adına organize etmeleridir.Birzamanlar bizim üniversitelerimizle yabancı üniversitelerin öğretim üyelerinin bilimsel makale yayınları karşılaştırılmıştı.yabancı hocalar bizimkilerden çokfazla bilimsel makale yayınlamışlardı, içim burkularak okumuştum.Bu anlamda 1985 de 45.sırada olan türkiye en azından yıl 2001 olduğunda ise ancak 25.sıraya yükselebildik.ama avrupada ise en altlardayız.
Ayrıca bizde yüzde 90 her hareket para için... Kimse memleket derdinde değil yükselmek gelişmek umurlarında değil

Üst Alt