Dünyanın En İlginç ve Okadarda Komik Olayları

Sponsorlu Bağlantılar

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En İlginç ve Okadarda Komik Olayları
- Hong Kong'da 2 yıl önce yapımı tamamlanan 2 bin 500 daireli 7 gökdelenin, daha kullanılmadan konut fiyatları düşmesin diye yıkılmasına karar verildi. Dünyanın en büyük yıkımı Haziran 2005'de başlayacak ve yaklaşık 10 ay sürecek.

- Konya'nın Karapınar İlçesi'ndeki bir bekçi köpeği, sahibi Emin Çenesiz'in cep telefonunu yuttu. Olay, köpeğin karnından telefon melodisi gelince anlaşıldı. Talihsiz telefon küçük ebatlarda olması nedeniyle dışkı yoluyla dışarı atıldı.

- Hindistan'ın Assam eyaletinde, pirinç birası içip sarhoş olan 12 fil, 3 kişiyi ezerek öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. Resmi rakamlara göre, Assam eyaletinde son 5 yılda filler en az 150 kişiyi ezerek öldürdü.

- Belçika'da La Derniere Heure gazetesinin bir çalışanına ait 'Nokia 3410' marka cep telefonu, konuşma sırasında infilak etti. Gazeteci, kulağından hafif yaralandı.

- Danimarka'da geçen yıl Tanrı'ya inanmadığını söyleyerek tartışmalara yol açan Thorkild Grosböll adlı papaz, piskoposluğun istifa etmesi yolundaki isteğini reddedince görevden alındı.

- ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today'in 5 defa Pulitzer ödülüne aday gösterilen muhabiri Jack Kelley'in, yıllarca izlediğini ileri sürdüğü uluslararası olaylarla ilgili yalan haberler yazdığı ortaya çıktı.

- Endonezya Devlet Başkanı Megawati Sukarnaputri, destekçilerine, "Partiye verilecek oyları artırmak için daha çok sevgili edinin" çağrısında bulundu. Seçim kampanyası nedeniyle Semarang kentinde bulunan Sukarnaputri, "Bir kız arkadaşınız varsa, daha fazlasını bulun. Gelecek seçimler için hepsini partimize üye yapalım" dedi.

- Çinli genç futbolcuların, Real Madridli David Beckham ve Roberto Carlos'a özenerek saçlarını uzatmaları ve 'tuhaf şekiller' vermeleri Çin Futbol Federasyonu tarafından yasaklandı.

- Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde gerçekleştirilen sezonun ilk deve güreşlerinde, Türkiye ve AB adını taşıyan iki deve güreştirildi. Mücadele, iki devenin birbirini yenememesi sonucu berabere sonuçlandı.

- Gaziantepli öğretmen Naci Yengin, yazdığı dördüncü hikaye kitabının tanıtımını kitap arası çiğ köfte ile yaptı. Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının olmadığından şikayet eden Yengin, kitabının imza gününü köfteci dükkanında yapmak zorunda kaldı.

- Mehmet Sarıcan adlı vatandaş, Konya-Beyşehir Karayolu'nda özel otosu ile seyir halindeyken ihtiyaç için girdiği virane handa çok sayıda İncil ile Hz. İsa'nın yaşamanı konu alan kaset ve VCD buldu. İncil ve Hz. İsa'nın hayatını konu alan 10 adet Türkçe seslendirilmiş kaset ve 3 adet VCD'nın misyonerlik faaliyetlerine yönelik çalışmalar için buraya getirildiği belirlendi.

- Beyşehir Gölü'nde ağlara vuran, ancak para etmeyen Kadife balıkları avcıların başına dert oldu. Balıkçılar, tatlı su levreği avlamak için attıkları ağlarına gelen Kadife balıklarının kilosunun 200 bin liraya düşmesi üzerine ne yapacaklarını şaşırdı.

- Avustralya Merkez Bankası Direktörü Robert Gerard, ülkenin 49 zengin işadamına vereceği yeni yıl partisi için 500 bin dolar ödeyerek The Ghan adlı turistik treni 3 bin kilometrelik seyahat için kiraladı. Gerard'ın, ilginç seyahat için kişi başına 10 bin dolar ödeyeceği ifade edildi.

- Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan polis emeklisi Ömer Kaya adlı gurbetçi, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'a, yılbaşı çekilişi için kendisine bilet alıp yollaması ricasıyla içine 30 Euro koyduğu bir mektup yolladı. Genel Müdür Balak da, gurbetçinin ilginç isteğini yerine getirdi.

- Şanlıurfa'nın turistik yerlerinden Balıklıgöl'de yapılan temizlik sırasında; terlik, motosiklet lastiği, şemsiye, kürek gibi ilginç eşyalardan oluşan 250 kilogramlık çöp çıktı.

- Hollywood'un 200 milyon dolarlık bütçeli 'Truva' filminde rol alan 27 yaşındaki Bursalı Nazif Yurtsever, ünlü aktör Brad Pitt ile birlikte savaştı. Aşil'in en zalim 40 askeri arasına seçilen Beden Eğitimi Fakültesi mezunu Nazif Yurtsever, Meksika'da 48 derece sıcaklıkta 3 ay askeri eğitim aldıklarını söyledi.

- Doğalgaza yapılan peş peşe zamlar Bursa'da Mercan isimli bir eşekle protesto edildi. Bursalı protestocular, Bursaray-Osmangazi İstasyonu önünde eşekle protesto pankartı taşıdı.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk işadamlarının 'Bizim Türk erkekleri hep Rus kızlarla evleniyor' yönündeki çıkışı üzerine, ticari dengesizliğin düzelmesi halinde Türkiye'ye iş yapmaya gelen Rus işadamlarının da Türk kızlarıyla evlenerek bu konudaki dengesizliği ortadan kalkacağını söyledi.

- Yenilenebilir Enerji Kanunu Tasarısı'nın, Enerji Komisyonu'ndan geçmesine rağmen 4 aydır Meclis gündemine alınmaması üzerine milletvekillerine mektup yazan Greenpeace üyesinin üşüdüğünü gören polis, üzerindeki kabanı Özgür Gürbüz adlı gönüllüye verdi.

- TEDAŞ tarafından Mersin'in Hastane Caddesi'nde elektrik tellerinin yeraltından geçirilmesi amacıyla açılan çukurların 3 aydır kapatılmaması, çukura düşen insanların canlandırılmasıyla protesto edildi.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, maaşlarının yetersizliğinden yakınarak zam isteyen AK Parti'li milletvekillerine, "Milletvekilliği para kazanma makamı değil" diyerek nasihat verdi.

- Mersin'de, karayolu üzerinde yön tarifi yapan bir trafik levhası üzerindeki harf değişikliği, ilginç bir manzara ortaya koydu. Tabela üzerinde kimliği belirsiz kişilerin yaptığı harf oyunu, 'Sanayi Sitesi'ni 'Enayi Sitesi'ne dönüştürdü.

- Erzurum'da 25 ve 28 Mart 2004 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yaptırılan afet konutları sahiplerine teslim edildi. Yeni evlerine taşınmaya başlayan afetzedeler, ilk olarak uydu antenlerini taşıdı.

- Adana'da, yayın hayatına başlayan Yenigün Gazetesi, davullar eşliğinde tellal ile duyuru yaparak sıra dışı bir tanıtıma imza attı. Osmanlı dönemine nostaljik bir yolculuk yaptıran ilginç tanıtımda, geleneksel giysileri içinde iki davulcu ve bir tellal, işlek caddelerde dolaşarak Yenigün'ü tanıttı.

- 2004'ün Uluslararası Pirinç Yılı ilan edilmesinin ardından, Avustralya'nın Sidney kentinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek isteyen Avustralyalılar, aynı kazanda 7 bin 500 kilo ağırlığındaki pirinci pişirerek, pilav yaptı.

- Hindistan'ın Shimla şehrinin yakınındaki Dhami kasabasında gerçekleştirilen geleneksel taş atma festivalinde yüzlerce insan yaralandı. İki gruba ayrılarak birbirlerini taşlamaya başlayan kasabalılar daha az yaralıya sahip olan grubun festivalde başarı elde ettiğine inanıyor.

- Ankara Kaleiçi'nde turistik eşya satan Ayhan Arıkan adlı esnaf, dükkanının vitrinine yazdığı 'Amerikalı giremez' yazısıyla Felluce'de işlenen insanlık suçuna tepkisini dile getirdi. Irak'ın Felluce kentinde ABD askerleri tarafından yaralı bir Iraklı'nın başından vurularak infaz edilmesine tepki gösteren Ankaralı esnaf, kazancının yüzde 20'sini kaybetme pahasına da olsa Irak'taki insanlık dışı uygulamalara tepkisiz kalmadı.

- Topçular-Eskihisar Feribotu'na yanlışlıkla bindiğini anlayan ., karaya çıkmak için denize atlayıp yüzerek sahile çıkmaya çalıştı. Geminin parmaklıklarına çıkan . denize atlamak üzereyken gemi personelince fark edilerek durduruldu.

- Bayram tatili dönüşünde Topçular iskelesinde yaşanan yoğunluk, seyyar satıcıların yüzünü güldürdü. Köy ekmeğinden mandalina ve elmaya kadar bir çok ürünü araçlarda sıra bekleyen vatandaşlara satan seyyar satıcılar, 3 ayda kazanacakları parayı 3 günde kazandı.

- Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Kale Akaryakıt İnşaat Limited Şirket yöneticisi Faruk Durukan, mikroorganizmaları yok eden dezenfekte suyu buldu. Durukan'ın buluşu, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Biyoloji Bölümü tarafından test edilerek onaylandı. Durukan'ın buluşu olan suyun sivilce gibi cilt hastalıklarında da kullanılabileceği ifade edildi.

- Bursa Botonik Park'ta dişi uzayan Çarli adlı maymun ameliyata alındı. Geçirdiği 45 dakikalık ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Çarli'ye 'Kazık Diş' lakabı takıldı.

- Atatürk Havalimanı girişinde X-Ray cihazlarında sürekli sinyal vermesine sinirlenen ve alkollü olduğu gözlenen Hollandalı Stam Cornelis, olayı soyunarak protesto etti. Üzerindeki tişört ve ayakkabılarını çıkaran yolcu, güçlükle sakinleştirilerek gözaltına alındı.

- Arjantin'de soymak için girdiği evin bacasından çıkmak isterken sıkışıp kalan 21 yaşındaki Jorge Rolando'ya çıkarıldığı mahkeme tarafından bacayı tamir etmesi, alkolü 4 yıl boyunca bırakması ve polis merkezine her ay bir defa uğrayıp kayıt yaptırması cezası verildi.

- Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Derbent Beldesi'nde, Ramazan ayı süresince kahvelerde okey ve kağıt oyunlarının oynatılmasını yasaklayan Belediye Başkanı Faruk Uslu, belde halkını Mehter marşlarıyla sahura kaldırdı. tla

- Hindistan'ın güneyindeki Çattisgarh ve Andra Pradeş eyaletlerinde çiftçiler, 'hem ucuz hem etkili' olduğu gerekçesiyle, tarlalarını Pepsi ya da Coca Cola ile lamaya başladı. Kola ile lanan tarlaların yemyeşil kaldığı gözlendi. Kolanın tuvalet ve lavabo temizliğinde çok etkili olduğu, araba camlarını çok iyi parlattığı Çin'de de sperm öldürücü doğum kontrol aracı olarak çok yaygın şekilde kullanıldığı öne sürüldü.

- Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, Atatürk Üniversitesi'nde yaptığı 'polise bakış' anketinden öğrencilerin, polisin halkla olan ilişkisinden memnun olmadığı sonucu çıktı. Ankete katılan erkeklerin yüzde 58'i ve kızların yüzde 34'ü polisin halkla ilişkisinden memnun olmadığını, erkeklerin yüzde 34'ü ile kızların yüzde 60'ı ise kısmen memnun olduğunu belirtti.

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün internet sitesini ziyaret eden Mualla Üstüner adlı öğrentmen, bir Rus hayat kadını nedeniyle yuvasının yıkıldığını, iki ülke arasında konuya ilişkin yasa çıkarılmasını istedi.

- Aydın Belediyesi tarafından Osman Yozgatlı Mahallesi'nde yapılan bir parkın açılışı sırasında konuşması için kürsüye çağrılan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, mahalle halkına 'Reisicumhur' (Cumhurbaşkanı) olarak takdim edildi. Aydın Valisi Mustafa Malay ve Emniyet Müdürü Cemil Demir'in de bulunduğu açılış töreninde, yanlış anonsa düzeltme yapılmadı.

- Samsun'da yaşayan Filiz Kormaz adlı evli kadın, ifade verdiği mahkemede kendisiyle ilişkiye giren Recep Şen'den değil, ilişkiye girmek isteyen Levent Taşarslan'dan şikayetçi oldu.

- Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta 70 yaşındaki Azimet Topçu adlı hastadan, 630 gram prostat tümörü çıktı. Bu rakamın dünyada şu ana kadar açıklanmış en büyük prostat tümörü olduğu belirtildi.

- Vatandaşlardan gelen iş takibi taleplerinin yoğunlaşması Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Ekiz'i, tayin, terfi ve atama işleri için mesai bitiminde de çalışmaya zorladı. Ekiz, iş takibi uygulaması için makam odasının kapısına '19.00-02.00 saatleri arasında tayin, terfi, atama işleri yapılır' yazılı bir tabela astı.

- Avustralya'nın Queensland eyaletinin Gold Coast bölgesinde bu ay sonunda düzenlenecek Dünya Akupunktur Konferansı'na katılmak üzere Sydney'e gelen Dr. Nimetullah Reşidi, bu ilginç tedavi şeklinin sanıldığının aksine, Çinliler'in değil, Uygur Türkleri'nin buluşu olduğunu ispatladığını açıkladı.

- Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi'nde, Emine-Mehmet Abay çiftinin 4 yıl önce ilki doğan ikiz embriyolardan ikincisi, ikizi 4 yaşına geldiğinde dünyaya geldi. Ailenin isteği üzerine, dondurulan embriyo, ilk doğumdan uzun bir süre sonra anne rahmine yerleştirilerek 4 yıl sonra diğer ikizin dünyaya gelmesini sağladı.

- İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nı sular bastı. Dış Hatlar Terminali Metro katında biriken suları temizlemek için görevliler uzun uğraşlar verirken, su birikintisini önlemek için modern yapılı havalimanında yerlere kovalar konuldu.

- Diyarbakır'da polisin düzenlediği operasyonda, kendisine kartvizit bastıran Ahmet Urakçı adlı sahte bir hoca yakalandı. Muskacı olarak bilinen sahte hocanın kartvizitinde ev telefonu, cep telefonu ve ev adresinin yazılı olduğu dikkat çekti.

- Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'te düzenlenen ulusal çiçekçilik festivalinde çiçekten dokunan halılar sergilendi. Elma, erik, mısır ve saman çöpleri ile diğer bitki ve meyvelerin de çiçekler arasına karıştırılmasıyla ilginç görüntüler oluşturan halılar, Minsk'teki Sanat Tarihi Müzesi'nin girişini süsledikleri 2 gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

- AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile TCK tasarısını sert bir dille eleştiren Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Çiçek, 'Halk bu tasarı nedeniyle bize beddua eder. Dualarla geldik, beddualarla gitmeyelim' uyarısında bulunan AK Parti'li Aslan'a, "Allah seni Adalet Bakanı yapsın" şeklinde dua etti.

- Yalova Valisi Yusuf Erbay, yeni eğitim ve öğretim yılı törenlerinde saatlerce ayakta bekleyen çocukları görünce, okul müdürlerine, "Bundan sonra törenlerde öğrencileri sandalyede oturtacaksınız. Biz burada oturuyoruz, onlarda ayakta dikiliyorlar" dedi.

- Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan eğlence mekanı Club İnferno, gece kulübünü korku tüneline çevirdi. Kulübe girenleri kapıda drakula, mumya, cadı, yaşayan ölüler gibi kostümler giyen personelin karşıladığı gece kulübünün içi de tam bir korku tüneline çevrildi.

- Erzurumlu mucit Cengiz Çelebi kumla çevrilen değirmenden enerji üretti. Dadaşköy Belde Belediyesi'nde dozer operatörü olarak çalışan Cengiz Çelebi, son icadını su değirmeninden hareket ederek gerçekleştirdiğini belirterek, "Kış aylarında su değirmeni çalışmayabilir. Ancak kum ile değirmen sürekli çalıştırılarak enerji üretilebilir. Yine aynı yoldan pet şişeleri keserek aynı sistemin rüzgarla çalışması için bu değirmeni yaptım" dedi.

- Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen Çeltik Festivali'nde kurbağa yarışları düzenlendi. Yarışlara kurbağalarını sokan çocuklar, karnına karabiber sürülen veya toplu iğne batırılan yarışmacıların daha iyi performans sergilediklerini öne sürdü.

- Kayseri'de Sanayi Mahallesi Kocasinan Bulvarı üzerinde bulunan Kızılay'a ait eski bir binanın yıkımı sırasında oluşan hafriyat, yan binada bulunan 3 ailenin mahsur kalmasına neden oldu. Mahsur kalan aileler iş makinaları ve işçilerin 1.5 saatlik çalışmasının ardından kurtarılabildi.

- Afyon'un Şuhut İlçesi'ne bağlı Karlık Köyü Muhtarı Hasan Civci, köy çevresinde ahlaka aykırı davranışta bulunanları "Karlık Köyü sınırında ahlaka aykırı alem yapmak yasaktır" yazdığı tabela ile uyardı.

- 2004 Atina Olimpiyatları'na katılan 202 ülkeden 10 bin 500 sporcu ve 6 bin idareci, daha olimpiyatlar tamamlanmadan 90 binden fazla prezervatif kullanarak ilginç bir rekora ulaştı. Yoğun kullanımı dikkate alan yetkililer, 100 bin prezervatif siparişi daha verdi.

- Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Mehmet Balbay adlı çiftçi yetiştirdiği bir metrelik dev börülcelerle görenleri şaşkına çevirdi.

- Gaziantepli 75 yaşındaki kasa ustası Mustafa Kıratlı, Türkiye'de ve Gaziantep'te hırsızlığın artması üzerine kasa hırsızlığını önlemek amacıyla silahlı kasa yaptı.

- Elazığlı besteci Hanifi Karbaş, eserlerine kimse talip olmayınca, yazdığı 130 şarkı sözünü Kömürhan Köprüsü'nden attı.

- Aşırı sıcaklıkların etkisini gösterdiği Diyarbakır'da, Asır Ekmek Fırını çalışanları, yarım saatlik çalışmanın ardından, 10'ar dakikalık buzdolabında serinleme molası verdi. Fırın işletmecisi Ali Usta, sıcaklardan bunalan işçilerin verimini artırmak amacıyla bu yönteme başvurduklarını söyledi.

- Adana'da 'Kuruköprü Şalgamcısı' olarak da tanınan Türk halk müziği sanatçısı İlhan İlbey, 5 litrelik bidonlar halinde 6 milyon liraya satılan şalgam suyundan alana piyasaya yeni çıkarttığı 'Sor beni' adlı albümünü promosyon olarak verdi.

- Avustralya'da Dünya Emzirme Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte 500'den fazla anne aynı anda bebeklerini emzirdi. Bu konudaki dünya rekorunun ABD'nin California eyaletine bağlı Berkley'de bin 130 anne tarafından kırıldığı belirtildi.

- Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Sarıbeyler Beldesi'nde, çaldığı koyunları otomobilinin bagajında saklayan Tekin Köse, jandarma trafik timlerinin yol denetimi sırasında yakayı ele verdi. Gözaltına alınan hayvan hırsızı tutuklandı.

- Yapılan bir araştırma, terör örgütlerine giren militanların büyük kısmının ilk 2 yıl içinde öldüklerini, teröristler arasında en uzun yaşam süresinin 8 yıl olduğunu ortaya koydu.

- Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde düzenlenen bir gösteride silindir haline getirilen Maraş dondurmasıyla otomobil kaldırılıp, kamyon çekildi. Rulo halindeki 800 kiloluk dondurma daha sonra içinde metal bir cisim olmadığını ispatlamak için motorlu testere ile ikiye bölündü.

- Azerbaycan'ın Seki Şehri'nde, ülkede yaşanan sel felaketinin ardından uzunlukları 15 santimetreyi bulan uzun ve renkli tüylü böcekler ortaya çıktı. Böcekler üzerinde yapılan araştırmalar, bu haşerelerin bir gece içinde değişerek ipekböceğine benzer bir hal aldıklarını ortaya çıkardı.

- Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yatak odasına giren yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki kır yılanını yakalamaya çalışırken yılan tarafından sokulan Habip Kantaş, başından yakaladığı yılanı hastanenin acil servisine getirince paniğe neden oldu. Görevliler tarafından başı ezilerek öldürülen yılanın zehirli olduğunu tespit edildi.

- Kilis Belediyesi, yeraltından Suriye'nin Halep kentine aktığı rivayet edilen su kaynağını bulmak için çalışma yaparken tarihi antik kent kalıntılarına ulaştı.

- Tunceli'ye bağlı Pülümür İlçesi'nde Nohutlu ve Hasangazi köyleri arasına döşenmiş olan telefon kabloları kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı.

- İzlediği Westren filmlerinde kovboyların hep Kızılderilileri öldürmesine içerleyen kimya mühendisi Sebahattin Kalaycıoğlu, Kızılderili olmaya karar verdi. Sebahattin Kalaycıoğlu'nun, cep telefonunu 'cepte duman', internet adresini 'ekranda duman', posta adresini ise 'yazılı dumanlar' diye adlandırdığı kartviziti büyük ilgi topladı.
- Rize'nin Çayeli İlçesi Kaptanpaşa Beldesi'nde Aşıklar Deresi üzerlerine yapılan köprülerden birine kapı, diğerine ise çatı yapıldı.

- Birgül Meta adlı öğrenci, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Maliye Bölümü'nü tam akademik ortalama ile tamamladı. Meta 4 yıl boyunca gördüğü 49 dersin tamamından 4 üzerinden 4 alarak ilginç bir rekora imza attı.

- Adana'da Çukurova isimli yerel televizyon kanalında haber spikeri olarak çalışan Meral Kara, yine Adana'da yerel olarak yayın yapan Metro TV spor muhabiri Oğuzhan Delen ile dünya evine girdi. Genç çift düğün salonundan önce gelin ve damatlıkla haber sundu.

- Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde cep telefonu çalınan Hayrettin Ertaş, kendi numarasını aradığında karşısına çıkan hırsızdan, "Şimdiye kadar sen kullandın, bundan sonra da biz kullanalım" şeklinde yanıt aldı.

- 1998 yılında PKK terör örgütünden kaçarak Kuzey Irak'ta KDP güçlerine sığınan, daha sonra ise Türk Özel Kuvvetleri tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilen örgütün ikinci adamı Şemdin Sakık, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde yaptığı resimler için bir sergi açtı. Sakık'ın 'İlk Alınterim' adlı resim sergisinin açılışını Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu ve DGM Başsavcısı Şaban Ertürk yaptı.

- Ankara'da, denetim yapan trafik ekipleri, kendilerine zor anlar yaşatan ve 61 promil alkollü çıkan sürücünün polis olduğunu öğrendi.

- Marmaris Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği moral gecesine katılan gazeteci Ahmet Altınöz, kemanıyla çatıda konser verdi.

- Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Çakıryiğit Köyü'nde, olmayan sağlık ocağına doktor ve ebe atandı

- Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören Ali Haktan Işılak ve Asil Arif Aksekili adlı iki öğrenci, yaptıkları projeyle, Menderes Nehri'nin suyunu enerji tüketmeden pamuk tarlalarına ulaştırmayı başardı.

- Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yaşayan Perihan Pamukçu, televizyonunu net izlemek için yüksek gerilim hattının üzerine çanak anten yerleştirdi. Pamukçu'nun cesareti karşısında TEDAŞ yetkilileri bile şaşkına döndü.

- İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Halil Kaya SSK Hastanesi'nde, kadro fazlalığı nedeniyle işten çıkarılmak istenen 11 işçi çekilen kura sonucu belirlendi.

- ABD'nin Ohio Eyaleti Painesville şehrinde, bir dükkandan ***** kaset çalarken yakalanan Jeremy Sherwood adlı kişiye hakim Michael Cicconetti tarafından hırsızlık yaptığı dükkanın kapısının önünde gözü kapalı olarak ayakta durma cezası verildi.

- Bursa'da yapılan bir guatr ameliyatında işçi emeklisi Bayram Çiftçi'den 360 gram ağırlığında dev bir troid bezi çıkartıldı.

- Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı zabıta ekiplerinin dilencilere yönelik düzenlediği operasyon sırasında iki ayağı sakat olduğu için dilendiği sanılan dilenci, zabıtaları görünce yürümeye başladı. Dilenci yakalanarak karakola götürüldü.

- Çin'de bir adam, tek bir telefon numarasına sahip olmak için, tam 1 milyon dolar ödedi. Sahibini zengin eden 135-85-85-85-85 numarasının, Çince "Bırak zengin olayım!" cümlesinin dört kez yinelenmesinden meydana geldiği belirtildi.

- Adana'da, tek kullanımlık sağlık ürünü üretimi yapan AMET Ltd.'nin Rusya'ya ihraç ettiği ürünlerden birinde bıyık kılı çıkınca, Şirket'te çalışan erkek personelin tamamının bıyıkları kestirildi.

- Adana'da 67 yaşındaki duvar ustası Sıtkı Karakaya, büyü yaparak rüya görmesini ve iş bulmasını engellediğini iddia ettiği amcası Arif Karakaya'yı savcılığa şikayet etti. Adana Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı Karakaya'nın ilginç şikayet dilekçesini kabul ederek işleme koydu.

- Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Adana seferini yapan uçaktaki kokpitin yan camından giren leylek, yardımcı pilotun koltuğunun arkasında asılı duran şapkasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle sarsılan uçakta bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı.

- Van Valisi Hikmet Tan, 877 bin nüfuslu Van'da, 429 bin kişinin yeşil kart sahibi olduğunu açıkladı. Tan, sosyal güvencesi olup da yeşil kart alan vatandaşların savcılığa verileceğini, aynı zamanda tedavi giderleri için ödenen tüm paraların ise yasal faizi ile birlikte geri alınacağını söyledi.

- Belçika Freinetschool adlı okulun Müdürü Koen Deca, okuldaki kızların saçlarını kısacık kestirip, korku filmi seyretmeye zorlayınca meslekten ihraç cezası aldı.

- Tayland'da 3 çift, Sevgililer Günü'nde evlenmek için Ban Pa Ngan Dağı'nın zirvesine tırmandı. Yaklaşık 300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan halatlarla zirveye ulaşan çiftler, burada düzenlenen törenle dünya evine girdi.

- Diyarbakır'da bilgisayar virüsleriyle baş edemeyen bir internet kafe sahibi Mehmet Işıklı, bilgisayarlarını korumak amacıyla muska hazırlattı. Bilgisayarlara muska ve ayet yazılı cevşen asan internet kafe sahibi Işıklı, "Virüslere karşı değişik yazılım firmalarının programlarını kullandık, fakat hiçbiri bunlara çözüm olmadı. Ben de son çare olarak cevşeni düşündüm. Bir haftadır bilgisayarlarımıza cevşen taktık, henüz hiçbir virüsle de karşılaşmadık" dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş... ve themardinli


themardinli

themardinli

Üye
Tesekkurler dostum
 

denemeeee123456

Üye
teşekkürler :D
 
exorcist

exorcist

Üye
çok uzun kimse okumuyo:d:
 


Üst Alt